کد خبر : 5076 / /
/

جدیدترین تصاویر از استایل نیکی کریمی را می توانید در سایت خبر روز مشاهده فرمائید

نیکی کریمی (زادهٔ ۱۹ آبان ۱۳۵۰) هنرپیشه، کارگردان و تهیه‌کننده فیلم اهل ایران است. نیکی کریمی یکی از تأثیرگذارترین هنرمندان سینما پس از انقلاب ایران است که در فیلم‌های مهمی نقش آفرینی کرده و با کسب جوایز متعدد از جشنواره‌های گوناگون بین‌المللی، از موفق‌ترین هنرمندان سینمای ایران از لحاظ تعداد جوایز جهانی نیز به‌شمار می‌رود. نیکی کریمی در سال ۱۳۷۲  موفق به دریافت جایزه صدف نقره‌ای بهترین بازیگر زن از جشنواره بین‌المللی فیلم سن‌سباستین برای فیلم سارا شد. نیکی کریمی در بیست و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر (سال ۱۳۸۱) نیز برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن برای فیلم دیوانه‌ای از قفس پرید و واکنش پنجم شد. نیکی کریمی به تازگی فیلم تا فردا را ساخته است.نیکی کریمی که به عنوان یکی از داوران بخش اصلی بیست و چهارمین دوره جشنواره فیلم «شانگهای» انتخاب شده، مجبور شد این داوری را به دلیل محدودیت‌های دوران کرونا و شرایط قرنطینه دوهفته‌ای داوران در محل جشنواره رد کند.

استایل جذاب نیکی کریمی

نیکی کریمی

نیکی کریمی

نیکی کریمی

نیکی کریمی

نیکی کریمی

بیوگرافی نیکی کریمی 

نیکی کریمی (زادهٔ ۱۹ آبان ۱۳۵۰) هنرپیشه، کارگردان و تهیه‌کننده فیلم اهل ایران است. او یکی از تأثیرگذارترین هنرمندان سینما پس از انقلاب ایران است که در فیلم‌های مهمی نقش آفرینی کرده و با کسب جوایز متعدد از جشنواره‌های گوناگون بین‌المللی، از موفق‌ترین هنرمندان سینمای ایران از لحاظ تعداد جوایز جهانی نیز به‌شمار می‌رود.

نیکی کریمی

در سال ۱۳۷۲ نیکی کریمی موفق به دریافت جایزه صدف نقره‌ای بهترین بازیگر زن از جشنواره بین‌المللی فیلم سن‌سباستین برای فیلم سارا شد. او در بیست و یکمین دوره جشنواره فیلم فجر (سال ۱۳۸۱) نیز برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن برای فیلم دیوانه‌ای از قفس پرید و واکنش پنجم شد. او تاکنون با کارگردانان برجسته‌ای از جمله داریوش مهرجویی، مسعود کیمیایی، عباس کیارستمی، ابراهیم حاتمی‌کیا،رسول ملاقلی پور ،بهروز افخمی و تهمینه میلانی همکاری داشته‌است.

نیکی کریمی همچنین در جشنواره‌های مختلف داخلی و بین‌المللی فیلم به عنوان داور حضور داشته‌است. وی در سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) از داوران بخش فیلم کوتاه شصتمین جشنواره فیلم کن فرانسه بود. او در زمینه عکاسی و ترجمه کتاب نیز فعالیت داشته‌است.در سال ۲۰۱۷، نیکی کریمی در لیست «۳۰ تن از زیباترین زنان جهان» از سوی وبگاه بازنت قرار گرفت.

نیکی کریمی در ۱۹ آبان ۱۳۵۰ در تهران به دنیا آمد. وی اصالتاً تفرشی است. او از دوران دبستان بازی در گروه‌های کوچک تئاتری را آغاز کرد. نخستین نقش سینمایی‌اش را در سال ۱۳۶۸ در فیلم وسوسه به کارگردانی جمشید حیدری به دست آورد. اما نخستین حضور جدی‌اش را می‌توان در فیلم عروس به کارگردانی بهروز افخمی در سال ۱۳۶۹ دانست. نیکی کریمی و ابوالفضل پورعرب را اولین ستارگان سینمای ایران پس از انقلاب می‌دانند. پس از آن، وی در دو فیلم مهم از داریوش مهرجویی به نام‌های سارا و پری بازی کرد. در سال ۱۳۷۱ بازی در فیلم سارا (اقتباسی از «خانه عروسک» اثر هنریک ایبسن) توانست برایش جایزه بهترین بازیگر زن جشنواره‌های سن سباستین و نانت را به ارمغان بیاورد. در همان سال برای تحصیل در رشته طراحی لباس به آمریکا رفت و تا زمان بازی در فیلم پری اثر داریوش مهرجویی به ایران بازنگشت. بازی‌اش در این فیلم که اقتباسی از کتاب «فرنی و زویی» اثر سلینجر بود، مورد توجه قرار گرفت و او برای بار سوم در جشنواره فیلم فجر نامزد سیمرغ بلورین شد.

