افزایش 27 درصدی قیمت مرغ در بازار| قیمت مرغ و برنج تغییر کرد| جزئیات تغییرات قیمت مرغ و برنج
در بین انواع برنج، گوشت و شکر، بیشترین افزایش قیمت در اسفند ماه سال قبل مربوط به انواع برنج ایرانی بوده، به طوری که قیمت هر کیلوگرم برنج هاشمی درجه یک و طارم اعلا با ۱۳۱.۸ و ۱۳۰.۱ درصد افزایش، از میانگین ۳۳ هزار و ۵۰۰ تومان در اسفند ماه سال ۱۳۹۹، به بیش از ۷۷ هزار تومان رسیده است.
قیمت مرغ تغییراتی داشته است. قیمت مرغ امروز دوشنبه با تغییراتی همراه بود. قیمت مرغ بعد از گرانی های گران شد. قیمت مرغ اما بعد از آن به زیر نرخ مصوب رسید. قیمت مرغ و برنج تغییراتی داشته است در سال اخیر.
آمار سالانه منتشر شده از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان میدهد که قیمت انواع برنج، شکر و گوشت در اسفند ماه سال ۱۴۰۰ بین حدود ۱.۱ تا ۱۳۱.۸ درصد نسبت به پایان سال ۱۳۹۹ افزایش یافته که بیشترین افزایش قیمت مربوط به دو نوع برنج ایرانی بوده است.
در بین انواع برنج، گوشت و شکر، بیشترین افزایش قیمت در اسفند ماه سال قبل مربوط به انواع برنج ایرانی بوده، به طوری که قیمت هر کیلوگرم برنج هاشمی درجه یک و طارم اعلا با ۱۳۱.۸ و ۱۳۰.۱ درصد افزایش، از میانگین ۳۳ هزار و ۵۰۰ تومان در اسفند ماه سال ۱۳۹۹، به بیش از ۷۷ هزار تومان رسیده است.
به نقل از ایسنا، به طور کلی در سال ۱۴۰۰ جدال بر سر کاهش دوره ممنوعیت فصلی واردات برنج بین دستگاههای مختلف و واردکنندگان در جریان بود و مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی با اشاره به خشکسالی ۵۰ سال گذشته و آسیب جدی آن به کشتهای مختلف کشاورزی از جمله برنج، از کاهش حدود ۱۸ تا ۱۹ درصدی تولید برنج داخلی خبر داده و همین موضوع را عامل افزایش قیمت برنج داخلی عنوان کرده بود.
در نهایت دوره ممنوعیت فصلی که هر سال از ابتدای مردادماه آغاز و تا آذر ماه ادامه دارد، سال گذشته ممنوعیت زودتر از سالهای قبل، یعنی از اول آذر برداشته شد.
قیمت مرغ| تغییرات قیمت برنج خارجی
قیمت برنج پاکستانی نیز در همین ماه ۲۵.۳ درصد نسبت به ماه مشابه سال ۱۳۹۹ افزایش یافته و از حدود ۲۴ هزار و ۶۰۰ تومان به حدود ۳۰ هزار و ۸۰۰ تومان در اسفند ماه سال ۱۴۰۰ رسیده است.
اما قیمت برنج تایلندی با افزایش جزئی ۱.۱ درصد در این یک سال به ۱۵ هزار و ۸۰۰ تومان رسیده است.
در این میان شکر در رتبه سوم افزایش قیمت بعد از دو نوع برنج ایرانی قرار دارد که قیمت آن ۶۰.۲ درصد نسبت به ماه مشابه سال ۱۳۹۹ افزایش یافته است؛ به طوریکه قیمت هر کیلوگرم شکر سفید از حدود ۱۰ هزار و ۵۰۹ تومان در اسفند ماه سال ۱۳۹۹ به حدود ۱۶ هزار و ۸۰۰ تومان در ماه مشابه سال ۱۴۰۰ رسیده است.
افزایش ۲۷ درصدی قیمت مرغ
قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ تازه نیز در بهمن ماه با افزایش ۲۷.۱ درصدی به بیش از ۳۰ هزار تومان رسیده است.
قیمت این محصول در ماه مشابه سال قبلش حدود ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان بوده است.
نرخ مصوب مرغ برای مصرف کننده در فروردین سال قبل ۲۴ هزار و ۹۰۰ تومان تعیین شد، اما در اوایل آذر با افزایش مجدد به ۳۱ هزار تومان تغییر کرد.
