کد خبر : 26497 / /
/

هواشناسی|هواشناسی امروز| هواشناسی فردا

بر اساس داده‌های سازمان هواشناسی طی هفت روز گذشته منتهی به ۱۰ اردیبهشت در کشور به‌طور میانگین حدود ۴.۴ میلیمتر بارندگی ثبت شد.

صادق ضیائیان در گفت‌وگو با ایسنا، درباره وضعیت جوی کشور طی چند روز آینده اظهار کرد: روزهای سه‌شنبه تا پنج‌شنبه (۱۲ تا ۱۴ اردیبهشت) در استان‌های آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، اردبیل، استان‌های ساحلی خزر، خراسان شمالی، برخی نقاط خراسان رضوی و ارتفاعات استان‌های واقع در دامنه‌های جنوبی البرز در برخی ساعات رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت گاهی گردوخاک و در نقاط مستعد بارش تگرگ پیش‌بینی می‌شود.

وی افزود: چهارشنبه و پنج‌شنبه (۱۳ و ۱۴ اردیبهشت) در خراسان جنوبی نیز این وضعیت پیش‌بینی می‌شود.ظ/

 

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا خاطرنشان کرد که سه‌شنبه کاهش نسبی دما در نوار شمالی کشور را خواهیم داشت

ضیائیان  ادامه داد: در دو روز آینده در استان خوزستان وزش باد شدید و خیزش گردوخاک دور از انتظار نخواهد بود.

وی خاطرنشان کرد: دریای خزر و خلیج فارس نیز تا روز پنج‌شنبه مواج خواهند بود.

رئیس مرکز پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده نیز اظهار کرد: آسمان تهران فردا (۱۳ اردیبهشت) صاف تا کمی ابری همراه با وزش باد، در بعدازظهر افزایش باد، گاهی وزش باد شدید با احتمال خیزش گردوخاک با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۵ درجه سانتیگراد و در روز پنج‌شنبه (۱۴ اردیبهشت) صاف همراه با وزش باد، در بعدازظهر افزایش باد، گاهی وزش باد شدید با احتمال خیزش گردوخاک با حداقل دمای ۱۶ و حداکثر دمای ۲۳ درجه سانتیگراد پیش‌بینی می‌شود.

ضیائیان همچنین اعلام کرد که طی امروز و فردا (۱۲ و ۱۳ اردیبهشت) شهرکرد با دمای ۱ درجه سانتیگراد سردترین و اهواز با دمای ۳۶ و ۳۷ درجه سانتیگراد گرم‌ترین مرکز استان کشور هستند.

 

سازمان هواشناسی در این شرایط جوی احتیاط در سفرهای بین شهری، عدم اتراق در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مسیل‌ها، پرهیز از فعالیت‌های کوهنوردی، خودداری از چرای دام و تردد عشایر در حاشیه رودخانه‌ها و نواحی مرتفع، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، با توجه به احتمال رخداد تگرگ اتخاذ تمهیدات لازم جهت جلوگیری از خسارت به بخش کشاورزی را توصیه می‌کند.

سازمان هواشناسی با صدور هشدار سطح زرد از فعالیت سامانه بارشی و ناپایداری‌های محلی، رگبار و رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک و احتمال بارش تگرگ از دوشنبه تا جمعه (۴ تا ۸ اردیبهشت) خبر داد.

این شرایط جوی روز دوشنبه در اردبیل، زنجان، همدان، ایلام، لرستان، کرمان، یزد، نیمه شرقی فارس، جنوب سیستان و بلوچستان و ارتفاعات و دامنه در استان‌های البرز، تهران و مرکزی، سه‌شنبه درآذربایجان غربی، قزوین، ایلام، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، البرز، تهران، سمنان، گیلان، مازندران، اصفهان، یزد، ارتفاعات و دامنه کرمان و چهارشنبه در گیلان، مازندران، گلستان، خراسان شمالی، قزوین، البرز، تهران، سمنان، اصفهان، یزد، ارتفاعات کرمان، شمال و شرق هرمزگان، جنوب سیستان و بلوچستان، اردبیل، شمال آذربایجان شرقی پیش‌بینی می‌شود.

این وضعیت آب و هوایی طی روز پنجشنبه نیز در مازندران، گلستان، سمنان، اصفهان، یزد، کرمان، نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، شمال و شرق هرمزگان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، شرق فارس و جمعه در مازندران، گلستان، قزوین، البرز، تهران، سمنان، قم، مرکزی، اصفهان، یزد، کرمان، سیستان و بلوچستان، شرق فارس، هرمزگان مورد انتظار است.

بر اثر این مخاطره جوی لغزندگی جاده‌ها، صاعقه، احتمال تگرگ، احتمال آبگرفتگی معابر به‌طور محدود، احتمال جاری شدن روان‌آب، احتمال طغیان رودخانه‌ها و در نواحی کوهستانی احتمال سقوط سنگ پیش‌بینی می‌شود.

  

سازمان هواشناسی برای کاهش آسیب‌ها و مخاطرات ناشی از این پدیده جوی اجتناب اکید از اسکان چادرهای مسافرتی در بستر و اطراف مسیل‌ها و احتیاط در گذر از حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در سفرهای برون شهری، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی، پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها را توصیه می‌کند.

وزش باد شدید و افزایش ارتفاع امواج تا ۲ متر در جنوب کشور

سازمان هواشناسی باصدور هشدار زرد رنگی دیگر از افزایش سرعت وزش باد و افزایش ارتفاع امواج بین ۱ تا ۱.۵ متر در نواحی ساحلی و بین ۱.۵ تا ۲ متردر نواحی دور از ساحل از صبح چهارشنبه تا پنجشنبه (۶ تا ۷ اردیبهشت) در نواحی مرکزی و شرقی خلیج فارس، تنگه هرمز و غرب دریای عمان، مناطق ساحلی و دور از ساحل استان‌های بوشهر و هرمزگان خبر داد.

در اثر این مخاطره جوی احتمال غرق شدن شناگران و آسیب به شناورهای سبک، تفریحی، احتمال اختلال در ورود و خروج شناورها به بندرگاه، احتمال پاره شدن تورهای صیادی و آسیب به قفس‌ها و احتمال آسیب به تأسیسات دریایی پیش‌بینی می‌شود.

سازمان هواشناسی برای کاهش آسیب‌ها و مخاطرات ناشی از این پدیده جوی اجتناب از عملیات تفریحی به‌ویژه غواصی و شنا، محدودیت در سفرهای دریایی با شناور سبک، اتخاذ تمهیدات لازم جهت فعالیت‌های دریایی از جمله ورود و خروج کشتی به بنادر و احتیاط در صیادی به‌ویژه در فراساحل را توصیه می‌کند.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.