نیکی کریمی

پس از بازی در چند فیلم از کارگردانانی چون ابراهیم حاتمی‌کیا، بهروز افخمی و داریوش فرهنگ در سال ۱۳۷۷ در فیلم دو زن به کارگردانی تهمینه میلانی بازی کرد. نیکی کریمی با بازی در این فیلم، به بازیگر ثابت چند فیلم بعدی تهمینه میلانی تبدیل شد و این همکاری تا فیلم واکنش پنجم ادامه یافت. وی برای پنجمین بار برای فیلم دو زن نامزد دریافت سیمرغ بلورین جشنواره فیلم فجر شد اما برای واکنش پنجم توانست سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن را کسب کند. او همچنین جایزه بهترین بازیگر زن را به خاطر بازی در دو زن از جشنواره تائورمینا ایتالیا گرفت.

کریمی پس از اینکه دستیار کارگردانی عباس کیارستمی را در فیلم A.B.C. Africa بر عهده گرفت، در سال ۱۳۸۰ فیلم کوتاه مستندی با عنوان داشتن یا نداشتن ساخت که به موضوع زوج‌های نابارور مراجعه‌کننده به کلینیک رویان می‌پرداخت. این مستند برنده جایزه باران شد. در سال ۱۳۸۱ در دو فیلم دیوانه‌ای از قفس پرید به کارگردانی احمدرضا معتمدی و واکنش پنجم به کارگردانی تهمینه میلانی بازی کرد که به خاطر بازی در این دو فیلم جایزه سیمرغ بلورین جشنواره فجر را گرفت. وی برای اولین بار در فیلم باج خور اثر فرزاد مؤتمن در یک نقش خاکستری بازی کرد.

در سال ۱۳۸۳ اولین فیلم بلندش به نام یک شب را کارگردانی کرد. این فیلم به خاطر شرایط ممیزی در ایران اکران نشد ولی در جشنواره‌های معتبر خارجی درخشید از جمله در جشنواره فیلم کن مورد توجه قرار گرفت. نیکی کریمی فیلم بعدی خود به نام چند روز بعد را در سال ۱۳۸۵ و در شرایطی ساخت که هنوز تکلیف اکران یک شب در هاله‌ای از ابهام قرار داشت، او در فیلم دوم خود بازی هم کرد و فیلمی قابل قبول و تحسین شده کارگردانی کرد، ولی باز این فیلم هم به خاطر مسائل ممیزی در ایران هنوز اکران نشده‌است.

نیکی کریمی

در سال ۱۳۸۶ (۲۰۰۷) کریمی به عنوان یکی از داوران بخش فیلم‌های کوتاه جشنواره کن انتخاب شد و در کنار دومینیک مال از فرانسه، دبورا نادلمن لاندیس از آمریکا و ژان ماری گوستاو لوکلوزیو از فرانسه، به داوری فیلمهای این بخش از جشنواره پرداخت.

سومین فیلم نیکی کریمی با نام سوت پایان در سال ۱۳۸۹ خورشیدی ساخته شد. این فیلم در جشنواره‌های جهانی موفق ظاهر شد و در جشنواره‌های پوسان کره جنوبی، دوربان آفریقای جنوبی، وزول فرانسه، سیدنی، دبی، کلکته، چنای هند، مانهایم آلمان، پراگ جمهوری چک به نمایش درآمد. این فیلم توانست جایزه اصلی جشنواره‌مان‌هایم آلمان و سه جایزه از جشنواره وزول فرانسه کسب کند.

وی در تله تئاتر خرده جنایت‌های زن و شوهری برای اولین بار در یک کار تلویزیونی حاضر شد.

