کد خبر : 17803 / /
/

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در نامه‌ای به رییس جمهور و وزیر تعاون خواستار افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی شد.

اخبار حقوق بازنشستگان را در خبر روز دنبال کنید. مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان باید امضا شود. افزایش حقوق بازنشستگان قرار شده هرچه سریع تر در دستور کار قرار بگیرد. حقوق بازنشستگان کارگری هنوز افزایش نیافته است. جزئیات افزایش حقوق بازنشستگان را در خبر روز دنبال کنید. 

خبرهای جدید درباره حقوق بازنشستگان

ولی اسماعیلی نماینده گرمی و رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به رییس جمهور خواستار اجرای قانون برای افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی شد.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در نامه‌ای به رییس جمهور و وزیر تعاون خواستار افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی شد.

ولی اسماعیلی نماینده گرمی و رییس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به رییس جمهور خواستار اجرای قانون برای افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی شد.

متن نامه به شرح زیر است:

حضرت آیت الله دکتر رئیسی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

سلام علیکم

احتراماً همانطور که مستحضرید وفق ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی مصوب ۱۳۵۴/۴/۳ (با اصلاحات و الحاقات بعدی) سازمان تامین اجتماعی مکلف است میزان کلیه مستمری‌های بازنشستگی، از کار افتادگی کلی و مجموع مستمری بازماندگان را در فواصل زمانی که حداکثر از سالی یکبار کمتر نباشد با توجه به افزایش هزینه زندگی با تصویب هیات وزیران به همان نسبت افزایش دهد. همچنین مطابق ماده (۱۱۱) همان قانون، مستمری از کار افتادگی کلی و مستمری بازنشستگی و مجموع مستمری بازماندگان در هر حال نباید از حداقل مزد کارگر عادی کمتر باشد.

در همین راستا و به رسم رویه مورد عمل در سال‌های گذشته، هیات امنای سازمان تامین اجتماعی در مورخ ۱۴۰۱/۲/۷ پیشنهاد خود در خصوص افزایش مستمری و دیگر مزایای بازنشستگان، از کار افتادگان و بازماندگان تحت پوشش آن سازمان را به شرح ذیل تصویب نمود:

"از تاریخ ۱۴۰۱/۱/۱ کلیه مستمری‌های بازنشستگی از کار افتادگی و مجموع مستمری بازماندگان مشمولین قانون تامین اجتماعی که تا پایان سال ۱۴۰۰ برقرار شده بر اساس مصوبه مورخ ۱۴۰۱/۱۲/۱۹ شورای عالی کار برای دریافت کنندگان حداقل مستمری (۲۶.۵۵۴.۹۵۰ ریال)، از کار افتادگی جزئی و سایر افرادی که مستمری آنان به نسبت سنوات پرداخت حق بیمه برقرار شده به میزان ۵۷.۴ درصد مستمری آنان در پایان اسفند ماه ۱۴۰۰ افزایش می‌یابد. همچنین برای سایر سطوح بالاتر از حداقل مستمری (۲۶.۵۵۴.۹۵۰ ریال) به میزان ۳۸ درصد مستمری آنان در پایان اسفند ماه ۱۴۰۰ به علاوه مبلغ ثابت (۵.۱۵۱.۶۶۰ ریال) افزایش می‌یابد. "

مصوبه مذکور در راستای اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی، در مورخ ۱۴۰۱/۲/۱۰ به منظور تصویب در هیات وزیران به دولت محترم ارسال شده است؛ لیکن علیرغم گذشت بیش از یک ماه از زمان ارسال مصوبه مذکور، تاکنون به تصویب هیات محترم وزیران نرسیده و در انتظار تایید نهایی و ابلاغ است. این در حالی است که در سالیان گذشته معمولاً پس از تصویب افزایش حقوق بازنشستگان، موضوع فورا در دولت مصوب و افزایش حقوق بازنشستگان اعمال می‌گردید.

