آب در تهران جیرهبندی میشود؟ | آخرین وضعیت سدهای تهران
سخنگوی صنعت آب با اشاره به آخرین وضعیت منابع آبی کشور، اظهار کرد: مخازن سدهای کشور اکنون ۳۶درصد پر شدگی دارند، ۱۷.۸میلیارد مترمکعب آب در مخازن سدها موجود است که نسبت به سال گذشته یک درصد مثبت ارزیابی میشود.
سخنگوی صنعت آب گفت: سدهای تهران در حال حاضر ۱۷ درصد پرشدگی دارند، که نسبت به سال قبل کاهش حجمی معادل ۲۰ درصد دارند.
به گزارش تجارتنیوز، سخنگوی صنعت آب با اشاره به آخرین وضعیت منابع آبی کشور، اظهار کرد: مخازن سدهای کشور اکنون ۳۶درصد پر شدگی دارند، ۱۷.۸میلیارد مترمکعب آب در مخازن سدها موجود است که نسبت به سال گذشته یک درصد مثبت ارزیابی میشود.
به نقل از ایسنا، فیروز قاسمزاده افزود: از ابتدای سال آبی نزدیک دو میلیارد مترمکعب آب وارد مخازن سدهای کشور شده که نسبت به سال قبل چهار درص د مثبت بوده، با کنترلی که روی خروجیها صورت گرفت، تاکنون میزان خروجی پنج درصد نسبت به سال قبل کاهش داشته است.
سدهای تهران ۱۷ درصد پر هستند
قاسمزاده با بیان اینکه سدهای تهران در حال حاضر ۱۷درصد پرشدگی دارند، که نسبت به سال قبل کاهش حجمی معادل ۲۰درصد دارند، گفت: طبق برنامهریزیهای صورت گرفته با تمرکز روی تامین مطمئن آب شرب، باتوجه به شروع بارشهای پاییزه و تغذیه مجدد مخازن، با در دستور کار قرار دادن مدیریت مصرف، بدون تنش از شرایط موجود عبور میشود.
وی با تاکید بر اینکه این ۳۶درصد پرشدگی نباید با ۱۰۰درصد حجم مخزن مقایسه شود، گفت: اکنون در پاییز قرار داریم و طبیعتا بارشهای پاییزه و در ادامه آن، بارشهای زمستانه میتواند بسیار کارگشا باشد. معمولا ۴۵درصد بارندگی کشور در زمستان اتفاق میافتد و مخازن از این طریق تغذیه بیشتر خواهند شد.
به گفته سخنگوی صنعت آب بهطور متوسط در این مقطع زمانی مخازن سدها میبایست ۴۲ تا ۴۳درصد پر بودند که اکنون اینگونه نیست و سدها ۳۶درصد پر هستند.
فیروز قاسمزاده با بیان اینکه در استان اصفهان سد زایندهرود بارشهایی را دریافت کرد و روند کاهش حجم مخزن سد متوقف شده و در حال حاضر ۱۱درصد پرشدگی را در این سد شاهد هستیم، اظهار کرد: همچنین بارشهای اخیر وضعیت مناسبی را در سدهای استان خوزستان بهوجود آورد. سد کرخه و سیمره ورودی داشتند و روند کاهش تعدیل شده و امیدواریم با بارشهای پیشرو در سد کرخه باز هم شاهد افزایش ورودی باشیم.
جیرهبندی آب در تهران در دستور کار نیست
قاسمزاده با اشاره به وضعیت تامین آب در تهران، گفت: در حال حاضر در هیچکدام از برنامههایی که تدوین شده و مطابق آنها پیش میرویم هیچگونه جیرهبندی برای آب تعریف نشده و بهطور کامل این مسئله از دستور کار ما خارج است.
وی ادامه داد: ممکن است مدیریت فشار در شبکه وجود داشته باشد، اما اگر یک ارزیابی از تهران داشته باشیم، پیک مصرف را پشت سر گذاشتیم و با تغذیه مخازنی که اتفاق میافتد برنامهای برای جیرهبندی وجود نخواهد داشت.
در همه استانها آب شرب پایدار تامین میشود
سخنگوی صنعت آب با بیان اینکه بر اساس برنامهریزیهای صورت گرفته، تقریبا در همه استانها آب شرب پایدار تامین خواهد شد، تصریح کرد: هیچ استانی وجود ندارد که در افق ۶ ماه و یا یک سال آتی مشکلی از نظر تامین آب شرب داشته باشد لذا تمام برنامهها دیده شده و با طرحهای اضطراری که اجرایی شده تقریبا محدودیتهای تامین آب شرب برطرف شده است.
فیروز قاسمزاده با بیان اینکه به بخش کشاورزی توصیه میشود که در تمام کشور بهطور ویژه در استانهایی مانند خوزستان و اصفهان کشت پاییزه را وابسته به بارندگیها کنند، گفت: اگر کشتهای پاییزه با اتکا به بارشهای در حال وقوع باشند، باعث ذخیره بیشتر آب در مخازن خواهد شد و در ادامه برای تامین آب مشکلی نخواهیم داشت.
قاسمزاده با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف در بخشهای مصرف، گفت: پایبندی به الگو مصرف در بخش خانگی و الگو کشت در بخش کشاورزی اهمیت ویژهای دارد و خواهش ما از همه مشترکان در تمام بخشها این است که به این مهم توجه داشته باشند.