کد خبر : 14533 / /
/

بازارهای صادراتی کالاهای غیرنفتی ایران به دلایل مختلف، ازجمله شدت‌گرفتن تحریم‌ها طی سال‌های اخیر یکی پس از دیگری از دست رفت.

بازارهای صادراتی سیمان به دلیل افزایش هزینه‌های حمل و نقل و قطع برق و گاز در مقطعی از سال از دست رفت. دبیر انجمن سیمان در این زمینه گفت: از بازارهای صادراتی صنعت سیمان فقط افغانستان را داریم.

بازارهای صادراتی کالاهای غیرنفتی ایران به دلایل مختلف، ازجمله شدت‌گرفتن تحریم‌ها طی سال‌های اخیر یکی پس از دیگری از دست رفت. فعالان صنعت سیمان نیز تحریم را مهم‌ترین عامل این موضوع می‌دانند. آن‌طور که آن‌ها می‌گویند، در حال حاضر فقط افغانستانی‌ها اقدام به خرید سیمان از ایران می‌کنند.

البته قطعی‌های مکرر برق و گاز، افزایش هزینه‌های بسته‌بندی و حمل‌ونقل نیز ازجمله محدودیت‌های داخلی هستند که در حذف مقاصد صادراتی ایران بی‌تاثیر نبوده‌اند.

در همین مورد دبیر انجمن سیمان به تجارت‌نیوز گفت: تنها مقصد صادراتی سیمان کشور افغانستان است. البته مصالح ساختمانی تا چندی پیش به عراق هم صادر می‌شد، اما به دلیل افزایش هزینه حمل‌ونقل، صادرات سیمان به عراق دیگر صرفه اقتصادی ندارد.

عبدالرضا شیخان توضیح داد: البته برخی کشورها مانند کویت و عراق مشتری کلینکر ما هستند. این کالا در برخی کارخانه‌های کویت و عراق استفاده می‌شود. با این حال طرح اخذ مالیات از کلینکر نیز می‌تواند منجر به حذف کلینکر از سبد صادراتی ایران شود.

او بیان کرد: اما خود سیمان به دلیل افزایش هزینه‌های بسته‌بندی در بازارهای منطقه‌ای گران تمام می‌‌شود. از این رو برخی کشورها مانند عراق ترجح می‌دهند این کالا را از عربستان تهیه کنند.

چرا سیمان فقط به افغانستان صادر می‌شود؟

شیخان ادامه داد: به دلیل درگیری‌های اخیر در افعانستان و بازسازی برخی زیرساخت‌‌ها در دولت جدید، آن‌ها همچنان خریدار سیمان ایران هستند.

دبیر انجمن سیمان با اشاره به قیمت سیمان گفت: هر کیلوگرم سیمان در بورس کالا در محدوده قیمت ۵۳۰ تا ۵۳۵ تومان عرضه می‌شود. هر تن سیمان در بازار آزاد نیز در محدوده ۴۷۵ هزار تا ۵۵۰ هزار تومان قیمت دارد.

چندی پیش نیز خبرگزاری «پاکستان تودی» با انتقاد از دولت پاکستان مبنی بر از دست دادن بازار سیمان افغانستان، قیمت فروش سیمان ایران در این کشور را ۴۲ دلار اعلام کرد. این بدان معناست که سیمان ایران در بازار افغانستان تقریبا با دو برابر قیمت در ایران، یعنی حدود یک میلیون و ۸۰ هزار تومان عرضه می‌شود.

در نتیجه از دولت و مجلس انتظار می‌رود به جای ایجاد محدودیت‌هایی نظیر اخذ مالیات از صادرات، در مسیر تسهیل فروش کالا به خارج به وضع و اجرای قوانین بپردازند.

براساس این گزارش، قرار است دولت بر صادرات کلینکر مالیات بگیرد. این در حالی است که تولیدکنندگان سیمان مخالف اجرای این طرح هستند. عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن سیمان گفت: چنانچه دولت از صادرات کلینکر مالیات بگیرد بازارهای صادراتی را باید به عربستان واگذار کنیم.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.