با عنایت به اینکه پیگیری وضعیت حقوق و دستمزد کارکنان شاغل و بازنشستگان در زمره وظایف ذاتی کمیسیون اجتماعی و مورد مطالبه نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و این کمیسیون است و با توجه به رویکرد دولت محترم به ویژه در زمینه معیشت بازنشستگان گرانقدر و نظر به اینکه افزایش مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی در گرو تصویب مصوبه صدرالذکر می‌باشد؛ خواهشمند است اوامر لازم در خصوص تسریع در تصویب مصوبه مذکور صادر و دستور فرمایید این کمیسیون را از نتیجه تصمیمات متخذه مطلع کنند.

حقوق بازنشستگان| اختلاف دو میلیونی مستمری بازنشستگان کارگر با کارمند

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری درباره مخالفت مقامات دولتی با افزایش مستمری بازنشستگان کارگری به اندازه مصوبات شورایعالی کار، گفت: اگر دولتی‌ها و مقامات سازمان برنامه و بودجه با افزایش مستمری ما به اندازه مصوبات مزدی شورایعالی کار مخالفند، ما فقط یک حرف داریم: سقف و میانه و کف مستمری ما را برابر با مستمری بازنشستگان دولت بپردازند و بعد مخالفت کنند؛ تقریباً دو میلیون تومان فاصله میان سطوح مستمری ما با دولتی‌ها است؛ اول برابرسازی کنند و بعد ساز مخالف بزنند؛ به نظر می‌رسد می‌خواهند با فریزکردن حقوق ناچیز بازنشستگان کارگری به تصمیمات بودجه‌ای نادرست خود مشروعیت دهند و به نوعی فضای استتار درست کنند وگرنه چرا با افزایش حقوق بازنشسته‌ای مخالفت می‌شود.

وی با انتقاد از قصور دولت‌ها در انجام تعهدات خود در قبال بیمه‌شدگان تأمین اجتماعی تاکید کرد: سازمان برنامه و بودجه در سال‌های پیاپی قانون‌گریزی داشته و هیچ زمان به تعهدات خود در قانون تأمین اجتماعیِ مصوب سال ۵۴ عمل نکرده است؛ امسال هم اگر در زمان بستن لایحه بودجه مطالبه‌گری نمی‌کردیم، تأمین اجتماعی را در ردیف ثابت و متغیر بودجه حذف می‌کردند، بارها گفته‌ایم که پرداخت حقوق ما هیچ ربطی به دولت ندارد و از محل اندوخته خودمان است؛ شما فقط متولی خانواده دولت هستید؛ به جای دخالت در امور یک سازمان غیردولتی، به تعهدات خود در قبال سازمان تأمین اجتماعی و میلیون‌ها بیمه شده آن عمل کنید.

صادقی خاطرنشان کرد: پس از مطالبه‌گری فراوان در بودجه ۱۴۰۰ فقط ۸۹ هزار میلیارد تومان بابت طلب دولت به سازمان گنجانده شد که از این رقم فقط پرداخت ۷۲ هزار میلیارد تومانِ آن محقق شد؛ امسال نیز در قانون بودجه، ۹۰ هزار میلیارد تومان بابت پرداخت طلب دولت به سازمان تأمین اجتماعی پیش‌بینی شده است که تا امروز که یک فصل از سال گذشته و هنوز یک ریال از این اعتبار قانونی به حساب سازمان واریز نشده است.

وی با انتقاد از بی‌توجهی دولت به پرداخت سه درصد حق بیمه سهم خود به سازمان تأمین اجتماعی، تاکید کرد: دولت در منابع و مصارف سازمان و افزایش حقوق بازنشستگان آن نیز مداخله می‌کنند؛ مقابله سازمان برنامه و بودجه در مقابل تأمین اجتماعی و بازنشستگان آن نیز درست نیست؛ گویا صدای ما شنیده نمی‌شود؛ ما براساس قانون سخن می‌گوئیم و تمام مطالبات‌مان نیز قانونی است. تعیین حقوق بازنشستگان دولت برعهده شماست که آن را در قانون بودجه مصوب کرده و به اجرا رسانده‌اید؛ شما اگر بدهی‌های سازمان را سر وقت بپردازید، افزایش حقوق بازنشستگان هیچ مشکلی پیدا نمی‌کند، کما اینکه منابع این افزایش حقوق به طور خودکار از محل افزایش دستمزد کارگران شاغل تأمین می‌شود.

