کد خبر : 27810 / /
/

رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد به دستور معاون اول رئیس جمهور، مصوبه هیئت مقررات‌زدایی برای فروش دارو از طریق پلتفرم‌ها باطل شده است. از سوی دیگر پلتفرم‌های فعال در این حوزه در پاسخ به پیگیری‌های دیجیاتو گفتند چیزی به صورت رسمی به آن‌ها ابلاغ نشده است.

رئیس سازمان غذا و دارو اعلام کرد به دستور معاون اول رئیس جمهور، مصوبه هیئت مقررات‌زدایی برای فروش دارو از طریق پلتفرم‌ها باطل شده است. از سوی دیگر پلتفرم‌های فعال در این حوزه در پاسخ به پیگیری‌های دیجیاتو گفتند چیزی به صورت رسمی به آن‌ها ابلاغ نشده است.

«حیدر محمدی»، رئیس سازمان غذا و دارو ظهار امروز در نشست خبری هشتمین نمایشگاه بین المللی دارو و صنایع وابسته، به مصوبه هیئت مقررات زدایی برای فروش دارو از طریق پلتفرم‌ها اشاره کرد و گفت: «مصوبه‌ای علی‌رغم مخالفت سازمان غذا و دارو در هیئت مقررات‌زدایی برای عرضه دارو در پلتفرم‌های اینترنتی به تصویب رسیده بود. علت مخالفت ما این بود که سکو‌های اینترنتی به صورت غیرقانونی و بدون هیچ نظارتی اقدام به عرضه دارو می‌کنند.»

به گفته وی با توجه به اعلام سازمان غذا و دارو و طبق نظر معاون اول رئیس جمهور، این مصوبه در ستاد تنظیم بازار ابطال و مقرر شد از مسیر درست پیگیری شود.

محمدی وی با بیان اینکه سازمان غذا و دارو، از ابتدا نیز مخالف فروش اینترنتی دارو بود، اظهار داشت عرضه دارو از این مسیر، کاملاً نادرست است. محمدی البته تأکید کرد مخالف عرضه دارو از طریق پلتفرم‌ها نیستند، اما باید از مسیری باشد که آن‌ها تعریف می‌کنند:

«پیشنهاد ما این است که همانطور که دارورسانی بیماران صعب‌العلاج و جانبازان به درب منزل آن‌ها انجام می‌شود؛ با برنامه‌ریزی و نظارت درست این اقدام صورت گیرد، زیرا در پلتفرم‌های فروش دارو در بستر اینترنت، مسیر عرضه دارو نادرست است و دارو‌ها بدون مجوز وزارت بهداشت و زیر نظر افراد فاقد صلاحیت عرضه می‌شوند و لذا این مصوبه ابطال شد.»

رئیس سازمان غذا و دارو در حالی مدعی است که دارو‌ها بدون مجوز وزارت بهداشت و زیر نظر افراد فاقد صلاحیت عرضه می‌شود که ساز و کار پلتفرم‌ها به نوعی واسط بین بیمار و داروخانه است. همچنین هیئت مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب‌وکار در مصوبه خود، فعالیت پلتفرم‌های توزیع دارو را بنا به شرایطی مجاز دانسته بود.

طبق این مصوبه عرضه دارو بایستی از داروخانه‌های دارای مجوز معتبر و تحت نظارت سازمان غذا و دارو، به مصرف‌کننده نهایی انجام شود.

«امیر سیاح»، رئیس این مرکز نیز چندی پیش اعلام کرده بود سازمان غذا و دارو دیگر پیگیر شکایات از پلتفرم‌های فروش دارو نمی‌شود. به گفته وی سازمان غذا و دارو نیز قبول دارد فعالیت توزیع دارو به‌سمت پلتفرم‌های آنلاین می‌رود و در آینده، داروخانه‌ها بیشتر در کار‌های تخصصی توزیع دارو و نه رساندن آن به بیمار، فعالیت خواهند کرد.

پیگیری‌ از پلتفرم‌های فعال در این حوزه حکایت از این دارد که هنوز چیزی در این باره به صورت رسمی به آن‌ها ابلاغ نشده است.

منبع: یزدانی

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.