کد خبر : 12147 / /
/

عکس بازیگران| اخبار بازیگران| بازیگران ایرانی| عکس بازیگران ایرانی| بازیگران معروف ایرانی

وی اولین زنی است که در ایران پس از انقلاب و در سن نوجوانی در صحنه نمایش ، سیاه بازی کرد و بعدها در جشنواره سنتی آیینی از بین سیاه بازان حرفه ای ، جایزه بهترین بازیگر را از آن خود کرد.

فقیهه سلطانی تصویر زیر را در اینستاگرام خود منتشر کرد و نوشت: کیا مثل من عشق گلبهی هستن ؟. فقیهه سلطانی در تلویزیون با سریال آهوی ماه نهم به اوج شهرت رسید. فقیهه سلطانی با فیلم صورتی نیز درخشش مورد توجه قرار گرفت. فقیهه سلطانی که به تازگی در سریال یاور در نقش پریوش حضور یافته بود تجربه ای متفاوت را در این سریال در کنار بازیگران داشته است. فقیهه سلطانی که در تئاتر کارگردانی می کند و سال گذشته نمایش موفق یک گاز کوچولو را کارگردانی کرده است.  

فقیهه سلطانی

 

فقیهه سلطانی و زندگی نامه اش

فقیهه سلطانی فرزند آیت الله سلطانی متولد ۲۹ شهریور ۱۳۵۳ در همدان است. وی فارغ‌ التحصیل «رشته ادبیات نمایشی» از دانشگاه آزاد اسلامی است.

فقیهه سلطانی و شروع فعالیت هنری

فقیهه سلطانی یک دورهٔ بازیگری را در سال ۱۳۷۱ و زیر نظر گلاب آدینه گذرانده‌است. او بازیگری سینما را از سال ۱۳۷۳ با بازی در فیلم «روسری آبی» ساختهٔ رخشان بنی‌ اعتماد آغاز کرد. او در بیست و یکمین جشنواره فیلم فجر با ۳ فیلم پرکارترین بازیگران بود.

وی اولین زنی است که در ایران پس از انقلاب و در سن نوجوانی در صحنه نمایش ، سیاه بازی کرد و بعدها در جشنواره سنتی آیینی از بین سیاه بازان حرفه ای ، جایزه بهترین بازیگر را از آن خود کرد.

او در فیلم های سینمایی بسیاری از جمله اینجا آسمان همیشه بارانی است، جاودانگی، دوشیزه و عینک دودی حضور داشته است.

درخشش فقیهه سلطانی در سینما

فقیهه سلطانی در تئاتری به کارگردانی گلاب آدینه در نقش سیاه کار کرده بود. فریدون جیرانی بخاطر همین تجربه موفق او را برای فیلمش انتخاب می‌کند. بخشی از دیالوگ‌ های صورتی از خود سلطانی می‌آید مثل دیالوگ «من بلدم با لهجه‌ی سیاه آواز بخوانم» که در اولین ملاقاتش با جیرانی می‌ گوید که عینا همین دیالوگ در فیلم هست.

فقیهه سلطانی در فیلم صورتی

لیلا مشرقی از همان صحنه‌ ای که وارد فیلم می‌ شود و بشکن بشکن را اجرا می‌ کند تا صحنه خداحافظی‌اش از شهرام (رامبد جوان) به فیلم حال و هوای متفاوتی می‌بخشد.

فقیهه سلطانی

در جشنواره بیست و یکم فیلم فجر جوایز محدود می‌شود و جایزه نقش مکمل زن و مرد حذف می‌شود و از این رو این بازی در جشنواره دیده نمی‌شود، هر چند که سلطانی برای بازی در صورتی کاندید نقش مکمل در هفتمین جشن خانه سینمای ایران می‌ شود.

ازدواج خانم بازیگر با فوتبالیست مشهور

فقیهه سلطانی در اردیبهشت سال ۹۴ با جلال امیدیان فوتبالیست مشهور اصفهانی ازدواج کرد. این زوج در سال ۹۵ صاحب یک دختر زیبا به نام گندم شدند.

جلال امیدیان قبلا تجربه یک بار زندگی مشترک را داشته و دختری به نام نسیم ثمره این ازدواج بوده است. وی متولد ۱ فروردین ۱۳۵۷ در اصفهان فوتبالیست است او سابقه بازی در مس کرمان، پیکان تهران و ذوب آهن اصفهان را دارد.