حقوق بازنشستگان| بلاتکلیفی یک ماهه مصوبه در هیئت دولت

رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری سازمان تأمین اجتماعی را متعلق به یک جامعه بیش از ۴۳ میلیون نفری دانست و افزود: منابع مالی ما از دولت مجزاست؛ بنابراین عادلانه نیست که بدون استدلال و منطق قانونی ما را از حقوق بدیهی‌مان محروم سازند. دولتمردان از یک طرف در رابطه با بحث بازنشستگان و افزایش حقوق آن‌ها تعلل می‌کنند و از سوی دیگر، در ارتباط با تعهدات قانونی خودشان نوعی بازیِ گرگم به هوا درمی‌آورند. این یک بام و دو هوایِ ناعادلانه چه معنایی دارد؟

وی با انتقاد از اینکه یک ماه تمام است که مصوبه در هیئت دولت معطل مانده است، گفت: این مخالفت‌های بدون پشتوانه می‌تواند موجب فاصله گرفتن بازنشستگان از تصمیم‌سازان شود؛ روا نیست این زحمتکشانِ کم درآمد و عموماً زیر خط فقر از حقوق قانونی‌شان محروم شوند. باید مصوبه سازمان در همین هفته امضا و برای اجرا به سازمان برگردانده شود تا زمان برای پرداخت وجود داشته باشد.

صادقی گفت: دولتمردان خودشان را جای بازنشسته‌ای بگذارند که نان‌آور یک خانواده سه یا چهارنفره است و با این گرانی‌ها فقط چهار میلیون تومان حقوق ماهانه می‌گیرد؛ این بازنشسته که در دوران کهولت با بیماری‌ها و دردهای بسیار دست و پنجه نرم می‌کند، چطور با حقوقی که از نصف خط فقر هم کمتر است، روزگار بگذراند؛ برای یک‌بار هم که شده، یک دقیقه خود را به جای این بازنشسته بگذارند؛ آن وقت می‌بینند که این تأخیر چه آسیبی به میلیون‌ها خانواده در کشور می‌زند و چطور مناسبات اقتصادِ خانوار را به هم می‌ریزد.

به گزارش ایمنا، سومین‌ماه سال درحالی به نیمه نزدیک می‌شود که افزایش حقوق بازنشستگان هنوز در دولت تصویب نشده است، درحالی‌که افزایش حقوق مطابق با مصوبه شورای‌عالی کار حق کارگران پیشنهاد شده است و بازنشستگان انتظار دارند نتیجه سال‌ها بیمه‌پردازیِ آن‌ها که امروز به عنوان حقوق به آن‌ها پرداخت می‌شود متناسب با تورم سالانه افزایش یابد.

برای دومین بار متوالی در هفته جاری باز نشستگان سازمان تامین اجتماعی استان زنجان ، مقابل ساختمان برنامه بودجه استان تجمع اعتراضی کردند.

اعتراض بازنشستگان در زنجان

به گزارش خبرنگار ایلنا از زنجان، امروز سه شنبه (10خرداد) برای دومین بار در طول هفته جاری بازنشستگان تأمین اجتماعی استان زنجان،  مقابل ساختمان شماره 2 استانداری زنجان و سازمان برنامه و بودجه تجمع اعتراضی کردند.

در این تجمع بازنشستگان با سر دادن شعارهایی در مخالفت با اجرای سیاست های عدم افزایش حقوق و مزایا و همچنین معوقات سه ماهه بازنشستگان تأمین اجتماعی از رئیس سازمان برنامه و بودجه خواستار توضیح در این باره شدند.

رامین میرزایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه استان زنجان نیز  با حضور در جمع معترضان با بیان اینکه سازمان برنامه و بودجه کشور با این مورد مخالفت کرده است، اظهارداشت:  ما تابع دستورات ‌سازمان برنامه  و بودجه کشور هستیم.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.