قیمت گوشی تحت تأثیر مذاکرات هسته ای
همگام با افزایش نرخ دلار، قیمت موبایل در بهمن ۱۴۰۰ بالا میرفت. به گونهای که برخی مدلهای گوشی تلفن همراه، در روزهای ابتدایی این ماه، چند صدهزار تومان گران شدند.
قیمت موبایل که در مدت اخیر به دلیل نوسانات نرخ دلار روند افزایشی داشت، چند روزی است که به دلیل آرامش نسبی در بازار ارز، به ثبات رسیده. شرایط بازار موبایل تا پایان سال به چه سمتی میرود؟
همگام با افزایش نرخ دلار، قیمت موبایل در بهمن ۱۴۰۰ بالا میرفت. به گونهای که برخی مدلهای گوشی تلفن همراه، در روزهای ابتدایی این ماه، چند صدهزار تومان گران شدند.
در آن زمان اقتصاد۲۴ گزارش داده بود که تعدادی از مدلهای پرطرفدار گوشی آیفون پیشتاز گرانی هستند.
اما فعالان بازار معتقد بودند که اگر مذاکرات هستهای روند بهتری پیدا کند و نرخ دلار نزولی شود، قیمت موبایل هم تا پایان بهمن ۱۴۰۰ کاهشی میشود (خبرآنلاین).
مهدی محبی، رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی تهران به تجارتنیوز میگوید حالا و در میانه بهمن، این اتفاق رخ داده است.
کاهش قیمت دلار نیمایی و کاستن از سود فروش
او توضیح میدهد: بازار موبایل تحت تاثیر دلار نیمایی قرار دارد که قیمت آن هم تا حدودی در حال کاهش است. در نتیجه قیمتها در این بازار نیز نسبتا روند نزولی دارد.
محبی البته میافزاید: قیمت دلار بر بازار موبایل تاثیر میگذارد اما نه چندان زیاد. در نتیجه واردکنندگان و فروشندگان هم ناچار هستند از سود خود کم کنند. چرا که بازار دیگر کشش افزایش قیمت بیش از حد را ندارد.
بازار موبایل تحت تاثیر مذاکرات هستهای
در این شرایط، قیمت موبایل در بهمن ۱۴۰۰ و تا پایان سال به چه سمتی میرود؟
رئیس اتحادیه دستگاههای مخابراتی تهران میگوید: قیمتها تا پایان سال به نرخ دلار و نتیجه مذاکرات هستهای بستگی دارد.
او توضیح میدهد: ۹۵ درصد محصولات موجود در بازار تلفن همراه، از طریق واردات تامین میشوند و تنها پنج درصد آنها تولید داخل است. تغییرات قیمت دلار به هر حال روی چنین بازاری اثر میگذارد؛ هر چند که کم.
محبی میافزاید: از سوی دیگر اگر نتیجه مذاکرات، کاهش تحریمها باشد، در درازمدت ممکن است واردات تسهیل شود و شرکتهای خارجی به بازار ایران بازگردند.
او میگوید: اکنون از نظر موجودی برندها و مدلهای مختلف در بازار کمبودی وجود ندارد اما تسهیل تجارت، اثر خود را روی بازار میگذارد.