علی لاریجانی خود را عضو هیچ حزب سیاسی از جمله اصولگرایان و اصلاحطلبان نمیداند. علی لاریجانی دانشآموخته کارشناسی علوم رایانه از دانشگاه صنعتی شریف و کارشناسی ارشد و دکتری فلسفه از دانشگاه تهران است. علی لاریجانی در تاریخ ۸ خرداد ۱۳۹۹ با حکم سید علی خامنهای به سمت مشاور رهبر ایران و عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام درآمد. علی لاریجانی از ۱۳۶۰ تا ۱۳۶۱ رئیس واحد مرکزی خبر بود. علی لاریجانی از ۱۳۶۱ به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد.
لی اردشیر لاریجانی در سیزدهمین روز از خردادماه سال ۱۳۳۶ در شهر نجف عراق، متولد شد. او فرزند مرحوم میرزا هاشم آملی (از روحانیون بزرگ تشیع) است. اصالت علی لاریجانی، به شهر آمل در استان مازندران باز میگردد.
اما چرا علی لاریجانی متولد شهر نجف در کشور عراق است؟ این سوال، باعث شکلگیری برخی شبههها در زمینه اصالت ایرانی وی شده است؛ شائبههایی که به نظر میرسد از اساس، بیپایه هستند. علی لاریجانی در دورانی متولد شد که پدرش به عنوان یک طلبه و در شهر نجف، در حال گذراندن آموزش و کسب تحصیلات فقهی بود.
علی لاریجانی کیست؟زمانی که علی لاریجانی تنها چند سال بیشتر نداشت، خانواده او از نجف به قم، مهاجرت کردند. به همین دلیل، ایشان تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و متوسط خود را در همین شهر و در بارگاه حضرت معصومه (ع( سپری کردند.
این شخصیت نام آشنا، داماد شهید مرتضی مطهری است. لاریجانی تحصیلات دانشگاهی خود را در مقطع کارشناسی و در رشته علوم رایانه در دانشگاه صنعتی شریف به پایان رساند. اما برای مقاطع تحصیلی بالاتر، رشته فلسفه را انتخاب کرده و مدرک کارشناسی ارشد و دکترای خود را در همین رشته و از دانشگاه تهران، دریافت نمود.
علی لاریجانی در سال ۱۳۵۶ ازدواج کرده و هماکنون صاحب ۴ فرزند (دو دختر و دو پسر) است.
کارشناسی رشتهٔ علوم رایانه در دانشگاه صنعتی شریف
کارشناسی ارشد و دکتری در رشتهٔ فلسفه دانشگاه تهران
مدیرکل برون مرزی و دفتر مرکزی خبر سازمان صداوسیما
وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
ریاست صداوسیما
ریاست مجلس
سیدمحمد خاتمی در پیامی به دومین کنگره سراسری حزب توسعه ملی ایران اسلامی تصریح کرد: مهمتر و تأسف آورتر از محروم ماندن بخشهای مهمی از جامعه و جریانهای مختلف از داشتن نامزد مطلوب خود آن است که میزان بودن رأی مردم و مبنا بودن آن برای نظام سیاسی نفی میشود.
علی اردشیر لاریجانی (زادهٔ ۱۳ خرداد ۱۳۳۶) سیاستمدار اصولگرای ایرانی که از خرداد ۱۳۸۷ تا خرداد ۱۳۹۹ پنجمین رئیس مجلس شورای اسلامی بود.