کد خبر : 21263 / /
/

قیمت دلار امروز هفتم شهریور ماه در محدوده ۲۹ هزار و ۴۰۰ تا ۶۰۰ تومان در نوسان بود. اما در مجموع می‌توان گفت قیمت دلار میل به کاهش دارد و نه افزایش.

قیمت دلار دو سه روز است که نوسان قابل توجهی ندارد و در میانه کانال ۲۹ هزار تومان ایستاده است. نهایت حرکت این ارز، یکی دو گام به سمت بالاست و دوباره به جای قبلی بر می‌گردد. تا چه زمان قیمت دلار درجا می‌زند؟

به گزارش تجارت‌نیوز، قیمت دلار امروز هفتم شهریور ماه در محدوده ۲۹ هزار و ۴۰۰ تا ۶۰۰ تومان در نوسان بود. اما در مجموع می‌توان گفت قیمت دلار میل به کاهش دارد و نه افزایش.

قیمت دلار امروز در مقایسه با دیروز کمی کاهش داشت و در ساعاتی از روز دلار با ۱۵۰ تومان افزایش، به ۲۹ هزار و ۴۸۰ تومان هم رسید.

اما چیزی که در بازار ارز مشاهده می‌شود، ثبات قیمت دلار است که ناشی از ثبات اقتصادی نیست. بلکه نوعی سرگیجه سیاسی بر بازار ارز حاکم است. بلاتکلیفی درباره نتیجه مذاکرات هسته‌ای.

آنچه تا کنون از مذاکرات هسته‌ای شنیده شده این است که مذاکرات به دور جدید رفته و ایران و آمریکا در وین با هم مذاکره می‌کنند. مذاکراتی که نتیجه ان برای تحلیلگران سیاسی مشخص نیست.

برخی می‌گویند جواب ایران و امریکا به متن پیشنهادی منطقی بوده و باید منتظر اخبار خوش برجامی بود و برخی دیگر می‌گویند مذاکرات نتیجه نخواهد داد چون مشکلات کلی و اختلافات اساسی هنوز پابرجاست.

پیش‌بینی قیمت دلار در بلندمدت

این موارد سبب شده که معامله‌گران دلار هم سردرگم شوند. چراکه مشخص نیست روند بازار به چه سمتی می‌رود. برای همین است که بازار ارز وارد فاز انتظار شده است. مانند شرایطی که در دیگر بازارها حاکم است. مردم همه منتظر نتیجه مذاکراتند تا معاملات خود را بر اساس آن پیش ببرند.

اما به نظر می‌رسد تا پایان هفته جاری قیمت دلار در همین محدوده باقی بماند و کانال عوض نکند. چون بعید است ظرف هفته جاری خبر برجامی خاصی مخابره شود و نتیجه قطعی باشد.

در صورت رسیدن اخبار مثبت می‌توان انتظار کاهش قیمت دلار را داشت. اما آنچه کارشناسان اقتصادی مدام هشدار می‌دهند این است که روند قیمت دلار در کوتاه‌مدت وابسته به مذاکرات وین است. این مذاکرات در کوتاه‌مدت می‌تواند قیمت ارز را تحت تاثیر قرار دهد و اگر مذاکره به نتیجه برسد سبب کاهش قیمت شود.

اما در بلند مدت، واقعیت اقتصاد ایران به نحوی است که نمی‌توان انتظار کاهش قیمت دلار را داشت و روندهای کلی اقتصاد ایران از جمله کسری بودجه، سبب افزایش قیمت دلار می‌شود.

از طرف دیگر اگر برجام به نتیجه نرسد، انتظارات تورمی منجر به افزایش قیمت می‌شود و ترکیب این انتظارات تورمی با روندهای اقتصادی فعلی، شرایط چندان امیدبخشی را مخابره نمی‌کند.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.