سود سهام عدالت این دسته از سهام عدالتی ها واریز شد | مبلغ سود سهام عدالت در سال 1401 چقدر است؟ + ارزش سبد سهام عدالت
بررسی ارزش پرتفوی سهام عدالت در هفته گذشته را در این جدول ببینید.
سود سهام عدالت دو و نیم برابر میشود. امسال سود سهام عدالت مردم از محل مالکیت سهام عدالت در حوزه شرکتهای بورسی و غیربورسی، دو و نیم برابر افزایش مییابد. منابع خبری در توییتر از احتمال ۲ برابر شدن سود سهام عدالت در سال ۱۴۰۱ خبر دادند. تا اواسط آبان ماه منابع ناشی از سود سهام شرکتهای غیر بورسی سهام عدالت مشخص میشود.
بررسی ارزش پرتفوی سهام عدالت در هفته گذشته را در این جدول ببینید.
زمان واریز سود سهام عدالت 1401 مشخص شده است. پیشتر نیز درباره مقدار مبلغ سود سهام عدالت حرف و حدیثهای زیادی به گوش میرسد که در حال حاضر این مبلغ نیز مشخص شده است. با تکراتو همراه باشید.
از زمان واگذاری سهام عدالت، شایعات زیادی درباره زمان واریز سود سهام عدالت 1401 در میان بوده و حال به نظر میرسد این زمان قطعی شده باشد!
سهام عدالت در واقع نوعی از یارانه است که از دولت نهم به مردم واگذار شده و هدف آن گسترش سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور بوده است. از زمان واگذاری این سهام تا امروز شایعات زیادی درباره زمان پرداخت سود سهام عدالت 1401 مطرح شده و در جدیدترین اخبار، مقدار سود سهام عدالت نیز مشخص شده است.
زمان واریز سود سهام عدالت 1401 ؛ تاریخ پرداخت سود سهام عدالت
چندی پیش پیمان حدادی در خصوص زمان و میزان واریز سود سهام عدالت 1401 اظهاراتی داشت و روز گذشته محمدرضا پورابراهیمی مبلغ سود سهام عدالت 1401 را اعلام کرده است. اما آیا سود سهام عدالت این بار به موقع پرداخت میشود؟
چندی پیش از این نیز دستیار ویژه و مشاور سابق رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت با بیان اینکه پیشبینی میشود سود سهام عدالت دو برابر شده و به 60 همت برسد گفته بود:
سهامداران سهام عدالت 1 میلیون تومانی در حدود 2 میلیون تومان و سهامداران 532 هزار تومانی در حدود یک میلیون و یکصد هزار تومان سود سهام عدالت دریافت خواهند کرد.
در خصوص شیوه پرداخت سود سهام عدالت، سود عملکرد سال 98 در د مرحله اسفند 99 و تیر 1400 پرداخت شد. سود عملکرد 99 نیز به صورت یک مرحلهای در اسفند 1400 واریز شد. در نتیجه نحوه واریز سود سهام عدالت 1401 بستگی تامی به همکاری شرکتها دارد.
پیمان حدادی، دستیار ویژه و مشاور سابق رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در ارتباط با زمان اجرایی شدن سود سهام عدالت نیز گفته بود:
اگر شرکتهای سرمایه پذیر سهام عدالت همکاری لازم را انجام دهند، امکان دارد برنامه ریزی به نحوی انجام شود که واریز سهام عدالت طی 2 مرحله، مثلا انتهای پاییز 1401 و انتهای زمستان 1401 پرداخت شود.
