کد خبر : 26797 / /
/

 

 

 

فرش دستباف کالایی با ارزش و زیبا میباشد که در منزل هر ایرانی به عنوان کف پوش یا تابلو فرش استفاده میشود. از طرفی فرش دستباف نسبت به فرش ماشینی از ارزش مادی و معنوی بیشتری برخوردار است، از همین رو شستشو و نگهداری آن هم مهمتر است. اما چه کنیم که طول عمر فرش دستباف بیشتر شود، مهمترین مورد خرابی فرش شستشو است که این مطلب برای کسانی که میخواهند شستشوی فرش دستباف در مشهد  انجام دهند، مفید است.

مواردی که در افزایش طول عمر فرش دستباف مفید خواهد بود:

در واقع هر فرشی چه ماشینی و چه دستباف نیازمند مراقبت و توجه میباشد اما فرش دستباف با توجه به طرح نقشه و نخ به کار رفته با گذشت زمان با ارزش تر و جذاب تر میشود پس نگهداری و مراقبت از آن جهت طول عمر بیشتر از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

  • شناخت جنس فرش

هنگامی که برای خرید فرش دستباف به مراکز فروش میروید در مورد جنس الیاف به کار رفته در بافت فرش از فروشنده بپرسید. فرش های دستباف با توجه به الیاف به کار رفته در تار و پود آن (ابریشمی ، پشمی ، پنبه ای) نگهداری و شست و شوی متفاوتی از دیگری دارند از طرفی این الیاف مشخص کننده حداقل طول عمر فرش می باشد.

  • جاروکشی اصولی

فرشی که روی زمین پهن می کنید به طور حتم در معرض گرد و غبار و ذرات معلق در هوا میباشد. این گرد و غبار به الیاف فرش نفوذ کرده و سبب آسیب زدن به فرش می شوند اما اگر حداقل هفته ای یکبار از جاروبرقی استفاده شود 75 درصد خاک و گردوغبار ها از روی فرش پاکسازی میشوند. ناگفته نماند در خانه هایی که رفت و آمد زیاد و یا کوچک دارند بهتر است حداقل هفته 2 بار باید جاروبرقی فرش صورت گیرد.

اما در حین جارو کشیدن به چه نکاتی باید توجه کرد ؟ بعضی از خانم های خانه دار بعد از اینکه عمل جارو زدن تمام میشود به گردگیری مبلمان و لوازم منزل میپردازند که این کار اشتباه می باشد و باعث برگشت دوباره گرد و غبار به فرش می گردد پس گردگیری باید قبل از جارو کشیدن صورت گیرد.

  • شستشوی اصولی فرش دستباف

شستشوی فرش دستباف بسیار حائز اهمیت میباشد، نمی توان مانند شستشوی فرش ماشینی به سادگی از آن گذشت. اگر غیر اصولی شسته شود امکان دارد به تمام فرش آسیب وارد شود به همین دلیل بهتر است این کار را به بهترین قالیشویی دستباف در مشهد بسپارید تا با خیال راحت فرش تان شسته شود.

برای شستشوی فرش دستباف بهتر است که از مواد شیمیایی با قدرت پاک کنندگی بالا استفاده نشود چرا که ممکن است باعث آسیب به بافت و رنگ الیاف شود.

  • یکنواختی در پا خوردگی فرش

معمولا قسمت هایی از فرش که نزدیک درب ورودی پهن میشوند بیشتر از سایر مناطق فرش پا میخورد و به اصطلاح تخت میشود برای اینکه تمام قسمت های فرش یکنواخت باشد هر چند ماه یکبار فرش را جابجا کنید تا از هر دو طرف قالی به یک میزان استفاده گردد.

  • جلوگیری از سایش فرش

از گذشته تاکنون اکثر خانواده های ایرانی بر روی قسمت های پر ترافیک فرش پارچه و یا روفرشی پهن میکنند تا با این کار از سایش فرش جلوگیری کرده و طول عمر فرش خودرا افزایش دهند.

  • تابیدن نور مستقیم خورشید

تابیدن نور مستقیم خورشید باعث رنگ پریدگی الیاف فرش میشود برای جلوگیری از آسیب دیدن فرش  از تکه  ای پارچه یا روفرشی استفاده کنید و یا برای جلوگیری نور مستقیم از پرده های ضخیم استفاده کنید.

  • هوای نا سالم و رطوبت

اگرچه در پاراگراف قبل گفته شد که نور مستقیم آسیب وارد میکند اما برای پیشگیری از رشد قارچ ها و باکتری ها و بید خوردگی و وجود رطوبت در فرش  ، فرش نیازمند این است که هر چند وقت یکبار در جریان هوای سالم و نور خورشید قرار گیرد به ویژه افرادی که فروشنده فرش دستباف هستند باید به برای انبار های خود از تهویه هوای مناسب استفاده کنند.

  • خیس شدن فرش

ریختن آب بر روی فرش امری است اجتناب ناپذیر، پس در هنگام مواجه شدن با این اتفاق دستمالی تمیزبرداشته و محکم بر روی فرش بکشید پس از آنکه آب فرش گرفته شد برای خشک شدن آب نفوذ کرده به داخل الیاف از سشوار استفاده کنید.

  • لکه گیری به موقع

زمانی که مواد چسبنده بر روی فرش ریخته میشود هرچه زود تر و قبل از اینکه به الیاف فرش نفوذ کند بهتر است که لکه برداری شود. اگر لکه ریخته شده جامد است به آرامی مواد را برداشته و با یک پارچه تمیز محل را پاکسازی کنید. اگر مواد چسبنده مانند آدامس به قالی چسبیده است ابتدا از یک تکه یخ استفاده کنید تا به آرامی آدامس از فرش جدا گردد.

 

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.