در دومین مراسم تجلیل از سینماگران سلامت‌محور که فروردین ماه سال ۱۳۹۱ در خانه سلامت شهرداری منطقه ۷ تهران برگزار شد ضمن نمایش فیلم مستند داشتن یا نداشتن، از نیکی کریمی برای ساخت فیلمی با رویکردی هنری و اجتماعی دربارهٔ یکی از حوزه‌های مهم سلامت شهروندان، تقدیر و قدردانی شد. همچنین در این مراسم از کتاب «گزارش عملکرد سینما سلامت» توسط نیکی کریمی رونمایی شد.

در دومین جشنواره فیلم‌های فارسی‌زبان سیدنی که در شهریور ۱۳۹۲ برگزار شد از نیکی کریمی تقدیر شد. در این مراسم فیلم‌های چند روز بعد، سوت پایان و یک شب از ساخته‌های نیکی کریمی به نمایش درآمد.

در بیستمین جشنواره بین‌المللی فیلم کلکته، که در آبان ۱۳۹۳ در کلکته هندوستان برگزار شد و کریمی داوری بخش بین‌الملل این جشنواره را بر عهده داشت، در مراسم بزرگداشتی که برای وی برگزار شد تعدادی از فیلم‌های منتخب نیکی کریمی اکران شد. در آذر ۱۳۹۴ در مراسمی که به همت وی و چند تن از دیگر هنرمندان در پردیس سینمایی چارسو برگزار شد، توسط نیکی کریمی از فعالیتهای هنری شهلا ریاحی تقدیر شد.

در سال ۱۳۹۸،او با فیلم آتابای پنجمین اثری که در مقام کارگردان در آن حضور داشت به سی و هشتمین جشنواره فیلم فجر آمد،فیلمی که مورد تحسین بسیاری از منتقدان و مخاطبان قرار گرفت و علی رغم نظر مثبت منتقدان این فیلم از جشنواره فجر جایزه ای دریافت نکرد و تنها در چند رشته از جمله بهترین فیلم و بهترین کارگردانی کاندید شد.

نیکی کریمی

نیکی کریمی همچنین در زمینه عکاسی نیز فعالیت دارد. وی تاکنون چندین نمایشگاه عکس از کارهای خود، برگزار کرده‌است. وی تاکنون سبک‌های مختلف عکاسی همچون پرتره و… را تجربه کرده ولی عکاسی از طبیعت در آثار او چشمگیرتر است. نیکی کریمی که اعضای خانواده‌اش در انگلستان زندگی می‌کنند، بین تهران و لندن دررفت‌وآمد اس

سوابق داوری نیکی کریمی

نیکی کریمی در هیئت داوری چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم‌های آسیایی در وزول، فرانسه (۱۳۸۶)

پنجاه و هفتمین جشنواره فیلم پرتقال طلایی آنتالیا،ترکیه(۱۳۹۹)

دومین جشنواره بین‌المللی عکاسی «نگاه آبی»، تهران (۱۳۹۷)

سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم استانبول، ترکیه (۱۳۹۵)

سی و چهارمین جشنواره فیلم فجر، بخش سودای سیمرغ، تهران (۱۳۹۴)

نخستین جشنواره سراسری فیلم کوتاه موج، کیش (۱۳۹۴)

شصتمین جشنواره بین‌المللی فیلم «وایادولید» (سمینسی)، اسپانیا (۱۳۹۴)

نوزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم «شب‌های سیاه» تالین (رئیس هیئت داوران)، استونی (۱۳۹۴)

دهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم باتومی، گرجستان (۱۳۹۴)

پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر، تهران (۱۳۹۴)

بخش بین‌الملل سی‌وسومین جشنواره فیلم فجر، تهران (۱۳۹۴)

بیستمین جشنواره بین‌المللی فیلم کلکته، هند (۲۰۱۴)

چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم پروین اعتصامی، تهران (۱۳۹۳)

پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم ادینبرو (رئیس هیئت داوران)، ادینبرو، اسکاتلند (۲۰۱۴)

دوازدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم پونا، هند (۲۰۱۴)

بیست و هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم کودکان و نوجوانان، اصفهان (۱۳۹۲)

بیستمین جشنواره بین‌المللی فیلم پراگ، جمهوری چک (۲۰۱۳)

ششمین جشنواره فیلم ابوظبی (۲۰۱۲)

دهمین دوره جشن تصویر سال، تهران (۱۳۹۱)

چهل و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم پرتقال طلایی آنتالیا، ترکیه (۲۰۱۱)

چهارمین جشنواره بین‌المللی فیلم شهر، تهران (۱۳۹۰)