دیروز 23 مهر نیز محمدرضا پور ابراهیمی درباره روند افزایش سرمایه شرکتهای غیربورسی گفته بود:
هم اکنون سود شرکتهای غیر بورسی درگیر فرایند افزایش سرمایه است که این سود در کل به میزان 4.5 هزار میلیارد تومان برآورد شده است. ظرف 2 هفته آینده فرایند افزایش سرمایه شرکتهای غیر بورسی انجام میشود و سپس تا اواسط آبان ماه منابع ناشی از سود سهام شرکتهای غیر بورسی سهام عدالت مشخص میشود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص اینکه چه زمانی سود شرکتهای غیربورسی به حساب سهامداران واریز میشود نیز گفت: «امسال سود سهام شرکتهای بورسی افزایش قابل توجهی داشته به طوری که از 29 هزار میلیارد تومان به حدود 67 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده که اگر با سود غیر بورسیها جمع بزنیم، حدود 70 هزار میلیارد تومان میشود؛ بنابراین هفته گذشته در وزارت اقتصاد پیشنهادی مطرح شده که همزمان با پیگیری پرداخت سود سهام شرکتهای غیر بورسی، بورسیها هم سریعتر کارشان نهایی شود و بعد سود شرکتهای بورسی و غیر بورسی در یک بازه زمانی به حساب سهامداران عدالت واریز شود».
در حالی که صحبت از پرداخت سود سهام عدالت برای سال 1400 هست، بیش از 1 میلیون و 800 هزار سهامدار عدالت به دلیل نقص حساب بانکی هنوز موفق به دریافت سود سال های 98 و 99 نشده اند.
ویدیوی مربوط به گزارش صدا و سیما درخصوص پرداخت سود معوقه سهام عدالت به سهامداران را در ادامه مشاهده کنید:
سود سهام عدالت 1401 چه زمانی واریز میشود؟
در خصوص شیوه پرداخت سود سهام عدالت، سود عملکرد سال 98 در د مرحله اسفند 99 و تیر 1400 پرداخت شد. سود عملکرد 99 نیز به صورت یک مرحلهای در اسفند 1400 واریز شد. در نتیجه نحوه واریز سود سهام عدالت 1401 بستگی تامی به همکاری شرکتها دارد. برای اطلاع از جزئیات بیشتر به مقاله «زمان واریز سود سهام عدالت 1401 ؛ مقدار سود سهام عدالت در سال 1401 چقدر است؟ [+ ویدیو]» در تکراتو مراجعه کنید.
مبلغ سود سهام عدالت چقدر است؟
سهامداران سهام عدالت 1 میلیون تومانی در حدود 2 میلیون تومان و سهامداران 532 هزار تومانی در حدود یک میلیون و یکصد هزار تومان سود سهام عدالت دریافت خواهند کرد. برای اطلاع از جزئیات بیشتر به مقاله «زمان واریز سود سهام عدالت 1401 ؛ مقدار سود سهام عدالت در سال 1401 چقدر است؟ [+ ویدیو]» در تکراتو مراجعه کنید.
تشدید زیانهای اقتصادی با واگذاری مدیریت شرکتهای تخصصی به سهام عدالت
عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی معتقد است: ما تجربه موفقی در زمینه واگذاری شرکتها و هلدینگهای تخصصی را نداشته ایم. هر کدام از این بخشها اگر به نهاد سهام عدالت واگذار شود، بسترساز مشکلات عدیدهای خواهد شد و اگر به مانند قبل باشد، امکان نظارت و کنترل وجود ندارد و اوضاع بدتر از قبل میشود.
یکی از موضوعاتی که اخیراً اتفاق افتاده این است که سهام عدالت به عنوان یک نهاد غیرتخصصی زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز به دنبال افزایش تصدی گری خود در این حوزه است. این موضوع موجب حذف نظارت بر عملکرد و توسعه گری هلدینگها و شرکتهایی است که به کنترل نهاد سهام عدالت در میآیند.
واقعیت این است که سیاست گذاری و توسعه زنجیره ارزش در صنعت نفت نیازمند یک نهاد متخصص و واحد است و واگذاری این وظیفه در زنجیره پتروشیمی به یک نهاد غیرمتخصص با نظارت پذیری اندک و بدون پاسخگویی لازم، قطعاً یک قمار بزرگ بر سر یکی از مهمترین داراییهای صنعتی کشور است. داراییای که با صرف هزینه کلان و در طول چند دهه گذشته ایجاد شده است.
