یارانه|یارانه معیشتی| یارانه جدید
جزییات مهم از یارانه معیشتی دولت در حساب مردم | برای یارانه خود کلیک کنید + جزییات مهم
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس آخرین تصمیمات و برنامههای دولت و مجلس برای یارانه نقدی و کالابرگ الکترونیکی در سال جدید را اعلام کرد.
یارانه معیشتی برای مردم مهم است. یارانه معیشتی واریز شد. یارانه معیشتی همانند دوره های قبل پرداخت شد. یارانه معیشتی برای هر نفر 55 هزارتومان پرداخت می شود. آخرین اخبار از یارانه معیشتی در سال جدید را با هم می خوانیم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس آخرین تصمیمات و برنامههای دولت و مجلس برای یارانه نقدی و کالابرگ الکترونیکی در سال جدید را اعلام کرد.
به نقل از دانشجو، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه حدود ۴۸۵ همت از منابع تبصره ۱۴ برای یارانهها در نظر گرفته شده است، گفت: حدود ۳۱۵ همت شامل یارانه نقدی، ۲۹ همت برای خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و ۱۵.۵ همت نیز برای خانوادههای تحت پوشش بهزیستی است.
محسن زنگنه، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوالی در مورد تبصره ۱۴ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ و تغییرات آن در مجلس شورای اسلامی گفت: پس از قانون هدفمندسازی یارانهها از این جهت که منابع هدفمندی اکثرا از شرکتهای دولتی حاصل میشد، در قانون تبصره ۱۴ به بودجه اضافه شد که در آن منابع و مصارف هدفمندی تجمیع میشود.
او با بیان اینکه بخش عمده منابع این تبصره عبارت است از مابهالتفاوت قیمت فروش فراوردههای نفتی داخلی مانند بنزین، گازوئیل و نفت سفید به نسبت قیمتی که پیش از اجرای قانون هدفمندی بوده است، گفت: منابع حاصل از صادرات فرآوردهها و همچنین درآمدهای حاصل از فروش فرآوردهها به پتروشیمیها و صنایع نیز در تبصره ۱۴ قرار میگیرد.
در بخش مصارف، بخشی از درآمدها برای هزینههای تولید به خود شرکتها پرداخت میشود. بخشی از مصارف مربوط به یارانه و بخشی نیز برای حمایت از تولید در نظر گرفته شده بود. تبصره ۱۴ در طول سالهای مختلف خود به یک بودجه جداگانه تبدیل شده بود.
زنگنه در ادامه گفت: روند تخصیص و هزینهکرد منابع تبصره ۱۴ ذیل سازمان هدفمندسازی یارانهها انجام میشد و بعضا سازمان برنامه و بودجه نمیتوانست ورودی به آن داشته باشد. به این ترتیب این تبصره خود به یک قانون بودجه در دل قانون بودجه کشور تبدیل شده بود. با توجه به شفافسازیهایی که طی سالهای اخیر در مورد شرکت نفت و شرکتهای تابع آن انجام شد و همچنین به سبب افزایش مصرف فرآوردههای نفتی در داخل کشور منابع تبصره ۱۴ رشد قابل توجهی رسیده است. در سال جاری رقم مربوط به این تبصره عددی بین ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزار میلیارد تومان تخمین زده میشد که این عدد برابر است با بودجه عمومی دولت در سه سال پیش.
او با تاکید بر اینکه متاسفانه بسیاری از مصارف به تبصره ۱۴ اضافه شده بود، گفت: به طور مثال هزینههای بخشهای فرهنگی، هنری، برخی از دانشگاهها، مجموعهها و موسسات در این تبصره آمده بود که نوعی بیانضباطی را در بودجه ایجاد کرده بود. اتفاق خوبی که در سال جاری رخ داد این بود که دولت بخشی از این مصارف را در سر فصل خود وارد بودجه کرد
به این ترتیب مصارف تبصره ۱۴ در بودجه سال ۱۴۰۲ تنها معطوف به حوزه یارانهها، جبران هزینههای تولید و حمایت از تولید شد. سر جمع مصارف مربوط به حمایت از تولید در جزء ۲ بند الف تبصره ۱۸ میآید. در واقع این منابع در قالب یارانه در اختیار بانکها قرار میگیرد و در قالب تسهیلات به بخش تولید داده میشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در خصوص تبصره ۱۴ در قانون بودجه سال ۱۴۰۲ گفت: در سال جاری عملا مجلس تغییر خاصی در تبصره ۱۴ ایجاد نکرد. رقمی که دولت در تبصره ۱۴ آورده است، که حدود ۶۶۰ هزار میلیارد تومان منابع و مصارف است، توسط مجلس پذیرفته شد. بخشی که حدود ۴۸۵ همت است، صرف یارانه میشود. حدود ۳۱۵ همت شامل یارانه نقدی، ۲۹ همت برای خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و ۱۵.۵ همت نیز برای خانوادههای تحت پوشش بهزیستی است.
او گفت: در مجموع ۴۵ همت برای خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی تخصیص پیدا میکند. ۵۶ همت برای یارانه نان در تبصره ۱۴ در نظر گرفته شده است. یارانه دارو نیز ۶۹ همت در نظر گرفته شده است. این موارد ارقام اصلی تبصره ۱۴ هستند که مجموع آنها به ۴۸۵ هزار میلیارد تومان میرسد.
زنگنه اظهار کرد: از مابقی مصارف تبصره ۱۴ نیز، ۹۸ همت مربوط به هزینههای شرکتها و مبلغ کمی در خصوص عوارض سهم خزانه میشود. حدود ۸۰۰ تا ۸۵۰ همت برآورد کل تبصره ۱۴ است که اختلاف آن با ۶۰۰ همتی که به آن اشاره شد در سرفصلهای جدا شده از تبصره ۱۴ قرار گرفته است. بخشی از این رقم مربوط به مباحث فرهنگی و… است.
تحولطلبی در ذات انقلاب و انقلابیگری مستتر است، اصلا انقلاب اسلامی ۵۷ یک تحول نه در ایران که در دنیا رقم زد. و آن یک تحول نوین بود که حضرت امام (ره) رقم زد، چه در عرصه سیاست داخلی و یا خارجی. باید با اندیشه تحول خواهانه، آینده را ترسیم کرد چه در سیاست داخلی یا در سیاست خارجی، عرصه اقتصاد و هر بعد و رویکرد دیگر. ما نسبت به استکبار بیرونی تحول عظیمی در سیاست خارجی خود شکل دادیم اما اکنون گرفتار استکبار داخلی هستیم که آن، وحدت ملی و انسجام ملی که رهبری برآن بارها تاکیدات داشتند، آسیب وارد کرده است.
در نتیجه امسال تبصره ۱۴، سبکتر از سالهای گذشته خواهد بود. البته در بندهای تبصره ۱۴ ذکر شده است که اگر مازاد درآمد وجود داشته باشد، به طور مثال اگر درآمدهای مربوط به فروش فرآوردهها به داخل کشور افزایش پیدا کند، ارقامی به یارانه نان اضافه شود.