کد خبر : 17980 / /
/

محمود حسنلو اظهار کرد: سود سهام جاماندگان سهام عدالت (سهامداران سهام عدالت که تاکنون موفق به دریافت سود عملکرد سال‌های ۹۸ و ۹۹ خود نشده اند) در نیمه دوم تیرماه به حساب آنها واریز می‌شود. این افراد نگران سودهای خود نباشند این سودها محفوظ است.

سهام عدالت سهام شرکت های دولتی است که با تصمیم دولت در اختیار افراد کم توان جامعه قرار داده شده است. ثبت‌نام سهام عدالت در سال ۱۳۸۵ کلید خورد و این پروسه تا پایان سال ۱۳۹۴ به ایستگاه آخر رسید نیمی از جمعیت ایران دارای سهام عدالت هستند با آزاد سازی سهام عدالت مالکیت آن بر عهده افراد گذاشته تا سهام خود را بفروشند یا سهامداری کنند سهامداران سهام عدالت باید با ثبت نام در سامانه سجام نسبت به دریافت کد بورسی اقدام تا از مزایای سهامشان بهره مند شوند

معاون شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه گفت: سود سهام جاماندگان سهام عدالت در نیمه دوم تیرماه به حساب آنها واریز می‌شود.

محمود حسنلو اظهار کرد: سود سهام جاماندگان سهام عدالت (سهامداران سهام عدالت که تاکنون موفق به دریافت سود عملکرد سال‌های ۹۸ و ۹۹ خود نشده اند) در نیمه دوم تیرماه به حساب آنها واریز می‌شود. این افراد نگران سودهای خود نباشند این سودها محفوظ است.

معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) گفت: تاکنون یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفر همچنان به علت داشتن شماره شبای نامعتبر موفق به دریافت سود سهام خود نشده اند.

حسنلو از جاماندگان دریافت سود سهام عدالت که تاکنون به ثبت نام و احراز هویت خود در سامانه سجام اقدام نکرده اند، نیز خواست هرچه زودتر با مراجعه به سامانه سجام به ثبت نام و احراز هویت اقدام کنند تا در مرحله بعدی سود سهام به حساب آنها واریز شود.

به چه کسانی سهام عدالت جدید تعلق می‌گیرد؟

بر اساس اعلام رئیس سازمان خصوصی‌سازی قرار است به جاماندگان سهام عدالت، سهام تعلق بگیرد. این مورد به چه کسانی و چگونه تعلق می‌گیرد؟

چندماهی می‌شود که مسئولان از اختصاص سهام عدالت به جاماندگان می‌گویند. بالاخره پس از چند ماه  رئیس سازمان خصوصی‌سازی اعلام کرد که به افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی سهام عدالت تعلق می‌گیرد.

سهام عدالت به دهک کم درآمد جامعه اختصاص پیدا می‌کند که این موضوع روی گردش نقدینگی در کشور و معیشت مردم می‌تواند تاثیر ناچیزی داشته باشد. برخی گمان می‌کنند که این واگذاری‌ها می‌تواند روند بازار را تغییر دهد اما با توجه به کسری بودجه دولت و نبود نقدینگی این اختصاص‌ها تاثیر چندانی روی بازارها ندارد و در تنها در بلند مدت می‌تواند به یک نوع کمک خرج مردم باشد.

نکته مهم اینجاست که افراد مشمول طرح نیازی به ثبت‌نام یا پرداخت پول ندارند و به طور خودکار نامشان برای سهام عدالت ثبت می‌شود. به گفته حسین قربانزاده اگر پیامکی برای ثبت‌نام سهام عدالت ارسال شود کلاهبرداری است و ربطی به وزارت اقتصاد و سازمان خصوصی‌سازی ندارد.