تجربه واگذاریهای اینچنینی به نهادهای غیرتخصصی نشان میدهد که نظارت پذیری این هلدینگها و شرکتها به شدت کاهش مییابد. به طوری که نهادهای نظارتی برای نظارتهای حداقلی باید انرژی زیادی صرف کنند.
به هر حال، کارشناسان دغدغههای جدیای در خصوص واگذاری بخشی از زنجیره ارزش نفت و گاز به نهاد سهام عدالت دارند. نهادی که تا کنون در زمینه مدیریتی عملکرد خوبی از خود به نمایش نگذاشته است.
نظرات محمدحسن دیده ور، عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی را در این خصوص در ادامه میخوانید:
دیده ور در خصوص تلاشهای اخیر نهاد سهام عدالت برای در اختیار گرفتن برخی شرکتها و هلدینگهای تحت کنترل وزارت نفت تصریح کرد: هر واگذاریای که انجام میشود باید به متخصصین سپرده شود. باید کارها به کسانی واگذار شود که در آن حوزه تخصص دارند. اگر قرار باشد، امور به افراد غیرمتخصص واگذار شود، با همین شرایطی که الان میبینیم روبرو خواهیم شد. الان میبینیم شرکتهایی که کاملاً خصوصی هستند، دستاوردهای خوبی دارند و برای کشور ارزآوری دارند. اما با نگاهی به عملکرد شرکتهایی که تحت مدیریت سازمان تأمین اجتماعی است میتوانیم متوجه شویم که روندهای غلط خصوصی سازی در کشور که بیشتر حالت خصولتی به خودشان گرفته اند، چه مشکلاتی ایجاد کرده اند. متاسفانه این شرکتها سودآوری و بهره وری بالایی ندارند.
وی در ادامه گفت: ما تجربه موفقی در زمینه واگذاری شرکتها و هلدینگهای تخصصی را نداشته ایم. بیشتر واگذاریها به بخشهایی بوده است که تخصصی در آن زمینه ندارند. به خصوص در حوزههای تخصصی وهای تک مانند پتروشیمیها و پالایشگاهها این مشکل بیشتر نمود پیدا کرده است. هر کدام از این بخشها اگر به نهاد سهام عدالت واگذار شود، بسترساز مشکلات عدیدهای خواهد شد و اگر به مانند قبل باشد، امکان نظارت و کنترل وجود ندارد و اوضاع بدتر از قبل میشود.
این عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: اگر خصوصی سازی به درستی انجام میشد و اصل ۴۴ قانون اساسی به صورت اصولی پیش میرفت، اتفاقات خوبی در کشور رخ میداد. اما متاسفانه ما خصوصی سازی را به درستی در کشورمان اجرا نکردیم و فقط شرکتها را به کسانی که تخصصی ندارند، واگذار کردیم و از آنجائیکه آنها از کنترل دولت خارج شدند، امکان نظارت بر آنها نیز وجود نداشت.
متاسفانه در روند خصوصی سازی نه شرکتها با قیمت مناسب فروش رفت و نه به افراد دارای صلاحیت واگذار شد. شرکتها فقط از یک سازمان به سازمان دیگر منتقل شدند و اکثراً همان مدیریتهای قبلی در رأس کار بودند.
وی در خصوص این موضوع که اگر بخشی از زنجیره ارزش نفت و گاز به نهاد سهام عدالت سپرده شود، چه مشکلاتی برای تولید صنعتی در کشور پدید میآید، خاطرنشان کرد: اگر قرار باشد مدیریت شرکتها به افراد فاقد تخصص واگذار شود، زیانهای شدیدی به اقتصاد کشور وارد میشود.
ما قبلاً تجربه واگذاریهای غیراصولی را داشته ایم و در صورتی که مجدداً این کار انجام شود، باز هم متحمل زیانهای بیشتری میشویم. باید بخشهای تخصصی مثل پتروشیمیها تحت کنترل نهادهای تخصصی باشند، در غیر این صورت با شرایطی که الان در شرکتهای تحت کنترل سازمان تأمین اجتماعی مواجه هستیم، روبرو میشویم.