کد خبر : 20084 / /
/

در تقریبا دو ماه سپری شده از ابلاغ تسهیلات مسکن در قالب های ۱۰۰ میلیونی برای تهرانی ها، ۷۰ میلیونی برای کلانشهر ها و ۴۰ میلیون تومانی برای سایر شهرها پرداخت متوسط سرانه وام در حدود ۵۶ میلیون تومان بوده است.

وام ودیعه مسکن به منظور کمک به خانوارها در زمان کرونا ایجاد شد. شرایط دریافت وام ودیعه مسکن اعلام شد. وام ودیعه مسکن 100 میلیونی است. وام ودیعه مسکن از هفته  گذشته آغاز شده است. جزئیات وام ودیعه مسکن را در خبر روز دنبال کنید.

ابلاغ دستور العمل پرداخت وام ودیعه مسکن

از ابتدای ابلاغ دستور العمل پرداخت وام ودیعه مسکن تاکنون ۸۶۱ میلیارد تومان تسهیلات در اختیار متقاضیان قرار گرفته است. با توجه به حجم متقاضیان میانگین پرداخت وام به صورت سرانه برابر با ۵۸ میلیون تومان بوده است.

 در تقریبا دو ماه سپری شده از ابلاغ تسهیلات مسکن در قالب های ۱۰۰ میلیونی برای تهرانی ها، ۷۰ میلیونی برای کلانشهر ها و ۴۰ میلیون تومانی برای سایر شهرها پرداخت متوسط سرانه وام در حدود ۵۶ میلیون تومان بوده است.

اکوایران به نقل از روابط عمومی بانک مرکزی نوشت: مهدی صحابی گفت: پرداخت وام ودیعه مسکن هم در بانک های مربوطه سرعت گرفته است بطوریکه که از نیمه خرداد (زمان ابلاغ دستورالعمل) تا امروز ۱۰مرداد، تعداد ۳۵ هزار و ۶۱۶ پرونده برای متقاضیان معرفی شده به بانک های مربوطه تشکیل شده که از این تعداد ۱۴هزار و ۸۵۰ نفر به میزان ۸۶۱۶ میلیارد ریال تسهیلات ودیعه مسکن خود را دریافت کرده‌اند.

وی تصریح کرد: براساس مصوبه شورای پول و اعتبار، سقف وام ودیعه مسکن برای متقاضیان شهر تهران ۱۰۰ میلیون تومان، برای کلانشهرها ۷۰ میلیون تومان و برای سایر شهرها ۴۰ میلیون تومان مقرر شده است.

معاون اداره اعتبارات بانک مرکزی افزود: بانک مرکزی پس از مصوبه شورای پول و اعتبار سهمیه بانکی و استانی را به همراه دستورالعمل نحوه پرداخت به سیستم بانکی ابلاغ کرد. بر این اساس متقاضیان دریافت تسهیلات با مراجعه به سامانه وزارت راه و شهرسازی و ارائه اجاره نامه کدرهگیری‌دار رسمی مربوط به سال ۱۴۰۱ ثبت نام اولیه را انجام می‌دهند.

وی افزود: پالایش اولیه در وزارت راه و شهرسازی برای بررسی مالکیت مسکن متقاضی انجام شده و واجدین شرایط پس از دریافت پیامک تایید نسبت به انتخاب بانک و شعبه اقدام می‌کنند.

در شبکه بانکی نیز با استفاده از سامانه سمات استعلام وام مسکن، جعاله و ودیعه فعال برای متقاضی انجام شده و اگر متقاضی فاقد تسهیلات مربوطه باشد فرآیند تشکیل پرونده انجام شده و تسهیلات به متقاضی پرداخت می‌شود.

صحابی در خصوص سود این تسهیلات تصریح کرد: سود تسهیلات ودیعه مسکن برمبنای مصوبه شورای پول و اعتبار ( ۱۸ درصد ) محاسبه می‌شود و مدت بازپرداخت آن نیز ۵ ساله است. همچنین سقف کل تسهیلات پرداختی توسط شبکه بانکی برای ودیعه مسکن ۴۰ هزار میلیارد تومان مقرر شده است.

وی ادامه داد: شورای پول و اعتبار پیش از آنکه بسته ارائه شود موضوع را به بانک مرکزی ابلاغ کرد و این مصوبه را هم ما به بانک‌ها ابلاغ کرده بودیم و متقاضیان از ۳۱ خرداد به بعد با ثبت نام در سامانه حمایتی می توانند این تسهیلات را با مراجعه به بانک‌ها دریافت کنند.