فقیهه سلطانی در کنار همسر و دخترش

لازم به ذکر است جلال امیدیان همسر فقیهه سلطانی هم اکنون به عنوان مربی تیم فوتبال گل گهر سیرجان فعالیت دارد و در لیگ برتر حضور دارد.

خانواده خانم بازیگر

فقیهه فرزند آیت الله سلطانی هفت خواهر و برادر به جز خود دارد که گفته می شود سعید سلطانی برادر بزرگش کارگردان و نویسنده است. فخری سلطانی خواهرش بازیگر تئاتر است و بقیه برادر و خواهرانش در رشته گرافیک ، فیزیک و پزشکی تحصیل کرده اند.

فقیهه سلطانی و خواهرانش

یاور سریالی ۳۰ قسمتی است که توسط سعید سلطانی کارگردانی شده است و هر شب ساعت ۲۰:۴۵ روی آنتن شبکه سه قرار می‌ گیرد

فقیهه سلطانی

. در کنار داریوش ارجمند که نقش اصلی یعنی یاور را بر عهده دارد، از بازیگران سریال یاور ارسلان قاسمی، محمد حاتمی، زهرا سعیدی، شبنم فرشادجو، امید علیمردانی، فقیهه سلطانی، مهوش افشارزاده، اسماعیل محرابی از جمله بازیگرانی‌ اند که در این سریال حضور دارند. امکان دارد فیلمبرداری سریال تا ایام ماه مبارک رمضان هم ادامه پیدا کند.

فقیهه سلطانی در این سریال در نقش پریوش زن دوم جمال چلویی با بازی محمد حاتمی هنرنمایی کرده است.

پریوش در سریال یاور

داریوش ارجمند بازیگر نقش اصلی سریال «ستایش»، در این سریال هم در نقش یاور به عنوان نقش اصلی سریال به ایفای نقش می‌ پردازد. امید علیمردانی هم که او را بیشتر به کاراکتر رستم سریال «ستایش» می‌شناختند، در این سریال همچنان نقش رستم را بازی می‌ کند.

فقیهه سلطانی از بازی اش در سریال یاور گفت

یاور یک مجموعه تلویزیونی به کارگردانی مشترک سعید سلطانی و اصغر نعیمی و تهیه‌ کنندگی آرمان زرین‌کوب و نویسندگی سعید مطلبی محصول سال ۱۴۰۰ است که از رمضان ۱۴۰۰ روی آنتن شبکه سه پخش شد.

تجربه خانم بازیگر در اجرای «یه گاز کوچولو» در روزهای کرونایی

فقیهه سلطانی از نخستین کارگردانانی بود که تصمیم گرفت با وجود سختی‌ ها و رعایت پروتکل بهداشتی از سوی تئاترشهر این نمایش را با گروهش روی صحنه ببرد. یه گاز کوچولوی فقیهه سلطانی نخستین نمایشی بود که در تئاترشهر اجرای خود را آغاز کرد و این در حالی است که دیگر سالن‌ های این مجموعه خالی است.

فقیهه سلطانی درباره تجربه اجرای نمایشش در این روزها می‌ گوید و معتقد است که به نسبت سالن‌های سینما، سالن‌های تئاتر کم‌خطر هستند؛ چراکه شیوه تماشای نمایش با تماشای فیلم متفاوت است. وی با اشاره به اجرای مجدد نمایش یه گاز کوچولو، به همشهری می‌گوید: «گروه ما برای تمرین و اجرای نمایش بیش از یک سال زحمت کشید و نمی‌توانستیم بی‌حاصل رهایش کنیم.

همه گروه به پای این نمایش ایستادند و درست است در این شرایط نمایش را اجرا می‌ کنیم اما در میان هزار تهدیدی که ممکن است وجود داشته باشد. ویروس کرونا تهدید پررنگی است که البته راه‌های مقابله با آن را کماکان می‌دانیم.»

