متقاضیان دریافت وام ودیعه مسکن به این سامانه مراجعه کنند| ابلاغ بخشنامه وام ودیعه مسکن به بانکها
در سال جاری معاونت مسکن و ساختمان در اطلاعیهای از آغاز ثبتنام متقاضیان تسهیلات ودیعه مسکن از روز پنج شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ از طریق ثبت درخواست در سامانه طرحهای حمایتی مسکن خبر داد.
وام ودیعه مسکن به منظور کمک به خانوارها در زمان کرونا ایجاد شد. شرایط دریافت وام ودیعه مسکن اعلام شد. وام ودیعه مسکن 100 میلیونی است. وام ودیعه مسکن از هفته گذشته آغاز شده است. جزئیات وام ودیعه مسکن را در خبر روز دنبال کنید.
گزارش میدانی که در ادامه میآید نشان میدهد که با گذشت چهار هفته از دستور دولت بر پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن، بانکها میگویند هنوز بخشنامهای دریافت نکردهاند.
در سال جاری معاونت مسکن و ساختمان در اطلاعیهای از آغاز ثبتنام متقاضیان تسهیلات ودیعه مسکن از روز پنج شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۱ از طریق ثبت درخواست در سامانه طرحهای حمایتی مسکن خبر داد.
متقاضیان دریافت تسهیلات در سال جاری میتوانند به آدرس اینترنتی به نشانی http://saman.mrud.ir مراجعه و درخواست خود را ثبت کنند.
ایرنا گزارش داد، بسیاری از بانکها در اظهارات خود مدعی شدند که هنوز بخشنامه جدید برای آنها ارسال نشده است و عنوان میکنند که حداقل زمان ارسال بخشنامه جدید به بانکها دو تا سه ماه زمان نیاز دارد و به این زودی ابلاغ نمیشود.
مسئولان تسهیلاتی بانکها اعلام کردند در صورت دریافت بخشنامه اعتبار لازم برای پرداخت ندارند و حتی یکی از بانکها اعلام کرد که در ماههای پایانی سال گذشته نزدیک به ۲۰ تا ۳۰ نفر از افرادی که در صف دریافت تسهیلات بودند از دایره پرداخت خارج شدند، چون بانک دیگر اعتبار لازم برای پرداخت نداشت.
وام ودیعه مسکن| بانک ملی تسهیلات ودیعه مسکن میدهد؟
متصدی تسهیلات بانک ملی شعبه میدان فاطمی گفت: در ابتدای سال ۱۴۰۱ شعبه مرکزی بانک ملی در سه نامه بهطور جد تاکید داشت که امسال به هیچ عنوان پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن ندارد.
سال گذشته نیز پرداخت تسهیلات برحسب بخشنامه بانک مرکزی انجام میشد اما در روزهای پایانی سال در حالی که ۲۰ تا ۳۰ نفر از متقاضیان که در نوبت دریافت تسهیلات بودند بنا به دستور شعبه مرکزی پرداخت آنها بهدلیل نبود اعتبار لازم متوقف شد و اعلام کردند که افراد به بانکهای دیگر مراجعه کنند.
وام ودیعه مسکن| بانک ملت چطور؟
متصدی تسهیلات بانک ملت شعبه اطراف میدان جهاد نیز اعلام کرد که بخشنامه اعطای وام ودیعه مسکن ابلاغ شده اما هنوز جزئیات بیشتر ارائه نشده است.
وی گفت: تا زمان دریافت جزئیات بیشتر نمیتوان متقاضی جدیدی ثبتنام کرد. بهتر است ابتدا به سایت اعلامی وزارت راه و شهرسازی مراجعه شود و بعد از این مرحله فرد میتواند بانک مربوطه که در سایت معرفی میشود را انتخاب کند. البته هنوز زمان مناسبی برای مراجعه نیست چون چند و چون ماجرا مشخص نیست.
وام ودیعه مسکن| بانک سپه؟
متصدی بانک سپه که اصلا از اطلاعیه وزارت راه و شهرسازی در سال جاری برای پرداخت وام ودیعه مسکن خبرنداشت. وی گفت: در دوره کرونا پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن در شعبات بانک سپه انجام میشد اما امسال هیچ بخشنامهای در این خصوص دریافت نکرده است.
او تصریح کرد: بعید میدانم بانک سپه در این دوره جزو بانکهای عامل پرداخت وام ودیعه مسکن باشد.
سایر بانکها چه پاسخی داشتند؟
در ادامه این گزارش میدانی متصدی تسهیلات دهی بانک صادرات نیز گفت: هنوز بخشنامه جدیدی درخصوص پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن به بانک ابلاغ نشده است.
وی تاکید کرد: ۲ تا ۳ ماه زمان زمان صرف میشود تا بخشنامه پرداخت تسهیلات از بانک مرکزی به بانکها برسد. برای مثال در پرداخت تسهیلات فرزندآوری نیز پس از دستور رییسجمهور بخشنامه این وام به بانک مربوطه رسید.
این متصدی تاکید کرد: تا زمان دریافت بخشنامه نمیتواند کمک کند و باید منتظر دریافت بخشنامه مربوطه بود.
متصدی تسهیلات دهی بانک کشاورزی در محدوده میدان ولیعصر نیز گفت: سال گذشته نیز بانک کشاورزی در لیست بانکهای عامل پرداخت تسهیلات ودیعه مسکن نبود و امسال نیز سهمیهای ندارد.
وی اظهار کرد: پروسه پرداخت تسهیلات در بانکها پیچیده و زمان بر است. در خوشبینانهترین حالت پنج تا ۶ ماه تسهیلات مربوطه به حساب متقاضی واریز میشود.
سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن
پس از ثبتنام در سامانه املاک و اسکان، افراد برای ارائه درخواست وام ودیعه مسکن باید به سامانه جامع طرحهای حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir مراجعه و درخواست خود را در این سامانه ثبت کنند.
نکته مهم این است که ثبتنام وام ودیعه مسکن نیازی به مراجعه حضوری ندارد و کل فرایند باید به صورت آنلاین انجام شود. پس از ثبتنام اولیه، اطلاعات افراد بررسی میشود و در صورتی که افراد واجد شرایط دریافت وام باشند، متقاضی به بانک ارجاع میشود.
مشمولان وام ودیعه مسکن دو هفته فرصت دارند که برای ارائه مدارک و معرفی ضامنها به بانک مراجعه کنند