افزایش مجدد قیمت گوشت و مرغ ؟| جدیدترین قیمت گوشت امروز 12 تیر در بازار
. برای اطلاع از جزئیات قیمت گوشت با این خبر همراه باشید.
قیمت گوشت امروز اعلام شد. قیمت گوشت در سال اخیر افزایش داشته. نوسان قیمت گوشت ادامه دار بوده است. قیمت گوشت به دلیل گران شدن نهاده های دام افزایش داشته است. برای اطلاع از جزئیات قیمت گوشت با این خبر همراه باشید.
در این خبر به بررسی قیمت انواع گوشت در بازار پرداختیم.
قیمت گوشت قرمز/ جمع آوری مراکز عرضه گوشت در کنار جادهها
قیمت انواع گوشت قرمز امروز شنبه ۱۱ تیر نسبت به روز گذشته تغییر چندانی نداشته است. هر کیلو راسته با استخوان گوسفندی چند؟
به گزارش تجارتنیوز، قیمت گوشت قرمز در ۱۱ تیر ۱۴۰۱ به شرح زیر است (قیمتها به تومان از سایت تحلیل بازار):
راسته با استخوان گوسفندی
۱۵۹,۰۰۰
ران کامل ممتاز گوسفندی
۱۷۲,۰۰۰
کف دست گوسفندی با ماهیچه
۱۵۸,۰۰۰
ران پاک کرده گوساله
۱۶۶,۰۰۰
سر دست پاک کرده گوساله
۱۶۵,۰۰۰
گردن گوسفندی
۱۳۳,۰۰۰
قلوگاه گوساله
۱۴۷,۰۰۰
گردن گوساله
۱۲۹,۰۰۰
قلم گوساله
۱۶,۰۰۰
سردست گوسفندی
۱۳۱,۰۰۰
ماهیچه گوساله
۱۶۳.۰۰۰
دمبالیچه گوسفندی
۸۹,۰۰۰
نیم شقه سردست گوسفند
۱۲۸.۰۰۰
شقه لاشه گوسفندی
۱۲۹,۰۰۰
نیم شقه ران گوسفندی
۱۳۵,۰۰۰
قیمت گوشت| جمع آوری مراکز عرضه گوشت در کنار جادهها
رئیس سازمان دامپزشکی گفت: بساط عرضه دام زنده و گوشت در کنار جادهها جمع آوری میشود.
به نقل از بازار، محمد آقامیری رئیس سازمان دامپزشکی گفت: جمع آوری مراکز عرضه دام زنده و گوشت در کنار جادهها، جزو دستورالعملهای بهداشتی است که مدیران کل استانی موظف به اجرای این موضوع و برخورد با این مراکز، مطابق با ضوابط و مقررات و معرفی آنها به مراجع قضایی هستند؛ چرا که عرضه دام و گوشت کنار جادهها، تهدید علیه بهداشت عمومی است.
آقامیری درباره شیوع تب کریمه کنگو نیز افزود، تاکنون گزارشی از شیوع تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در تهران نداشتیم و فقط ۷ تا ۸ استان درگیر این بیماری هستند، که شدت بیماری در این استانها زیاد است. بنابر آخرین آمار وزارت بهداشت، ۳۰ نفر به تب کریمه کنگو مبتلا شدند که متاسفانه ۲ نفر جان خود را از دست دادهاند.
رئیس سازمان دامپزشکی تصریح کرد: ستاد ملی کنترل و مبارزه با بیماری تب کریمه کنگو در سازمان دامپزشکی کشور تشکیل شده که با ابلاغ دستورالعملهایی برای استانها در بحث پیشگیری، آموزش و ترویج برای مقابله با این بیماری را خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه، بیماری تب کریمه کنگو با افزایش فعالیت کنهها در فصل گرما، قابلیت انتقال از دام به انسان یا انسان به انسان را دارد، تاکید کرد، افراد از خرید محصولات پروتئینی عرضه شده خارج از ضوابط دامپزشکی، خودداری کنند.
قیمت گوشت قرمز در بازار
مشاهدات میدانی از بازار حاکی از آن است که قیمت گوشت قرمز نسبت به هفته گذشته نوسانی نداشته است.
به گزارش ایسنا براساس مشاهدات میدانی از مغازههای سطح شهر تهران قیمت هرکیلو شقه گوسفندی ۱۵۵ هزارتومان، قلوهگاه گوسفندی ۱۴۰ هزارتومان، سردست و گردن گوسفندی ۱۵۵ هزارتومان، ران گوسفندی ۱۸۰ هزارتومان، راسته و ماهیچه گوسفندی بیش از ۲۰۰ هزارتومان و ران گوساله ۲۱۰ هزارتومان است.
قیمتهای ذکر شده حدودی بوده و ممکن است در برخی مناطق بیشتر یا کمتر باشد.