گوشت قرمز چقدر گران شد؟
در این میان قیمت هر کیلو گوشت گوساله و گوسفندی با ۳۵.۱ و ۲۰.۱ درصد افزایش در اسفند سال قبل به حدود ۱۴۵ و ۱۴۹ هزار تومان رسیده است.
قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی و گوساله در ماه مشابه سال ۱۳۹۹ به ترتیب حدود ۱۰۷ و ۱۲۴ هزار تومان بوده است.
بر این اساس، کمترین افزایش قیمت سال قبل نسبت به سال ۱۳۹۹ مربوط به برنج تایلندی بوده است.
قیمت مرغ گرم ۹ خرداد ۱۴۰۱
قیمت مرغ گرم امروز (۹ خرداد ۱۴۰۱) نسبت به روز گذشته با تغییرات کمی همراه شد. هر کیلو مرغ کامل تازه چقدر است؟
قیمت مرغ گرم در ۹ خرداد ۱۴۰۱ به شرح زیر است (قیمتها به تومان از سایت تحلیل بازار) :
ران مرغ بدون پوست بدون دنبالچه چربی سر ساق
۶۳,۵۰۰
مغز ران بدون پوست بدون استخوان
۶۸,۵۰۰
ساق مرغ بدون پوست و سر ساق
۷۶,۰۰۰
سینه مرغ بدون پوست، شش، گردن، بال
۷۸,۴۰۰
سینه مرغ بدون پوست، شش، گردن، بال، بازو
۷۶,۵۰۰
ران و سینه بدون پوست بدون دنبالچه شش گردن بال
۷۰,۰۰۰
بال کبابی ساده – بدون نوک بال
۵۷,۰۰۰
بازوی کبابی ساده
۴۴,۵۰۰
مخلوط بال و بازو کبابی ساده
۵۱,۰۰۰
فیله مرغ
۹۹,۷۰۰
گردن مرغ بدون پوست
۲۰,۰۰۰
شنیتسل بدون آرد
۹۱,۲۰۰
جوجه کباب بی استخوان و بدون بازو ساده
۹۱,۲۰۰
دل مرغ پاک کرده
۱۷,۰۰۰
جگر مرغ
۱۳,۰۰۰
سنگدان مرغ
۱۸,۰۰۰
پای مرغ
۷,۰۰۰
بلدرچین منجمد بسته ۱۰۰۰گرمی
۷۸,۰۰۰
بلدرچین منجمد بسته ۵۰۰گرمی
۶۲,۰۰۰
بلدرچین کامل تازه(بسته ۱۰۰۰گرمی)
۸۹,۰۰۰
مرغ کامل تازه، بسته بندی کیسه ای(پوشش کیسه نایلونی)
۵۵,۵۰۰
خرید حمایتی مرغ در کشور انجام میشود
به نقل از تسنیم، حسین دماوندینژاد معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به برنامههای دولت برای رفع مشکل مرغداران اظهار داشت: هر هفته تعداد مشخصی جوجه گوشتی در کشور تولید داریم که باید در فضای پرورشی قرار گیرند؛ به همین منظور تولید قراردادی با مرغداران در دستور کار قرار دارد بهطوری که مرغداران بهتعداد جوجه دریافتشده، نهاده با بازپرداخت مدتدار از شرکت پشتیبانی امور دام تحویل میگیرند و مبادرت به تولید میکنند.
وی افزود: تولیدکنندگان بعد از تولید، مختار هستند که تولید خود را به بازار عرضه کنند یا اینکه آن را بهقیمت مصوب به شرکت پشتیبانی امور دام تحویل دهند.
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: همچنین تعرفههای صادراتی مرغ برداشته شده است و در صورتی که بازار کشور تأمین باشد، تولیدکنندگان میتوانند محصول مازاد خود را به بازارهای منطقهای صادر کنند.
وی تصریح کرد: پرورشدهندگان گلههای پوششدهنده مرغ مادر، جوجه گوشتی و تخمگذار نیز میتوانند با دریافت تسهیلات مدتدار و اعتباری اقدام به تولید کنند.
رئیس انجمن ملی تولیدکنندگان زنجیرهای گوشت مرغ گفت: خرید مرغ در کشور کاهش یافته است اما با آغاز اختصاص کالابرگ خرید کالاهای اساسی و اقدامات دیگری که دولت در دستور کار دارد مشکل کاهش تقاضا رفع میشود.
