همسان سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران در مرداد ماه | مستمری مرداد کم واریز میشود؟ | حقوق مستمری بگیران اصلاح شد
هنوز از ابلاغ مصوبه جدید افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی خبری نیست، هرچند نقل قولها حکایت از افزایش ۳۸ درصدی مستمری غیرحداقلی بگیران بدون رقم ثابت ۵۱۵ هزار تومان در ماه دارد.
افزایش ۱۰ درصدی حقوق بازنشستگان باطل شده است. مبلغ حقوق بازنشستگان هنوز تغییر نکرده است. دولت برای اصلاح مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان چندین برنامه داشت. فرمول جدید افزایش حقوق بازنشستگان به زودی ابلاغ می شود. اخبار مربوط به حقوق بازنشستگان را در خبر روز دنبال کنید.
حقوق بازنشستگان چه تغییری میکند؟
به دلایلی که هنوز معلوم نیست دولت از ابلاغ مصوبه جدید افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی خودداری میکند. با این حال نقل قولها از افزایش ۳۸ درصدی حقوق بازنشستگان حکایت دارند اما هیچ کدام از این اخبار به معنی افزایش حقوق ماه مرداد نیست.
به گزارش تجارتنیوز، هنوز از ابلاغ مصوبه جدید افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی خبری نیست، هرچند نقل قولها حکایت از افزایش ۳۸ درصدی مستمری غیرحداقلی بگیران بدون رقم ثابت ۵۱۵ هزار تومان در ماه دارد.
با این وضعیت نحوه محاسبه حقوق مردادماه بیش از ۱٫۶ میلیون بازنشسته سایر سطوح بگیر سازمان تامین اجتماعی چگونه خواهد بود؟
طبق روال سازمان تامین اجتماعی از بیستم هرماه آغاز به پرداخت مستمری بازنشستگان خواهد کرد و همیشه چند روز جلوتر از این اتفاق فیش مستمری ماه جدید برای بازنشستگان صادر میشود.
در حال حاضر کمتر از یک هفته تا آغاز موعد پرداخت مستمری مرداد باقی مانده است، بررسی تجارتنیوز حاکی از آن است که فیش حقوق این ماه براساس احکام قبلی صادر شده است و این یعنی هنوز خبری از افزایش حقوق بازنشستگان نیست.
برابر قانون، هرگونه افزایش یا کاهش مبلغ حقوق بازنشستگان نیازمند ابلاغ رسمی دولت است، براساس این ابلاغ است که احکام حقوق بازنشستگی فرد به فرد مستمری بگیران برای مدت یک سال تغییر و در نتیجه حقوق بازنشستگی افزایش پیدا میکند.
حقوق بازنشستگان در مرداد چه خواهد شد؟
درست است که تا به اینجا همه نقل قولها از پیروزی بازنشستگان معترض حکایت دارد اما مادامی که دولت مصوبه جدید را ابلاغ نکند، خبری از افزایش حقوق نیست.
علاوه براین مصوبه قبلی نیز به دلیل معیوب بودن از سوی مجلس باطل اعلام شده است و این یعنی حتی ادامه افزایش ۱۰ درصدی حقوق بازنشستگان برای ماه مرداد با اشکال قانونی روبرو خواهد بود.
این سردرگمی میتواند به معنای رجعت احتمالی سازمان تامین اجتماعی به مصوبهای باشد که در سال ۱۴۰۰ برای افزایش حقوق بازنشستگان سایر سطوح تعیین شده بود. این اتفاق به کاهش موقت و مقطعی مستمریها منجر میشود.
هرچند این احتمال هم وجود دارد که سازمان تامین اجتماعی با اغماض و ارفاق همچنان حقوق بازنشستگان معترض را بر مبنای مصوبه ابطال شده به صورت علی الحسباب پرداخت کند تا بعد از تصویب و ابلاغ مصوبه جدید، تکلیف مابه التفاوت ماههای معوقه روشن شود.
عاقبت حقوق بازنشستگان چه خواهد شد؟
قطع مسلم اگر ملاک اجرای روال قانونی باشد، تعلل دولت برای ابلاغ مصوبه جدید افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی، بیش از این نمیتواند به درازا بکشد.
فارغ از اینکه اداره وزارت رفاه به دست سرپرست یا وزیر، از قانون همه اشخاصی که جلوی تغییر مصوبه معیوب دولت را گرفتهاند قابل تعقیب و مجازات هستند اما معلوم نمیکند که این تاخیر نهایتا چقدر ادامه خواهد داشت؟
حقوق بازنشستگان و مستمریبگیران مردادماه اصلاح میشود؟
رییس کانون بازنشستگی استان تهران درباره افزایش حقوق بازنشستگان گفت: هیات امنای سازمان تامین اجتماعی باید روی مصوبه قبلی خود پافشاری کند؛ غیر از این باشد، در جامعه این برداشت میشود که هر تصمیمی که آقایان میگیرند، ممکن است غلط از آب در بیاید.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، در حالی قرار بود افزایش سنواتی مستمری سایر سطوح بازنشستگان سازمان تمین اجتماعی در سال ۱۴۰۱، ۳۸ درصد بهعلاوه ۵۱۵ هزار تومان در نظر گرفته شود که در ادامه این افزایش از سوی دولت رد شد.