چهل و چهارمین جشنواره فیلم کارلووی واری، جمهوری چک (۲۰۰۹)

چهارمین دوره جایزه ادبی والس (۱۳۸۷)

پنجمین جشنواره فیلم دبی (۲۰۰۸)سی و نهمین جشنواره بین‌المللی فیلم هند، گوا (۲۰۰۸)

چهاردهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم‌های آسیایی در وزول، فرانسه (۲۰۰۸)

بخش فیلم کوتاه شصتمین جشنواره فیلم کن، فرانسه (۲۰۰۷)

پنجاه و هفتمین دوره جشنواره فیلم برلین (۲۰۰۷)

بیست و هشتمین جشنواره بین‌المللی فیلم دوربان، آفریقای جنوبی (۲۰۰۷)

هفتمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کوتاه ازمیر، ترکیه (۲۰۰۶)

سومین جشنواره بین‌المللی فیلم ریکیاویک، ایسلند (۲۰۰۶)

پنجاه و هشتمین جشنواره فیلم لوکارنو، سوئیس (۲۰۰۶)

جشنواره فیلم دهلی، هند (۲۰۰۶)

جشنواره بین‌المللی فیلم دمشق (۲۰۰۴)

جشنواره فیلم رن، فرانسه (۲۰۰۳)

نخستین جشنواره بین‌المللی فیلم نفت (۱۳۸۲)

چهل و سومین جشنواره بین‌المللی فیلم تسالونیکی، یونان (۲۰۰۲)

نمایشگاه عکس

نمایشگاه گل مردگی (بهمن ۱۳۹۶)

گالری گلستان (بهمن ۱۳۹۱)

گالری توتال آرت، دبی (۱۳۸۹)

گالری گلستان (آبان ۱۳۸۸)

اکسپوی مؤسسه صبا (۱۳۸۷)

کتاب‌شناسی (ترجمه)

عشق زمان غم (بر اساس ۱۰ داستان کوتاه از حنیف قریشی) [مجوز نشر آن صادر نشده‌است]

مجموعه اشعار یکصد شاعر زن چینی

نور ماه بر درختان کاج (ذن هایکو، اثر جاناتان کلمنتس)، ۱۳۸۵

نزدیکی (رمان، اثر حنیف قریشی)، ۱۳۸۴

بار دیگر، تولدی دیگر (اشعار برگزیده فروغ فرخزاد همراه با برگردان اشعار به انگلیسی و لوح فشرده محتوای دکلمه اشعار توسط نیکی کریمی)، ۱۳۸۳

آوازهایی که مادرم به من آموخت (زندگی‌نامه مارلون براندو اثر رابرت لینزی)، ۱۳۸۰

 