وی در ادامه با اشاره به شیوع مجدد ویروس کرونا توضیح می‌ دهد: «متأسفانه کرونا شیوع بیشتری پیدا کرده اما مردم کمتر رعایت می‌کنند؛ در جمع‌های شلوغ حاضر می‌شوند و ماسک هم نمی‌زنند که به‌طور طبیعی این بی‌توجهی مشکل را بیشتر می‌کند. هنوز بیماری ریشه‌کن نشده مردم بی‌خیال شدند و اگر همه رعایت کنند به‌طور حتم این ویروس زودتر شکست می‌ خورد.»

تحمل ریتم کُند سریال‌های اخیر را ندارم | تصویری که از زن در سریال‌ها به نمایش در می‌آید را نمی‌ پسندم!

” تدوین کند یکی از دلایل بی کیفیت شدن کارها است و توجیه آنها این هست که بیننده پای سفره افطار هست و برای اینکه سوژه را از دست ندهند ، باید این تکرار اتفاق بیفتد و من فکر می‌کنم این موضوع از کیفیت کار می‌کاهد ، در کل شاید درست نباشد راجع به سریال نظر بدهم به این دلیل که این مخاطب است که باید این نظر را بدهد ، اما به شخصه به عنوان یک بیننده تحمل ریتم کُند سریال‌ های اخیر را ندارم” این گوشه‌ ای از صحبت‌ های « فقیهه سلطانی » بازیگر توانمند تلویزیون ، تئاتر و سینما به بهانه حضورش در سریال مناسبتی ” یاور” است که این روزها مهمان نگاه مخاطبان رسانه ملی است.

فقیهه سلطانی در سریال یاور

« فقیهه سلطانی» بازیگر تلویزیون ، تئاتر و سینما با بیان این موضوع که به دلیل شرایط کرونا اوضاع کاری هنرمندان چندان مناسب نیست و فعالیت‌های هنری او هم محدود و گزینشی شده است اظهار داشت : در این فاصله و در شرایط کرونا البته در مقطعی که اوضاع کمی بهتر شده بود ، اجرای تئاتر داشتم و نمایشی با نام « یه گاز کوچولو » را با همکاری اکیپی حرفه‌ ای از هنرمندان کارگردانی کردم ، این نمایش جزو آثار برگزیده ی سال ۹۹ شد ، که به امید خدا با بهتر شدن شرایط ، کار را مجدد ادامه می‌دهیم .

صحبت های بازیگر نقش پریوش در سریال یاور

وی افزود : علاوه بر این در دو سریال نقش‌هایی کوتاه اما تأثیر گذار بازی کرده‌ام ، چرا که در این شرایط از بازی در نقش‌های بلند که ریسک زیادی برای بازیگرانی مثل من که فرزند کوچک دارند ، واهمه دارم .

یکی از این کارها سریال « یاور »است که این روزها در حال پخش است و دیگری به زودی در کنداکتور پخش قرار خواهد گرفت . البته پیشنهادات جدیدی هم دارم که باید ببینم کدام یک ، کم ریسک تر هستند تا در مورد آنها تصمیم گیری کنم.

این بازیگر که حضور پررنگی در تلویزیون داشته است درباره ی نقشی که در سریال « یاور » ایفا کرده و چرایی قبول این نقش توضیح داد : به شخصه ارادت خاصی به ” سعید سلطانی ” دارم ، کارهای ایشان را دوست دارم ، اما متأسفانه نمی‌دانم چه اتفاقی افتاده که سال به سال سریال‌ های ما بی کیفیت تر می‌ شوند و این یک واقعیت است .

به یاد دارم سالها پیش سریالی به نام « مهمانی از بهشت » را بازی کرده بودم ، حدودا ۲۰ سال پیش ، درواقع اولین سریال ماه رمضان بود و ففقیهه سلطانیکر می‌کنم کیفیت آن سریال خیلی بهتر از سریال‌های امروزی است ، معتقد هستم، تدوین کُند یکی از دلایل بی کیفیت شدن کارها است و توجیه آنها این هست که بیننده پای سفره افطار هست و برای اینکه سوژه را از دست ندهند.

باید این تکرار اتفاق بیفتد و من فکر می‌کنم این موضوع از کیفیت کار می‌ کاهد ، در کل شاید درست نباشد راجع به سریال نظر بدهم به این دلیل که این مخاطب است که باید این نظر را بدهد ، اما به شخصه به عنوان یک بیننده تحمل ریتم کُند سریال‌ های اخیر را ندارم و نمی‌توانم تماشا کنم.

