مشمولان دریافت سود سهام عدالت اطلاعات بانکی خود را ویرایش کنند| خبرهای مهم درباره سهام عدالت
دبیرکل کانون شرکتهای سرمایهگذاری استانی سهام عدالت گفت: اصلاح آئیننامه اجرایی سهام عدالت در مراحل نهایی قرار دارد. محمد خزائیکوهپر
مشمولان سهام عدالت که سود سهام سال مالی ۱۳۹۹ را دریافت نکردهاند، اطلاعات بانکی خود را ویرایش کنند. در مورد آخرین جزئیات از اصلاح آئیننامه اجرایی سهام عدالت گفته شده که اصلاح آئیننامه اجرایی سهام عدالت در مراحل نهایی است و امیدواریم تا یک ماه آینده به اتمام برسد. اخبار مربوط به سهام عدالت را در خبر روز دنبال کنید. مشمولان سهام عدالت که سود سهام سال مالی ۱۳۹۹ را دریافت نکردهاند، اطلاعات بانکی خود را ویرایش کنند.
خبر مهم برای صاحبان سهام عدالت
به گزارش همشهری آنلاین، شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) در اطلاعیهای اعلام کرد: مشمولان سهام عدالت که سود سهام سال مالی ۱۳۹۹ را دریافت نکردهاند، اطلاعات بانکی خود را ویرایش کنند.
در این اطلاعیه آمده است: این مشمولان باید برای درج و ثبت شماره شبای معتبر بانکی در سامانه سجام به آدرس https://www.sejam.ir یا در سایت سهام عدالت به نشانی https://sahamedalat.ir مراجعه کنند تا سود سهام عدالت برای آنها واریز شود.
در ادامه این اطلاعیه آمده است که علاوه بر شماره شبای نامعتبر، «حساب بانکی مسدود، راکد، مشترک (دو امضا)، ارزی و بلندمدت» از مهمترین عللی است که باعث شده تا سود سهامداران به حساب آنها واریز نشود.
بر اساس این، مشمولان سهام عدالتی که یکی از علل فوق شامل آنها میشود باید برای رفع و اصلاح این مغایرتها اقدام کنند تا در مراحل آتی سود سهام عدالت به حساب این افراد واریز شود.
سهام عدالت| سرنوشت تلخ یک سهام با ارزش
ارزش واقعی سهام عدالت درحالی رو به نزول است که پرتفوی آن از چند سهام با ارزش تشکیل شده است اما هرکدام از این سهمها تحت تاثیر روزهای قرمز بازار سرمایه از ارج و قرب افتادهاند و همانند گذشته نه چندان دور، ارزشی ندارند.
سهام عدالت همان دارایی که از سوی مسئولان با ارزش خوانده میشود و حدود ۴۹ میلیون مشمول دارد، پس از آزادسازی در سال ۱۳۹۹ روزهای پر فراز و نشیبی را پشت سر گذاشته و ارزش واقعی آن که طی دو سال گذشته، از ۲۰ میلیون تومان نیز فراتر رفته بود تا کمتر از ۱۰ میلیون تومان نیز کاهش یافته است.
بر این اساس ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه یک میلیون تومانی در ۲۰ اسفندماه سال ۱۳۹۹، ۱۸ میلیون و ۷۸۰ هزار تومان قیمت داشت، در حالی که قیمت این سهام در ۱۶ تیرماه سال ۱۴۰۰ تا ۱۴ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان کاهش یافته بود. سهامی که در روزهای نخستین آزادسازی سهام عدالت یعنی اردیبهشت ماه و خرداد ماه سال ۱۳۹۹ بیش از ۲۰ میلیون تومان قیمت داشت.
در این راستا، در یازدهم مهرماه سال گذشته ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی بیش از ۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و در ۲۸ آبان ماه حدود ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان قیمت داشت. اما روند نزولی در بورس باعث کاهش این ارزش شد. به طوریکه ارزش واقعی سهام عدالت به ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی در ۲۹ بهمن ماه سال گذشته، ۱۰ میلیون و ۳۵۱ هزار تومان قیمت داشت.
اما در نهم فروردین ماه سال جدید ارزش واقعی این سهام با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که با توجه به صعود بازار، در اواخر فروردین این رقم به حدود ۱۲ میلیون و ۲۷۵ هزار تومان رسید. تا ۱۸ اردیبهشت افزایش ارزش سهام عدالت ادامه داشت و به ۱۲ میلیون و ۷۶۳ هزار تومان هم رسید. اما دوباره روزهای پرنوسان بازار روی ارزش سهام عدالت نیز تاثیر گذاشت و در ۱۰ خردادماه، ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی، ۱۲ میلیون و ۵۸۰ هزار تومان و در چهارم تیرماه نیز حدود ۱۲ میلیون و ۴۸۹ هزار تومان بود.
بر این اساس چراغهای قرمز بورس بر سهام عدالت نیز سایه انداخته و ارزش واقعی سهام عدالت با ارزش اولیه ۴۹۲ هزار تومانی حتی نسبت به حدود ۲۰ روز قبل باز هم کاهش داشته و به ۱۲ میلیون و ۱۲۸ هزار تومان رسیده است.
البته همه این مباحث درحالی مطرح می شود که امکان فروش این سهام برای مشمولان وجود ندارد و این افراد همچنان باید منتظر تصمیم مسئولان برای تعیین تکلیف سهام عدالت باشند. این توقف فروش نیز از اواسط سال ۱۳۹۹ و پس از سقوط تاریخی بورس آغاز شد و همچنان هم با وجود وعدههای زیاد چه در دولت قبل و چه در دولت فعلی درمورد تعیین تکلیف سهام عدالت، ادامه دارد.
بر اساس این گزارش، پس از آزادسازی سهام عدالت، مشمولان این سهام که روش مستقیم را برای مدیریت سهام خود انتخاب کرده بودند، میتوانند با مراجعه به سامانه www.samanese.ir ارزش واقعی سهام و جزئیات دارایی خود را مشاهده کنند.