با تغییرات قیمت یکباره نهادههای دامی و افزایش قیمت مرغ، تقاضای خرید گوشت مرغ نیز در بازار کاهش یافت؛ همین امر نیز خرید جوجه یکروزه توسط مرغداریها را کاهش داد.
با افزایش بهرهوری در واحدهای مرغداری قیمت مرغ بهتدریج به تعادل میرسد و قیمت مرغ نیز در بازار پذیرفته میشود اما در زمان حاضر صنعت مرغداری کشور با شوکهایی مواجه است.
مرغ در زمان حاضر از قیمت مصوب ۶۰هزارتومانی خود کمتر به فروش میرسد به همین منظور دولت خرید تضمینی مرغ مازاد را بهصورت منجمد، حذف تعرفه صادراتی مرغ و اخیراً خرید توافقی مرغ را در دستور کار دارد.
قیمت مرغ واقعی نشود مرغداران در آینده دچار مشکل میشوند
حبیب اسداللهنژاد، مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: تولید مرغ بهاندازه کافی در کشور موجود است و این محصول در زمان حاضر از قیمت مصوب پایینتر به فروش میرسد.
وی افزود: با توجه به اینکه میزان تولید مرغ در کشور بیشتر از نیاز بازار است، شرکت پشتیبانی امور دام، اقدام به خرید مرغ مازاد مرغداران کرده است و از طرفی با برداشته شدن تعرفه، این محصول به دیگر کشورها صادر میشود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: مرغداران فعلاً مشکلی ندارند اما اگر قیمتها بهسمت قیمت واقعی و مصوب خود، در آینده نرود، مرغدارانی که برمبنای ارز نیمایی جوجهریزی داشتهاند، دچار مشکل میشوند.
مرغدارانی که مرغ سایز تولید کنند با کمبود نهاده مواجه نمیشوند
وی تصریح کرد: در زمان حاضر نهادهها با قیمت مصوب جدید در اختیار مرغداران قرار میگیرد و بر اساس سهمیهای که دارند میتوانند نهادهها را دریافت کنند.
اسداللهنژاد در پاسخ به اینکه نهاده اختصاصی بهقیمت مصوب جدید نیاز مرغداران را بهطور کامل برطرف میکند یا خیر، گفت: مرغداران که مرغ خود را بهصورت سایز به بازار عرضه کنند نهاده کم نمیآورند، اما مرغدارانی که مرغ خود را در محدوده یک کیلو و ۲۰۰ گرم تا یک کیلو و ۸۰۰ به بازار عرضه نکنند با افزایش ضریب تبدیل و زیان مواجه خواهند بود.
وی همچنین در واکنش به طرح جدید دولت درباره خرید حمایتی مرغ نیز گفت: بهجای خرید توافقی مرغ میتوان خرید تضمینی مرغ را در دستور کار قرار داد تا قیمت مرغ کمتر از نرخ مصوب خود خریداری نشود.
کالابرگ مرغ حتماً باید جایگزین یارانه نقدی شود
عبدالعلی طهماسبی رئیس هیئت مدیره انجمن ملی تولیدکنندگان زنجیرهای گوشت مرغ و عضو انجمن جوجه یکروزه در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم اظهار داشت: برای اینکه شاهد جوجهکُشی نباشیم باید میان قیمت تمامشده محصول تولیدی و نرخ فروش این محصول در بازار تعادل ایجاد شود.
وی اضافه کرد: با اصلاح یارانه تولید و افزایش قیمت مرغ، برای اینکه مصرف این محصول دچار افت نشود لازم است که حتماً بهجای دادن یارانه نقدی، کالابرگ به مردم داده شود.
رئیس انجمن ملی تولیدکنندگان زنجیرهای گوشت مرغ ادامه داد: برای تأمین سرمایه در گردش مرغداران نیز باید فکری شود زیرا مرغداران بهراحتی نمیتوانند تسهیلات بانکی از بانک کشاورزی دریافت کنند.
وی ابراز کرد: وقتی شرایط برای مرغداران مهیا نباشد آنها نیز از جوجهریزی هراس دارند و در نتیجه این امر منجر به کاهش تقاضا برای خرید جوجه یکروزه خواهد شد.
طهماسبی گفت: جوجه یکروزه زمانی که مشتری نداشته باشد یا قیمت آن پایینتر از قیمت تمامشده باشد، بهسمت معدوم شدن میرود اما در زنجیرهها که صفر تا صد تولید را در یک مجموعه دارند جوجهکُشی روی نمیدهد.