واکسیناسیون در خرداد ماه با « کوو ایران برکت » محقق خواهد شد
عضو ستاد ملی مقابله با کرونا در پاسخ به این سوال که آیا واکسیناسیون در خرداد ۱۴۰۰ با واکسن "کوو ایران برکت" آغاز می شود، گفت: اگر روند کار در زمینه تولید و کارآزمایی بالینی به همین روال به خوبی پیش برود این کار محقق می شود.
واکسن کرونا می تواند منجر به جلوگیری از اپیدمی کرونا شود. کشورهای دیگر نیز تزریق واکسن کرونا را آغاز کرده اند. واکسن کرونا در حال حاضر از روسیه به ایران وارد می شود. واکسن کرونا در ایران هم ساخته شد و در حال حاضر در مرحله تست است. واکسن کرونا برای تزریق توسط مراقبان سلامت ملاحظاتی دارد که این موارد توسط تزریق کنندگان واکسن در نظر گرفته شده است.
دکتر مینو محرز، مسئول نظارت بر مطالعات بالینی واکسن کوو ایران برکت اظهار داشت: بازدیدی که یکی دو هفته پیش از کارخانه تولید واکسن کوو ایران برکت داشتم، نشان می داد که سریع در حال کار هستند. کارخانه صنعتی که قرار است میلیون ها دوز واکسن را تولید کند، تمام دستگاه هایش وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه دست اندرکاران با سرعت مشغول کار در این زمینه هستند، گفت: دست اندرکاران خیلی سریع در حال فراهم کردن شرایط لازم برای تولید انبوه واکسن هستند و فکر می کنم این روند ادامه پیدا کند
جزئیات تزریق واکسن کرونا
محرز به آغاز مرحله سوم تست انسانی نخستین واکسن ایرانی کرونا از پنجم اردیبهشت ماه اشاره کرد و گفت: مرحله سوم این واکسن ایرانی با جمعیت ۲۰ هزار نفری در شش شهر آغاز شده است.
وی ادامه داد: مرحله سوم تست انسانی وسیع تر از مراحل قبلی است و در این مرحله داوطلبان فراوانی واکسینه می شوند تا اثرات و عوارض احتمالی واکسن مورد بررسی دقیق تر قرار گیرد.
محرز در پاسخ به این سوال که آیا ایمنی زایی در مرحله دوم تست انسانی واکسن تائید شده است یا نه؟ گفت: ایمنی زایی در مرحله دوم کارآزمایی بالینی به طور دقیق مشخص نشده اما نتایج اولیه تزریق بر روی داوطلبانی که واکسن را دریافت کرده اند، خوب بوده است. این واکسن علاوه بر ایمنی زایی، بی خطر هم است.
دکتر مینو محرز عضو ستاد ملی مقابله با کرونا و متخصص بیماریهای عفونی، روز یکشنبه (پنجم اردیبهشت ماه) با شرکت در مرحله سوم مطالعات بالینی واکسن کوو ایران برکت به عنوان داوطلب، این واکسن را تزریق کرد.
دکتر محرز در حاشیه مراسم فاز سوم مطالعات بالینی واکسن ایرانی "کوو ایران برکت" در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا اظهار داشت: با توجه به بی خطری و اثربخشی واکسن به عنوان داوطلب در این مرحله کارآزمایی شرکت کردم.
وی ادامه داد: مدت ها صبر کردم تا این لحظه فرابرسد تا هم خودمان واکسن بزنیم و همه به مردم اعلام کنیم که این واکسن موثر و بی خطر است.
مطالعات بالینی مرحله سوم واکسن ایرانی کرونا به نام "کوو ایران برکت" پنجم اردیبهشت در هتل ارم تهران آغاز و طی آن این واکسن به سه داوطلب، دکتر مینو محرز عضو ستاد ملی مقابله با کرونا و متخصص بیماری های عفونی، حسینعلی شهریاری نماینده مردم سیستان و بلوچستان و رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی و محمدعلی امیرزرگر ایمنولوژیست و استاد بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی تهران تزریق شد.