با امضای برجام چه چیز از دست می دهیم؟
ی حتی اگر برجام را هم طرفین امضا کنند نه طرفهای مقابل نسبت به رفع کامل تحریمها و گشایش اساسی در روابط اقتصادی ما اقدام خواهند کرد و نه ما از برنامههای هستهای و اقتصاد مقاومتی بهصورت کامل دست خواهیم کشید.
عتماد نوشت:برخلاف آنچه آقای رییسی در شعارهای انتخاباتی خود بیان کردند که اقتصاد ایران را با برجام گره نخواهند زد، چه بخواهیم و چه نخواهیم اقتصاد ملی ما با برجام و دیگر روابط ما در عرصههای ملی و بینالمللی عجین شده است.
براساس تجارب گذشته همه ما میدانیم در چنین شرایطی حتی اگر برجام را هم طرفین امضا کنند نه طرفهای مقابل نسبت به رفع کامل تحریمها و گشایش اساسی در روابط اقتصادی ما اقدام خواهند کرد و نه ما از برنامههای هستهای و اقتصاد مقاومتی بهصورت کامل دست خواهیم کشید. لذا پیشنهاد میشود سریعا برجام را با طرف مقابل امضا کنید تا حداقل مردم از بلاتکلیفی رها شده و آرامش روانی بر اقتصاد کشور سایه بیفکند و کسب و کارهای خرد و کلان با احساس ثبات نسبی و خروج از دوره انتظار فعال شوند.
کمترین نتیجه امضای برجام بهرغم همه موافقتها و مخالفتها و ریسکها و دستاوردهای پیدا و پنهان آن، برداشتن فشار روانی از روی مردم است و اینکه در متن فعلی چه منافعی به دست میآوریم یا از دست میدهیم یا متن امروز برد- برد است یا نسبت به توافق قبلی کاستیهایی همراه دارد را به زمان بسپارید و بیش از این وقت و فرصت را از دست ندهید زیرا در حال حاضر جامعه در حال انتظار ایران در همه حرکتها متوقف است و کسی دست و دلش به کاری نمیرود.
سرمایهگذاران، کارآفرینان، تجار و... عمدتا آینده را مبهم میبینند و از گام برداشتن برای آغاز کار و اقدام جدیدی امتناع میورزند لذا منافع خروج از انتظار و امضای برجام و ایجاد امید نسبی در مردم حتی به صورت موقت از منافع خود برجام با دیدگاههای موجود بسیار بیشتر است و امنیت و آرامش را به جامعه بازمیگردد و فشار، بلاتکلیفی و استرس از روی اقتصاد برداشته میشود.
لطفا و سریعا توافقنامه را امضا کنید. چیزی از دست نمیدهید چیز زیادی هم به دست نخواهید آورد. مردم و اقتصاد را بیشتر از این معطل رفت و آمدهای زمانبر و بینتیجه نکنید و از سوی دیگر بهانه را از طرف مقابل برای هرگونه اقدام نابخردانه که برای ملت ما هزینهبر خواهد بود، بگیرید. باور کنید خسارتها و زیانهای ناشی از سیاستهای مبهم و در حال انتظار که موجب رکود و توقف ماشین اقتصاد کشور شده است به مراتب بیشتر از دستاوردهای احتمالی است که ممکن است در اثر پافشاری بر مواضع فعلی نصیب ما گردد .