کد خبر : 287 / /
/

​معاون کل وزارت بهداشت گفت: پیشنهاد ما این است که شنبه و یکشنبه تعطیل شود اما نه اینکه مردم پنجشنبه و جمعه به پیشواز یلدا بروند.

همچنین علیرضا رئیسی، سخنگوی قرارگاه ستاد ملی مقابله با کرونا به تشریح مصوبات جدید ستاد ملی مقابله با کرونا پرداخت و گفت: پیشنهاد دقیق ما برقراری ممنوعیت تردد از ساعت ۱۸ و همچنین تعطیلی اصناف از ساعت ۱۸ است در ۲۹ و ۳۰ آذر است. این محدودیت‌ها پس از تصمیم‌گیری‌های بیشتر در تمام شهرهای قرمز، نارنجی و زرد اجرای خواهد شد.

برخی از شهروندان با نزدیک شدن به شب یلدا، برای خریدهای این شب به مراکز خرید تهران آمده‌اند، بدون آنکه بدانند ناخواسته تجمع هایی را در این مراکز ایجاد می‌کنند و با این تجمع ها، هر خریدشان ویروس کوویدی می‌شود که در ساک خرید می‌گذارند و مهمان خود و خانواده‌شان در شب یلدا می‌کنند.

کرونا ویروس

یک هفته مانده است تا شب یلدا، این مناسبت فرصتی شده که برخی از خانواده‌ها برای تدارک و بساط مهمانی این شب که دور از پروتکل بهداشتی مقابله با بیماری کرونا است، به بازارهای شهر سر بزنند غافل از اینکه ویروس کووید-۱۹ در کمینشان است که با حضور یک‌باره در مراکز خرید و تجمع  حاصل از آن بستری راحت را برای انتقال فراهم می‌آورد.

کرونا افسانه نیست، بلکه به راحتی ویروس کووید- ۱۹با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود و هر گونه ازدحامی شادمانی این ویروس برای انتقال به همه افراد است، هر عطسه یا سرفه رها شده در فضا یا دست آلوده‌ای که به اجناس می‌خورد و ما آن را می خریم، کرونایی شادمان است که به خانه می بریم.

این روزها آخرین نفس های پاییز است و زمستان در راه ، درست است که شب یلدا یا شب چله یکی از کهن‌ترین جشن‌های ایرانی است و در این جشن بلندترین شب سال طی می شود و هر قومی با هر سنت و فرهنگی که دارند آن را جشن می گیرند در این شب شاهنامه می خوانند و فال می گیرند و دور هم به شادی سپری می کنند اما امسال با آمدن ویروس کووید-۱۹ این شب را به چه قیمتی جشن خواهیم گرفت. به قیمت از دست دادن و یا بیمار کردن عزیزانمان در تخت‌های بیمارستان و اشک‌هایی که از قلب‌ها بر روی گونه ها جاری می شود؟ مهمانی هایی که قربانی هایی می گیرد و شادی ها را به غم و عزا ختم می کند.

یکی از مکان هایی که خبرنگار ایرنا جهت تهیه گزارش میدانی از این مساله به آن سر زد و در آن ازدحام جمعیت دیده می شود ورودی بازار بزرگ تهران واقع در خیابان ۱۵ خرداد است، مردمی که نه تنها فاصله گذاری اجتماعی را رعایت نمی کنند بلکه گویی فراموش کرده اند که حدود یک‌سالی است کرونا آمده است و به این زودی ها خیال رفتن ندارد.

امسال شیوع ویروس کووید-۱۹ بساط مهمانی ها را بر هم زده  اما هنوز خانواده‌هایی هستند که آن را باور نداشته و گویی ترسی از کرونا ندارند و یا آن را جدی نمی گیرند و همچنان در تدارک برای مهمانی در این ایام کرونایی هستند.

 

در بازار بزرگ تهران با معبری تنگ در هر دو سوی آن مغازه هایی است که در ویترین آنها آجیل و خشکبار از پسته و فندق گرفته تا بادام زمینی و کشمش شب یلدا دیده می شود.چشم که میان ازدحام می چرخانی در سوی دیگر این بازار انواع قنادی ها به چشم می خورد.

