کد خبر : 28040 / /
/

حق طلاق

وکالت برای حق طلاق و حق طلاق درصورت ایجاب شرایط عسر و حرج زن. در این مقاله نگاهی به قانون جدید حق طلاق در حقوق مدنی جمهوری اسلامی خواهیم داشت.

انجام مراحل طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق

بدون نیاز به حضور زوجین در هیچ مرحله ای

بین ۲۰ تا ۴۰ روز کاری

توسط وکیل متخصص طلاق و خانواده

مشاوره رایگان در واتساپ و تلگرام

وضع قوانینی که علاوه بر حفظ حرمت خانواده و اصول فقهی، شرایط عرف جامعه و تساوی حقوق زن و مرد را نیز در نظر داشته باشد کار ساده‌ای نیست. قوانین اسلامی زوج را صاحب حق طلاق می‌داند. اما قانون جدید حق طلاق شرایطی را برای محق کردن زن در زمینه طلاق نیز در نظر گرفته.

وکالت برای حق طلاق و حق طلاق درصورت ایجاب شرایط عسر و حرج زن. در این مقاله نگاهی به قانون جدید حق طلاق در حقوق مدنی جمهوری اسلامی خواهیم داشت.

فرم درخواست مشاوره

نام و نام خانوادگی 

شماره همراه 

ایمیل

ثبت درخواست مشاوره

طلاق آخرین راه حل برای حل مشکلات زندگی مشترک است. لطفا قبل از اینکه به صورت جدی به طلاق فکر کنید با مشاور خانواده مشورت نمایید. در صورتی که تصمیم شما قطعی است، همکاران ما در دادسو راهنماییتان می کنند.

راهنمای مطالعه این مقاله

حق طلاق چیست؟

حق طلاق امکان درخواست طلاق بدون قید و شرط برای پایان یک رابطه زناشویی‌ست. حق طلاق این اختیار را به صاحب آن می‌دهد تا هر زمان که بخواهد، با دلیل یا بدون دلیل و با حضور طرف مقابل یا بدون حضور طرف مقابل نسبت به طلاق یکطرفه قانونا اقدام کند.

قانون جمهوری اسلامی حق طلاق را مشخصا در اختیار مرد قرار داده است. اما به منظور رعایت حقوق طرفین و لزوم ایجاد تساوی حقوق در این زمینه، استثنا و شروطی نیز ایجاد شده است.

مرد می‌تواند وکالت در طلاق را در اختیار زن نیز قرار داده تا هر دو بصورت برابر از این حق برخوردار باشند. بعلاوه قانون جدید طلاق، در شرایط ویژه‌ای که اثبات شود زن در عسر و حرج است، بدون نیاز به تایید زوج حق طلاق را از او به زن می‌دهد تا زوجه بتواند از همسر خود جدا شود.

این شرایط که با عنوان شرایط عسر و حرج شناخته می‌شوند ۱۲ مورد هستند. از جمله بیماری‌های صعب‌العلاج یا لاعلاج مرد، غیبت طولانی، محکومیت‌های قضایی بالای پنج سال، جنون، ضرب و شتم زوجه، اشتغال به مشاغل خلاف شان زن و مواردی از این قبیل!

شرایط گرفتن حق طلاق چیست؟

حق طلاق بالذات در اختیار مرد است. این حق به سه طریق می‌تواند به زن داده شود.

وکالت حق طلاق با قید در شروط ضمن عقد نکاح

وکالت حق طلاق با مراجعه و ثبت در دفاتر اسناد رسمی

دادن حق طلاق به زن توسط دادگاه با اثبات شرایط عسر و حرج

زوج و زوجه با توافق درباره‌ی بخشش مهریه برای حق طلاق، حضانت فرزندان یا سایر موضوعات در شروط ضمن عقد،‌ دادن وکالت حق طلاق به زوجه را قید کنند. وکالت حق طلاق در شروط ضمن عقد بصورت ذاتی برای زوج بلاعزل است.

در روش دیگر، زوج و زوجه با مراجعه به دفاتر اسناد رسمی می‌توانند سند «وکالت حق طلاق به زن» را دریافت کنند. در این روش اما وکالت می‌تواند بلاعزل یا قابل عزل، مدت‌دار یا بدون تاریخ باشد. این موارد بصورت توافقی و در زمان ثبت سند وکالت با اختیار زوج تعیین می‌شود، بعبارتی امکان درج شروطی برای وکالت نیز ممکن است. مثلا شرط بذل مهریه یا حضانت فرزندان برای دادن وکالت.

