تصویب طرح ضد ایرانی در سنای آمریکا| هدف: جلوگیری از لغو تحریم ها
دومین طرح ضد ایرانی در مجلس سنای آمریکا برای گنجاندن مسائل فرا برجامی در هرگونه توافق هستهای با ایران و جلوگیری از لغو تحریمهای سپاه، تصویب شد.
به نوشته رسانههای آمریکایی، طرح تصویب شده در سنا که اقدامی غیرالزامآور برای دولت آمریکا است، از کاخ سفید میخواهد تا زمانی که تهران یکسری از پیششرطهای دشوار از جمله محدود کردن فعالیت موشکی بالستیک را نپذیرفته، به توافق هستهای بازنگردد.
دومین طرح ضد ایرانی در مجلس سنای آمریکا برای گنجاندن مسائل فرا برجامی در هرگونه توافق هستهای با ایران و جلوگیری از لغو تحریمهای سپاه، تصویب شد.
به گزارش خبرگزاری فارس، سناتورهای آمریکایی بامداد پنجشنبه دومین طرح ضد ایرانی خود را با هدف جلوگیری از احیای توافق هستهای و لغو تحریمهای ظالمانه علیه سپاه پاسدران انقلاب اسلامی تصویب کردند.
این طرح که با پیشنهاد «جیمز لنکفورد» سناتور جمهوریخواه ضد ایرانی ارائه شده بود، با ۶۲ رأی مثبت و ۳۳ رأی منفی تصویب شد تا دولت آمریکا را مجاب کند هرگونه توافق هستهای با ایران باید شامل «تمام فعالیتهای شرورانه و مخرب» جمهوری اسلامی شود.
به نوشته رسانههای آمریکایی، طرح مذکور که اقدامی غیرالزامآور برای دولت آمریکا است، از کاخ سفید میخواهد تا زمانی که تهران یکسری از پیششرطهای دشوار از جمله محدود کردن فعالیت موشکی بالستیک را نپذیرفته، به توافق هستهای بازنگردد.
این طرح همچنین به دولت بایدن هشدار میدهد که حذف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از لیست سازمانهای تروریستی و لغو تحریمها علیه آن را در هیچ توافق هستهای جدیدی با ایران نگنجاند.
مجلس سنای آمریکا ۱۰۰ کرسی دارد که در این دوره ۵۰ کرسی متعلق به جمهوریخواهان، ۴۸ کرسی متعلق به دموکراتها و ۲ کرسی متعلق به مستقلها است. طبق نتیجه منتشر شده از رأیگیری درباره این طرح، ۱۳ دموکرات از این طرح حمایت کردند.
رأی مثبت سناتورهای آمریکایی به حفظ نام سپاه پاسداران در لیست سازمانهای تروریستی آمریکا و جلوگیری از رفع تحریمهای آن ذیل هرگونه توافق هستهای، در حالی است که دولت «جو بایدن» مدعی است با حضور در مذاکرات وین قصد دارد بهصورت متقابل با ایران به توافق هستهای بازگردد. اما ایران تأکید دارد رفع تمام تحریمها شرط لازم برای بازگشت به برجام است.
ساعتی پیش از این، طرح ضد ایرانی دیگری برای حفظ تحریمها علیه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران و با هدف محدود کردن تجارت نفتی پکن-تهران، تصویب شده بود.
مذاکرات رفع تحریمها در وین از چند ماه پیش دچار وقفه شد. دولت آمریکا از زمان آغاز این مذاکرات به جای پیشنهاد دادن ابتکارهای عملی برای پیشرفت گفتوگوها بارها تلاش کرده طرفهای مختلف را به کند کردن روند مذاکرات و ایجاد مانع بر سر راه آن متهم کند. یکی از دلایل عدم انجام اقدامات لازم از سوی طرفهای آمریکایی در مذاکرات وین مخالفتهای نمایندههای کنگره با سیاستهای دولت بایدن در خصوص برجام بوده است. یکی از انتقادات این گروه از قانونگذاران آمریکایی این است که برجام به همه حوزههای اختلاف آمریکا با ایران از جمله فعالیتهای منطقهای و برنامه موشکی ایران نمیپردازد.
این در حالی است که دیپلماتهای غربی گفتهاند که مقامات اروپایی در حال آماده شدن برای اعمال یک فشار جدید به منظور نجات توافق هستهای با ایران هستند و پیشنهادشان فرستادن مذاکرهکننده ارشد اتحادیه اروپا به تهران در تلاش برای خروج از «بنبست کنونی» در مذاکرات است.
این منابع خبر داده بودند «انریکه مورا» هماهنگکننده مذاکرات وین، به همتایان ایرانی خود گفته که آماده است به تهران بازگردد تا راهی برای عبور از بنبست باز شود. طبق این گزارش، ایران تاکنون با دعوت از وی، به این پیشنهاد پاسخ نداده است.
«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران امروز در مصاحبهای گفت: «مذاکرات وین متوقف نشده، بلکه در روندی دیگر به منظور رفع تحریمهای یکجانبه تحمیلی علیه ما و از طریق تبادل پیامهای مکتوب با آمریکاییها بهواسطه نماینده اتحادیه اروپا ادامه دارد.»