 

دلیل اصلی من برای قبول این کار ارادتی است که به آقای « سلطانی » دارم ، ما دو گروه شدیم و من با آقای « نعیمی » کار کردم که این هم برای من تجربه خوبی بود ، از بخش حضور خودم در کار راضی هستم ولی حقیقتا کل سریال را نمی‌ توانم ببینم چون طبیعتا آدمی هستم که ریتم سریع داره و از اتفاقات آرام و کُند خوشم نمی‌آید ، در نتیجه نمی‌توانم ارتباط خوبی با سریال پیدا کنم و آن را ببینم . امیدوارم در آینده اتفاقات بهتری برای کیفیت آثار تلویزیونی رخ بدهد .

 

وی در واکنش به این نظر مخاطبان سریال « یاور» که آن را نسخه ی دیگری از « ستایش» معرفی کرده‌اند ، گفت: در حقیقت نمی‌ توانم نظر درستی راجع به این موضوع بدهم به این دلیل که مخاطب سریال ستایش نبوده‌ ام اما شخصیتی که  آقای « ارجمند» ارائه می‌ دهند ، همان شخصیت است و فکر می‌ کنم عمدی در این کار هست چرا که به نظرشان این شخصیت شخصیت جذابی برای تماشاگر است و تصمیم گرفته‌اند همان را ادامه بدهند ، من نمی‌توانم در این زمینه نظر بدهم ولی فکر می‌ کنم وقتی چیزی برای تماشاگر تکرار شود ممکن است از آن منفک بشود .

سلطانی افزود : همیشه در ذهن من هم این پرسش وجود دارد که چرا سوژه‌ها باید تا این حد تکراری باشد و هیچ حرف جدیدی برای مخاطب نداشته باشد ، فکر می‌کنم همگی راحت طلب شده‌ایم ، خیلی راجع به چگونگی ارائه  کارها فکر نمی‌کنیم ، سازندگان کارها  به دنبال این هستند که کاری تولید کنند و بگویند کاری ساخته‌ایم ، این موضوع نتیجه  خوبی به همراه ندارد، وقتی مخاطب متوجه شود ، این کارها فقط برای تغذیه  تلویزیون است نمی‌تواند ارتباط خوبی برقرار کند .

من فکر می‌کنم باید کمی به خودمان زحمت بدهیم خصوصا در پیدا کردن سوژه‌ها ،الان کار نویسنده‌ ها راحت شده از یک سوژه تکراری فیلمنامه می‌نویسند و یک مرتبه می‌بینیم که ۴ تا سریال سوژه یکسانی دارند و فرقی با هم ندارند البته شاید هم به لحاظ تلویزیون محدودیت سوژه دارند . در کل ماجرای عجیبی است .

این بازیگر  درخصوص تصویری که سریال‌های تلویزیونی از زن ایرانی نشان می‌ دهد و تأیید این شیوه ی پرداخت  به زن در جامعه ایرانی  از دید خود عنوان کرد: تصویری که از زن در سریال‌ ها و فیلم‌ ها به نمایش در می‌ آید را خیلی نمی‌ پسندم ، این موضوع خیلی شخصی است .

به طور نمونه خانمی در مواجهه با اشتباه و خیانت همسر به دلایل شخصی او را می‌ بخشد و یا امکان دارد به دلایل شخصی نبخشد و فکر می‌کنم شرایط زندگی آدمها مثل اثر انگشت آنها با هم متفاوت است ،احساسات آدم ها با هم متفاوت است ، نمی‌ توانیم نسخه واحدی برای همه بپیچیم و برای آنها به لحاظ اخلاقی تعیین تکلیف کنیم .

 

اما در جامعه  ما موضوعاتی هستند که تعریف شده هستند ، مثلا اگر آدم ها احساس خوبی به گذشت دارند ، طبیعتا گذشت بهتر است . باز هم بستگی دارد که چه کسی گذشت کند و این موضوع چه شرایطی دارد .

به طور کلی شخصا نسخه‌هایی که برای شخصیت زن ایرانی پیچیده می‌ شود را دوست ندارم ولی در سریال ” یاور ” باید ببینید که تا آخر چه اتفاقی می‌افتد و حضور من در این کار بی دلیل نبوده است و حرف دیگری دارد .

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.