در این روش نیازی به حضور زوجه در دفاتر اسناد رسمی برای دریافت وکالت نیست و زوج می‌تواند با مراجعه به دفاتر به تنهایی این وکالت را تنظیم کند. سومین حالتی که حق طلاق به زن تعلق می‌گیرد بدون داشتن وکالت حق طلاق است. درواقع در این روش با اثبات شرایط عسر و حرج برای دادگاه، قاضی وکالتا حق طلاق را از مرد گرفته و طلاق زوجه را از زوج می‌گیرد.

اثبات شرایط دوازده‌گانه‌ی عسر و حرج یا سایر شرایطی که اثبات کند زندگی زناشویی برای زن دشوار یا مخاطره‌آمیز است، به کمک یک وکیل طلاق میسر و تسهیل می‌شود.

برخی از شروط دوازده‌گانه عسر و حرج زوجه شامل :

غیبت طولانی زوج (شش ماه متوالی یا نُه ماه متوالی در یک سال)

مفقودالاثر بودن مرد به مدت شش ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه

اعتیاد زوج به مواد مخدر و نوشیدنی‌های الکلی به نحوی که زندگی زوجین را دچار مشکل کرده باشد

محکومیت قضایی مرد به مدت پنج سال یا بیشتر

امتناع یا ناتوانی زوج از پرداخت نقفه

اشتغال زوج به مشاغل نامتعارف و دور از شان زوجه

ضرب و شتم زوجه توسط مرد

بیماری صعب‌العلاج یا لاعلاج زوج

جنون

یکی دیگر از سوالات رایج از وکلای طلاق این است که طلاق توافقی بهتر است یا حق طلاق؟ در پاسخ به این پرسش باید بگوییم که هردوی این موضوعات امتیازاتی برای زن و مرد به همراه دارند و بهتر بودن در شرایط هر فرد تعیین می‌شود. با مطالعه مزایای داشتن حق طلاق در ادامه و کسب اطلاعات بیشتر درمورد طلاق توافقی احتمالا می‌توانید خودتان پاسخ این سوال را پیدا کنید.

مزایای داشتن حق طلاق

داشتن حق طلاق برای زن، تساوی در حقوق زناشویی تلقی می‌شود. مرد با در اختیار داشتن حق طلاق می‌تواند هر زمان که بخواهد حتی بدون حضور زن نسبت به طلاق اقدام کند. داشتن حق طلاق این امکان را برای زن نیز میسر می‌کند. این تساوی حقوق بهرحال یک مزیت برای زن محسوب می‌شود.

زن نیز با در اختیار داشتن حق طلاق، برای طلاق گرفتن از همسر خود نیازی به اثبات هیچ موضوعی ندارد. در صورتی که با عدم وجود حق طلاق، زوجه مسیر پیچیده‌ای را برای اثبات مصادیق عسر و حرج در پیش دارد. اثبات هر کدام از شروط عسر و حرج علاوه بر دشوار بودن، زمان زیادی را نیز می‌طلبد و ممکن است فرآیند دادگاه را تا یکسال به تعویق بیاندازد.

طلاق از سمت زن با در اختیار داشتن حق طلاق می‌تواند در مدت زمان کوتاهی (زمانی کمتر از دوماه)، با هزینه‌ی بسیار کمتر طی شده و در عین حال هیچ یک از حقوق مالی زن از جمله مهریه و نفقه نیز دستخوش تغییر نشود.

قانون جدید حق طلاق شرایط نسبتا برابر و بسیار بهتری را برای زوجه بوجود آورده و فرآیند طلاق از سمت زن را تسهیل می‌کند. امکان درخواست طلاق از سمت زن، کوتاه شدن فرآیند طلاق و حفظ حقوق مالی و مدنی زوجه از جمله موارد درنظر گرفته شده در قوانین جدید طلاق است. کارشناسان حقوقی و وکلای پایه یک موسسه حقوقی دادسو در زمینه وکالت حق طلاق همراه شما خواهند بود.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.