معاون اداره اعتبارات بانک مرکزی افزود: از دیگر شرایط دریافت تسهیلات ودیعه مسکن متاهل بودن متقاضی تعیین شده است. همچنین برای بانوان مجرد شرط سنی ۳۵ سال به بالا و برای آقایان مجرد نیز شرط سنی ۴۵ سال به بالا تعیین شده است.

وام ودیعه مسکن| بانک ملی تسهیلات ودیعه مسکن می‌دهد؟

متصدی تسهیلات بانک ملی شعبه میدان فاطمی گفت: در ابتدای سال ۱۴۰۱ شعبه مرکزی بانک ملی در سه نامه به‌طور جد تاکید داشت که امسال به هیچ عنوان پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن ندارد.

سال گذشته نیز پرداخت تسهیلات برحسب بخشنامه بانک مرکزی انجام می‌شد اما در روزهای پایانی سال در حالی که ۲۰ تا ۳۰ نفر از متقاضیان که در نوبت دریافت تسهیلات بودند بنا به دستور شعبه مرکزی پرداخت آنها به‌دلیل نبود اعتبار لازم متوقف شد و اعلام کردند که افراد به بانک‌های دیگر مراجعه کنند.

وام ودیعه مسکن| بانک ملت چطور؟

متصدی تسهیلات بانک ملت شعبه اطراف میدان جهاد نیز اعلام کرد که بخشنامه اعطای وام ودیعه مسکن ابلاغ شده اما هنوز جزئیات بیشتر ارائه نشده است.

وی گفت: تا زمان دریافت جزئیات بیشتر نمی‌توان متقاضی جدیدی ثبت‌نام کرد. بهتر است ابتدا به سایت اعلامی وزارت راه و شهرسازی مراجعه شود و بعد از این مرحله فرد می‌تواند بانک مربوطه که در سایت معرفی می‌شود را انتخاب کند. البته هنوز زمان مناسبی برای مراجعه نیست چون چند و چون ماجرا مشخص نیست.

وام ودیعه مسکن| بانک سپه؟

متصدی بانک سپه که اصلا از اطلاعیه وزارت راه و شهرسازی در سال جاری برای پرداخت وام ودیعه مسکن خبرنداشت. وی گفت: در دوره کرونا پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن در شعبات بانک سپه انجام می‌شد اما امسال هیچ بخشنامه‌ای در این خصوص دریافت نکرده است.

او تصریح کرد: بعید می‌دانم بانک سپه در این دوره جزو بانک‌های عامل پرداخت وام ودیعه مسکن باشد.

سایر بانک‌ها چه پاسخی داشتند؟

در ادامه این گزارش میدانی متصدی تسهیلات دهی بانک صادرات نیز گفت: هنوز بخشنامه جدیدی درخصوص پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به بانک ابلاغ نشده است.

وی تاکید کرد: ۲ تا ۳ ماه زمان زمان صرف می‌شود تا بخشنامه پرداخت تسهیلات از بانک مرکزی به بانک‌ها برسد. برای مثال در پرداخت تسهیلات فرزندآوری نیز پس از دستور رییس‌جمهور بخشنامه این وام به بانک مربوطه رسید.

این متصدی تاکید کرد: تا زمان دریافت بخشنامه نمی‌تواند کمک کند و باید منتظر دریافت بخشنامه مربوطه بود.

متصدی تسهیلات دهی بانک کشاورزی در محدوده میدان ولیعصر نیز گفت: سال گذشته نیز بانک کشاورزی در لیست بانک‌های عامل پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن نبود و امسال نیز سهمیه‌ای ندارد.

وی اظهار کرد: پروسه پرداخت تسهیلات در بانک‌ها پیچیده و زمان بر است. در خوشبینانه‌ترین حالت پنج تا ۶ ماه تسهیلات مربوطه به حساب متقاضی واریز می‌شود.

سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن

پس از ثبت‌نام در سامانه املاک و اسکان، افراد برای ارائه درخواست وام ودیعه مسکن باید به سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir مراجعه و درخواست خود را در این سامانه ثبت کنند.

نکته مهم این است که ثبت‌نام وام ودیعه مسکن نیازی به مراجعه حضوری ندارد و کل فرایند باید به صورت آنلاین انجام شود. پس از ثبت‌نام اولیه، اطلاعات افراد بررسی می‌شود و در صورتی که افراد واجد شرایط دریافت وام باشند، متقاضی به بانک ارجاع می‌شود.

مشمولان وام ودیعه مسکن دو هفته فرصت دارند که برای ارائه مدارک و معرفی ضامن‌ها به بانک مراجعه کنند

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.