مردمانی که برای خرید از یکدیگر سبقت می گیرند از پیر و جوان گرفته تا کودکی که مادرش او را در آغوش گرفته، هر کسی در گوشه ای از این بازار بزرگ به دنبال وسیله یا مواد مورد نظر برای خرید است. وقتی از آنها می پرسیم «برای چه به بازار آمده اید؟» عده ای لبخند می‌زنند و می گویند: «برای خرید شب یلدا» و عده ای دیگر می گویند: «حوصله مان سر رفته بود» و حتی در این بین افرادی هم هستند که از شهرستان ها آمده‌اند تا از این بازار خرید کنند، امری که همیشه در بازار تهران وجود داشته اما امسال عجیب است.

کرونا ویروس

مغازه داران و کسبه های این بازار هم می گویند:«چندی پیش به خاطر دستورالعمل های بهداشتی بازار تعطیل بود و چون بازشده است به یک‌باره مردم برای خرید آمده اند تا وسایل مورد نیازشان را تهیه کنند.» 

این داستان تکراری کرونا در بازارهای شهرمان است که مغازه داران برای فروش بیشتر اجناس و خریداران برای دلایل مختلفی هر چند که شاید بسیاری از دلایل قانع کننده نباشد راهی بازار شده‌اند و اطراف و داخل بازار ازدحام جمعیت را به بار آورده‌اند.

مهمانی هایی که داد مسئولان شهری و مراکز بهداشت را به صدا درآورده است هشدارهایی که می دهند اما هنوزم هستند کسانی که بی تفاوت از کنار این زنگ های خطر عبور می کنند و فکر می کنند به دام این ویروس نخواهند افتاد.

این روزها خیل عظیم جمعیت تنها به بازار بزرگ تهران ختم نمی‌شود، پنجشنبه هفته گذشته نیز شاهد صف های طویل و به‌هم پیوسته دوستداران اسکی در توچال بودیم که داد دلسوزان مراکز بهداشتی و درمانی را به صدا درآورد و واکنش های بسیاری به همراه داشت.

گویی برای بعضی از مردم فرق نمی کند که از قشر ضعیف جامعه برای تامین مایحتاج زندگی در صف‌های طولانی مرغ و یا قشر متوسط برای سرگرمی و تفریح در انتظار صف های بلند اسکی در توچال باشند همچنان محکم در این صف ها قد علم کرده اند فارغ از این که زندگی خود و اطرافیانشان را قربانی و فدای ویروس منحوس کرونا می‌کنند.

این در حالی است که «علیرضا رئیسی» سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا از  مردم خواهش کرده‌است تا در شب‌های  منتهی به شب یلدا دورهمی های خانوادگی را به خانواده خودشان محدود کنند و دورهمی های فامیلی نداشته باشند زیرا ۵۱ درصد موارد بستری کرونا در بیمارستان‌ها ناشی از دورهمی های خانوادگی است و اگر غفلتی صورت بگیرد تمام دستاوردها را از بین می برد.

به گفته رئیسی، با اعمال محدودیت ها و رعایت ۹۰ درصدی پروتکل ها توسط مردم، تعداد شهرهای قرمز از ۳۴ شهر به ۱۲ شهر کاهش یافت اما هر گونه غفلت به خصوص برگزاری دورهمی های خانوادگی شب یلدا موجب بازگشت روند صعودی کرونا در کشور می شود.

یادمان باشد، ویروس کووید- ۱۹با دست آلوده یا عطسه و سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل می‌شود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کرونا است.

بر اساس آخرین آمارها تا ظهر روز گذشته، با فوت۲۳۲ بیمار دیگر از مبتلایان قطعی ، شمار جانباختگان قطعی این بیماری در کشور به ۵۱ هزار و ۷۲۸ نفر رسید.

فراموش نکنیم کرونا همچنان قربانی می گیرد و اگر هر کسی به تنهایی این موضوع را رعایت نکند نه تنها خود را بلکه یک خانواده دیگر را اسیر ویروس کرونا با هزینه های درمانی هنگفت می کند. چه خوب است که امسال شب یلدایمان را با فضای مجازی و ارتباط تصویری با عزیزانمان ماندگار کنیم.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.