کد خبر : 14625 / /
/

مهم ترین تهدید اقتصادی جهان پس از حمله روسیه چیست؟ کارشناسان چه چشم اندازی را برای اقتصاد جهان پیش بینی کرده اند.

 

اقتصاد جهان هنوز دوره نقاهت ناشی از کرونا را می گذارند تنش نظامی در یکی از نقاط استراتژیک اروپا بازارها را با یک نااطمینانی جدیدی روبرو کرده است.

 مهم ترین تهدید اقتصادی جهان پس از حمله روسیه چیست؟ کارشناسان چه چشم اندازی را برای اقتصاد جهان پیش بینی کرده اند.

آغاز تهاجم روسیه به اوکراین یا به قول پوتین عملیات ویژه نظامی برای کمک به غیر نظامیان با واکنش های مختلفی روبرو شد بازار های جهانی نیز به این اتفاق واکنش نشان دادند. نفت و گاز جهش قیمت داشتند طلا به عنوان یک پناهگاه اقتصادی بالاترین قیمت را در یک سال اخیر تجربه کرد و بورس ها نیز روز سرخ را پشت سر گذاشتند. با این پس از پشت سرگذاشتن این شوک چشم انداز اقتصاد جهان چیست؟

تهاجم سرخ به اقتصاد کرونا زده

به گزارش اکوایرن، اقتصاد جهان هنوز دوره نقاهت ناشی از کرونا را می گذارند تنش نظامی در یکی از نقاط استراتژیک اروپا بازارها را با یک نااطمینانی جدیدی روبرو کرده است.

تحلیلگران هشدار می دهند ادامه درگیری ها تهدید جدیدی برای اقتصاد جهانی است که در تلاش برای خروج از پاندمی ویروس کرونا و مقابله با سطوح بی‌‌سابقه تورم است.

تحریم ها بازارهای انرژی را متلاطم می کند؟

کشورهای اروپایی و ایالات متحده در واکنش به اقدامات کرملین تحریم‌‌هایی را اعمال کردند که  اکثر  بانک‌ها و الیگارش‌‌های روسیه را هدف قرار می دهد. به نوشته روزنامه نیویورک‌‌تایمز، اما انتظار می‌‌رود که این تحریم‌‌ها بازارهای انرژی را متلاطم کنند و به افزایش قیمت کالاها دامن بزنند.

این عدم اطمینان به دنبال یک سال انسداد زنجیره تامین است که جریان تجارت را در سراسر جهان مختل کرده است. جوزف بروسلاس، اقتصاددان ارشد در شرکت حسابرسی و مالیاتی «آر آم‌‌اس، یو اس» گفته است: «اگر تهاجم روسیه به شرق اوکراین به یک تهاجم تمام‌عیار تبدیل شود، این احتمال وجود دارد که اقتصاد جهانی و ایالات متحده شوک عرضه دیگری را موجب شوند.»

شوک انرژی به جهان

بروسلاس پیش‌‌بینی کرد که یک «شوک انرژی» می‌‌تواند یک‌درصد از تولید ناخالص داخلی ایالات متحده را در سال آینده کاهش دهد و نرخ تورم را به ۱۰درصد برساند.

 قیمت نفت روز سه‌شنبه به ۱۰۰دلار در هر بشکه رسید که بالاترین رقم در بیش از ۷سال گذشته است و پس از دستور روسیه برای اعزام نیرو به مناطق جدایی‌‌طلب در اوکراین، قیمت‌‌های آتی گاز اروپا ۱۳درصد افزایش یافت. تحلیلگران می‌گویند که تشدید درگیری می‌‌تواند منجر به افزایش فاصله‌های اعتباری شود و بر قیمت سهام جهانی تاثیر بگذارد.

دردسر وابستگی گاز اروپا به روسیه

عواقب تحریم‌‌های اضافی به احتمال زیاد بر کشورهای اروپایی سنگین خواهد بود؛ زیرا وابستگی آنها به گاز طبیعی روسیه بسیار بالاست. کلاز ویستسن و ملانی دی‌‌بونو، اقتصاددانان اقتصاد کلان در « Pantheon» در یادداشتی نوشتند: «برای اقتصاد منطقه یورو، تهدید اصلی تنش بین اوکراین و روسیه یک شوک رکود تورمی است که در آن شرایط مالی تنگ‌‌تر می‌‌شود و قیمت انرژی افزایش می‌‌یابد.» اما تاثیر اقتصادی تحریم‌‌ها می‌‌تواند بیشتر از آن چیزی باشد که نشان می‌‌دهد.

اقتصاددانان در کپیتال اکونومیکس خاطرنشان کردند که بدهی خارجی روسیه و روابط با سایر اقتصادهای پیشرفته از زمان بحران کریمه در سال۲۰۱۴ کاهش یافته و اقتصاد این کشور را از تلاش دیگر کشورها برای قطع ارتباط مسکو با سیستم مالی جهانی مصون نگه داشته است.

تحریم ها اقتصاد روسیه را فلج می کند؟

آنها پیش‌بینی کرده‌‌اند که محتمل‌‌ترین اقدامات تحریمی می‌‌تواند حدود یک‌درصد از تولید ناخالص داخلی روسیه را کاهش دهد. اما اقتصاد اوکراین به‌دلیل ترازنامه شکننده و نیاز به کمک خارجی به احتمال زیاد با شدیدترین درد و رنج روبه‌رو خواهد شد. نیل شیرینگ، اقتصاددان ارشد گروه در کپیتال اکونومیکس گفت: «این بدیهی است که بزرگ‌ترین تاثیر اقتصادی بر اوکراین خواهد بود. بسته به بالا رفتن درگیری‌ها، حل مشکلات چالش‌‌برانگیزتر خواهد شد.»

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.