فیلم‌شناسی نیکی کریمی

بازیگری

سینما

سال تولید نام فیلم کارگردان نقش

۱۳۹۶ استیگمات مجیدرضا مصطفوی معلم

شاید عشق نبود سعید ابراهیمی فر

۱۳۹۵ گیلدا امید بنکدار و کیوان علیمحمدی

آذر محمد حمزه ای آذر

کمدی انسانی محمدهادی کریمی

۱۳۹۴ ربوده شده بیژن میرباقری مینا

۱۳۹۳ شیفت شب نیکی کریمی رویا

چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت وحید جلیلوند لیلا

مرگ ماهی روح الله حجازی تهمینه

۱۳۹۲ تمشک سامان سالور هما

زندگی جای دیگری است منوچهر هادی شهرزاد

لاله اسدالله نیک نژاد

۱۳۹۱ بشارت به یک شهروند هزاره سوم محمدهادی کریمی

۱۳۹۰ تلفن همراه رئیس‌جمهور علی عطشانی خانم طیبی

من همسرش هستم مصطفی شایسته شهلا

۱۳۸۹ سوت پایان نیکی کریمی سحر

در امتداد شهر علی عطشانی فریبا

خیابان‌های آرام کمال تبریزی

جرم مسعود کیمیایی عاطفه

دموکراسی تو روز روشن علی عطشانی احسانی

۱۳۸۸ سلام بر عشق اصغر نعیمی میترا

شکلات داغ حامد کلاهداری بانو

همبازی مهدی کریمی

۱۳۸۷ آقای هفت رنگ شهرام شاه حسینی فیروزه

بیداری فرزاد موتمن

خیابان بیست و چهارم سعید اسدی روانکاو

دو خواهر محمد بانکی

شیرین عباس کیارستمی

شبانه روز امید بنکدار و کیوان علیمحمدی مرجان

محاکمه در خیابان مسعود کیمیایی نسیم

۱۳۸۶ جعبه موسیقی فرزاد موتمن مادر علی

زن دوم سیروس الوند مهتاب

زن‌ها فرشته‌اند شهرام شاه حسینی نازنین

۱۳۸۵ چند روز بعد (گریز) نیکی کریمی شهرزاد

سه زن منیژه حکمت

۱۳۸۴ بربادرفته صدرا عبدالهی تهمینه

پرونده هاوانا علیرضا رئیسیان زویا فانی

چه کسی امیر را کشت؟ مهدی کرم پور زیبا

ستاره‌ها ۲: ستاره است فریدون جیرانی فرزانه مشرقی

شام عروسی ابراهیم وحیدزاده میترا

نوک برج کیومرث پوراحمد

۱۳۸۲ باج خور فرزاد موتمن رعنا

۱۳۸۱ دیوانه‌ای از قفس پرید احمدرضا معتمدی یلدا

واکنش پنجم تهمینه میلانی فرشته

۱۳۸۰ نیمه پنهان تهمینه میلانی فرشته

۱۳۷۹ هزاران زن مثل من رضا کریمی شهرزاد

ای‌بی‌سی آفریقا عباس کیارستمی

۱۳۷۸ بازیگر محمد علی سجادی

دختران انتظار رحمان رضایی روشنک

میکس داریوش مهرجویی

نسل سوخته رسول ملا قلی پور ستاره

۱۳۷۷ دو زن تهمینه میلانی فرشته

سیب سرخ حوا سعید اسدی

۱۳۷۶ باد و شقایق سید ضیاء الدین دری

روانی داریوش فرهنگ مریم

۱۳۷۵ ابر و آفتاب محمود کلاری

برج مینو ابراهیم حاتمی کیا مینو

۱۳۷۴ سایه به سایه علی ژکان گیلا

بوی پیراهن یوسف ابراهیم حاتمی کیا شیرین

۱۳۷۳ جهان پهلوان تختی علی حاتمی و بهروز افخمی همسر کارگردان

پری داریوش مهرجویی پری

۱۳۷۱ سارا داریوش مهرجویی سارا

۱۳۷۰ ردپای گرگ مسعود کیمیایی نگین

۱۳۶۹ عروس بهروز افخمی مهین

۱۳۶۸ وسوسه جمشید حیدری

کلیک کنید: 

نگران افزایش تورم باشیم + جزئیات مهم

تئاتر

نیکی کریمی 

شام با دوستان (به کارگردانی آیدا کیخایی، تماشاخانه ایرانشهر ۱۳۹۲)

عاشقانه‌های نا آرام (به کارگردانی مریم جلالیان، تالار وحدت ۱۳۹۴)

نمایش موزیکال «عروس مردگان»، (به کارگردانی امیدرضا سپهری، تهران رویال هال اسپیناس پالاس، ۱۳۹۸)

تلویزیون

کیمیا (سریال، جواد افشار، ۱۳۹۴) در نقش محبوبه

سرزمین کهن (سریال، کمال تبریزی، ۱۳۹۲) در نقش شاپرک

خرده جنایت‌های زن و شوهری (تله تئاتر، به کارگردانی فرهاد آییش، ۱۳۸۷)

زندگی (مجموعه تلویزیونی، به کارگردانی محمدرضا اعلامی، ۱۳۷۴)

شبکه نمایش خانگی

آقازاده (سریال نمایش خانگی، بهرنگ توفیقی، ۱۳۹۹) در نقش تینا فضلی راد

ممنوعه (سریال نمایش خانگی، امیر پورکیان، ۱۳۹۷)در نقش پروانه اسدزاده

کارگردانی

آتابای (۱۳۹۸)

شیفت شب (۱۳۹۳)

روزی روزگاری فوتبال (مستند، ۱۳۹۱، شبکه نمایش خانگی)

سوت پایان (۱۳۸۹)

چند روز بعد (۱۳۸۵)

یک شب (۱۳۸۳)

داشتن یا نداشتن (مستند، ۱۳۸۰)

پرسش و پاسخ

  • نیکی کریمیچند سال دارد؟
    نیکی کریمی 52 سال دارد
  • نیکی کریمیطلاق گرفته است ؟
    بله نیکی کریمی طلاق گرفته است
ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.