قربانزاده در گفتگو با ایسنا اعلام کرد که در مجموع باید تقریبا به سه میلیون و ۳۳۷ هزار و ۷۰۰ نفر سهام عدالت اختصاص پیدا می‌کند. حدود دو میلیون و ۲۵ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی و حدود یک میلیون و ۳۰۰ نفر تحت پوشش کمیته امداد هستند.

میزان و مبلغ سهام عدالتی که به هر فرد تعلق می‌گیرد متفاوت است. این موضوع تا دو هفته آینده مشخص می‌شود هر فرد یا خانوار چه نوع سهامی دریافت می‌کنند.

رئیس سازمان خصوصی تصریح کرد: کیفیت پرتفوی، نوع سهام، میزان سهام هر فرد و روش انتقال مشخص شده و در تیرماه اطلاع‌رسانی کامل می‌شود. تفاوتی که پرتفوی این افراد با پرتفوی مشمولانی که سال ۱۳۸۴ انتخاب شدند دارد در این است که درحال حاضر سهام دولت بسیار محدود شده و ابتکار عملی که در آن زمان وجود داشت، اکنون وجود ندارد. از طرف دیگر دولت تکالیف دیگری در بند الف تبصره دو یا بند ی که رد دیون است و… دارد و تابلوی بورسی سهام دولت کفاف این تکالیف را نمی‌دهد. باید اولویت‌سنجی صورت بگیرد که درحال انجام است.

اختصاص سهام عدالت به پایان رسید؟

بر اساس اعلام قربانزاده اختصاص سهام عدالت به سایر افراد جامعه نیز در حال بررسی است. طبق تبصره سه ماده ۳۴ اجرای سیاست‌های اصل ۴۴ باید با همکاری وزارت رفاه و طبق سازو کاری که پایگاه رفاهی ایرانیان دارد، افراد واجد شرایط  بر اساس دهک‌بندی شناسایی شوند. بر این اساس مرحله بعد دو دهک ابتدایی هستند که باید تا پایان سال  به آنها تخصیص پیدا کند. این موضوع نیاز به جلسات بیشتری دارد که ممکن است تا چند ماه اینده زمان ببرد.

طبق آمارهای موجود درحال حاضر حدود ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت هستند که در سال‌های ۸۴ و ۸۵ شناسایی شده‌اند. در این سال‌ها برخی افراد که در دهک‌های پایین قرار دارند به اینکه مشمول نیستند اعتراض داشته‌اند. طبق قانون بودجه سال جاری وضعیت این افراد باید مشخص و چنانچه باید مشمول شوند، به آن ها سهام اختصاص یابد.

 کلاهبرداری درباره سود سهام عدالت

 شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه با اعلام اینکه، مجرمان سایبری با ترفندی جدید و با ارسال پیامک و یا پیام در شبکه‌های اجتماعی با نام واریز سود سهام عدالت در پی کلاهبرداری هستند، افزوده است: در این پیام‌های جعلی از مخاطبین درخواست می‌ شود که برای دریافت سود سهام خود از طریق لینک آلوده اقدام کند که سهامداران باید نسبت به این اقدام کلاهبردارانه آگاه باشند.

بر اساس این اطلاعیه، مجرمان سایبری با طراحی پلتفرم مجرمانه در قالب استفاده از نام و نشان سامانه سهام عدالت و ارسال پیامک مبنی بر واریز مبالغ مختلف به حساب‌های مالی هموطنان مشروط به مراجعه لینک یا پیوند درج شده در پیامک، گوشی تلفن همراه فریب‌خوردگان را به صفحات جعلی پرداخت موسوم به فیشینگ هدایت می‌کنند.

شرکت سپرده گذاری مرکزی اوراق بهادار تاکید دارد، هرگونه اطلاع رسانی در سهام عدالت صرفا از طریق وب‌سایت‌های رسمی شرکت سپرده گذاری مرکزی به نشانی www.csdiran.ir، www.sejam.ir و sahamedalat.ir به اطلاع عموم مشمولان سهام عدالت می‌رسد.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.