افزایش قیمت گوشت قرمز و رسیدن آن به بیش از ۲۰۰ هزارتومان از ماههای گذشته در حالیست که مدیرعامل اتحادیه مرکزی دام سبک کشور میگوید با وجود افزایش قیمت همه مولفههای تولید قیمت دام زنده نه تنها افزایش معقولی نداشته بلکه از اسفند ماه سال گذشته روند نزولی نیز به خود گرفته است و با وجود اینکه عرضه دام زیر قیمت واقعی اتفاق افتاده و صادرات هم ممنوع است، اما گوشت قرمز همچنان با قیمت های بالا به دست مردم می رسد. که این موضوع حاکی از عدم وابستگی قیمت گوشت به دام زنده در شرایط کنونی است.
روند صعودی عرضه گوشت در فروردین ماه امسال
یزان عرضه گوشت قرمز در کشور برابر با ۴۵ هزار و ۸۰۰ تن بود. پس از آن در ماه های اخیر روند آن افزایشی شده و در نیمه امسال رشد قابل توجهی پیدا کرد.
پس از آن دوباره روند عرضه گوشت قرمز در نیمه دوم ۱۴۰۰ کاهش پیدا کرده و در ماه اول امسال در حدود ۱۳.۴ درصد کاهش داشته است.
بررسی سالانه وضعیت میزان عرضه گوشت قرمز در فروردین ماه امسال اما نسبت به فروردین ماه سال های گذشته نشان از رشد بالای این شاخص داشته است.
در همین رابطه در ابتدای سال های گذشته میزان عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه های کشور در کانال ۲۰ تا ۳۰ هزار تن قرار داشت.
این در حالی است که در فروردین ماه ۱۴۰۰ این حجم به ۴۵ هزار و ۱۰۰ تن رسیده و در مقطع مشابه سال جاری در سطح ۴۷ هزار تن به ثبت رسید.
بررسی آمارها در سال های اخیر نشان می دهد در شش سال گذشته این بیشترین میزان عرضه گوشت قرمز بوده است.
با این وجود انتظار می رود روند تورمی این کالا نیز باوجود رشد عرضه گوشت مسیری نزولی را طی کند.
مسیر فزاینده تورم گوشت در فروردین ماه امسال
باتوجه به داده های مرکز آمار تورم سالانه گوشت قرمز و ماکیان که هر ماهه از سوی مرکز آمار تعیین می شود در فروردین ماه امسال برابر با ۴۱ درصد به ثبت رسیده است.
بررسی ماهانه تورم در این سال نیز نشان می دهد، این شاخص در اولین ماه سال ۱۴۰۰ برابر با ۵.۸ درصد و در سال بعد معادل با ۵.۵ درصد به ثبت رسید.
روند حدودی تورم نشان می دهد در صورتی که انتظار کاهش رشد قیمت ها با وجود عرضه بالای گوشت در این سال ها می رفته اما این انتظار محقق نشده و شاهد رشد بالای تورم گوشت قرمز و ماکیان در فروردین به تناسب ماه های دیگر بوده ایم.
افزایش قیمت گوشت در کنار رشد عرضه این محصول در کشتارگاه ها می تواند ریشه در چند عامل داشته باشد.
بنابراین سه حالت می تواند توضیح دهنده رشد قیمت کوشت بوده باشد.
نخست تقاضا بیشتر از عرضه رشد کرده که نتوانسته مانع از رشد قیمت شود
دوم آنکه رشد تورم در نهادهای تولید تورم یا تورم انتظاری باعث شده تا قیمت گوشت نیز افزیش پیدا کند.
سوم نیز ریشه داشتن افزایش قیمت در کاهش سمت عرضه. بخشی می تواند به صدمه دیدن عرضه گوشت پس از تولید ارتباط داشته و بخشی نیز به آسیب احتمالی واردات از سمت کشورهای صادرکننده گوشت.
در میان احتمالات ثبت شده در این زمینه می توان افزایش قیمت گوشت را بیشتر ناشی از کاهش واردات یا رشد انتظاری قیمت نهاده های دامی در میان عرضه کنندگان دانست.
جنگ میان روسیه و اوکراین عاملی بود تا موجب افزایش قیمت نهاده های دامی در جهان شده و این رشد قیمت به ایران نیز منتقل شد.
اما برخی نیز رشد قیمت گوشت را به سمت واردات این کالا نیز مرتبط می دانند.
در همین خصوص علی اصغر ملکی، رئیس اتحادیه تهیه و توزیع گوشت گوسفندی تهران عدم خرید گوشت وارداتی توسط فرد متخصص را یکی از مهم ترین دلایل کاهش تقاضا می داند.
طبق گفته های او، تا پیش از این گوشت از آسیای میانه وارد کشور می شد، اما این گوشتها آنچنان مناسب مصرف نبوده اند به دلیل این که بسیار چرب بوده و وزن بالا دارند. با این شرایط می توان گفت اینگونه گوشت ها بیشتر مصرف صنعتی دارند و قابل استفاده مردم نیستند. به همین دلیل عرضه از سمت واردات آسیب جدی ای دیده و این امر موجب رشد قیمت ها در این محصول شده است.