در همین راستا، افزایش سنواتی مستمری سایر سطوح بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی هماکنون چالش بین دولت، مجلس و کانونهای بازنشستگی بدل شده است، تا جایی که دو هفته قبل مصوبه دولت درباره افزایش ۱۰ درصدی حقوق بازنشستگان باطل شد. پس از آن علی بهادریجهرمی، سخنگوی دولت در روز سهشنبه هفته گذشته اعلام کرد: پیرو دستور رییسجمهور برای پیگیری بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان و پس از برگزاری نشستهای مکرر معاون اول با نمایندگان بازنشستگان، هیات دولت برای تعیین تکلیف افزایش حقوق بازنشستگان، اختیارات خود را به وزرای عضو هیات امنای سازمان بازنشستگی تامین اجتماعی تفویض کرد.
محمدهادی زاهدیوفا، سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز روز چهارشنبه هفته گذشته گفت: براساس بررسیهای کارشناسی صورت گرفته و در پی پیشنهاد سازمان تامین اجتماعی مقرر شد در چارچوب پایداری منابع و اعتبارات این سازمان، مستمری سایر سطوح اصلاح شود.
او با بیان اینکه رییسجمهور بر اصلاح میزان افزایش سنواتی مستمری سایر سطوح بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی، تاکید دارند، افزود: بر این اساس هیات وزیران، تصمیمگیری در این خصوص را به وزرای عضو هیات امنای سازمان تامین اجتماعی تفویض کرد.
در این فضا، حال گفته میشود که احتمالا فردا هیات امنای سازمان تامیناجتماعی جلسه خواهد داشت و به موضوع افزایش حقوق بازنشستگان پرداخته میشود. در این خصوص علی دهقانکیا، رییس کانون بازنشستگی استان تهران در گفتوگو با خبرگزاری خبرآنلاین گفت: با توجه به اینکه دستور سه باره رییسجمهور پشت داستان حقوق بازنشستگان است، در نهایت تصمیم گرفته شد که موضوع به وزرای هیات امنای سازمان تامین سپرده شود. هیات امنا هم قبلا یک پیشنهادی داشتند و انتظار ما از هیات امنا این است که آنچه که خودشان قبلا با توجه به منابع و مصارف پیشنهاد دادند، تایید کنند.
وی تاکید کرد: اگر اتفاقی غیر از این بیفتد، به این مفهوم است که اشتباه کردند؛ حالا اینکه تصمیم اول اشتباه بوده یا تصمیم امروزشان، خود موضوعی است. بر همین اساس، انتظار ما این است که همان مصوبه قبلی، یعنی افزایش ۳۸ درصدی حقوق به اضافه ۵۱۵ هزار تومان تایید شود.
رییس کانون بازنشستگی استان تهران تصریح کرد: در رابطه با جلسه فردا، میدانیم که فردا بینالتعطیلی است، اما به طور معمول هیات امنای سازمان تامیناجتماعی شنبهها جلسه دارند، بنابراین فکر میکنیم که فردا احتمالا در رابطه با حقوق بازنشستگان جلسه داشتند.
دهقانکیا متذکر شد: اگر این جلسه برگزار شود، اولین دستورشان احتمالا موضوع افزایش حقوق بازنشستگان باشد و در رابطه با موضوع تعیینتکلیف شود. اگرچه باز در خبرها شنیده میشود که وزیر اقتصاد در حاشیه نشست دولت اعلام کرده که ما نشستمان را گذاشتهایم.
وی عنوان کرد: ما نمیدانیم چه اتفاقی میافتد، ولی انتظار ما از هیات امنا، مصوبهای بوده که خودشان قبلا تایید کردند و برای دولت فرستادند. دیر و زود است، اما سوخت و سوز نیست.
رییس کانون بازنشستگی استان تهران در رابطه با اظهارات دولتیها در رابطه با اینکه کارکارشناسی روی حقوق بازنشستگان صورت میگیرد، گفت: بحثهای کارشناسی دیگر از دست دولت خارج شد و دیگر دولت مسوولیت را به وزرای هیات امنای سازمان تامین اجتماعی سپرده است؛ به ویژه وزیر اقتصاد و سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی. اگر تصمیم نهایی از سوی آنها گرفته شود، به طور قطع دولت مخالفتی نخواهد کرد.
دهقانکیا افزود: هیات امنای سازمان تامین اجتماعی باید روی مصوبه قبلی خود پافشاری کند؛ غیر از این باشد، در جامعه این برداشت میشود که هر تصمیمی که آقایان میگیرند، ممکن است غلط از آب در بیاید.
وی تصریح کرد: کانون در هر جلسهای که داشته است، خواهان اجرای مصوبه شورای عالی کار بوده است و خارج از آن اظهارنظر نمیکنیم.