اخبار / اخبار سلامت / اخبار داروی قارچ سیاه
داروی قارچ سیاه آمد
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو از توزیع داروی "آمفوتریسین بی" در داروخانه های منتخب سراسر کشور خبر داد.
قارچ سیاه یک بیماری عفونی خطرناک است که اخیرا با شیوع موج تازه کرونا در جهان، در برخی کشورها گسترش یافته است. قارچ سیاه در برخی شهرهای هندوستان، منجر به مرگ بیش از 10 هزار نفر از مردم شده است. همچنین در هفته های اخیر موارد محدودی از ابتلا به قارچ سیاه در ایران نیز مشاهده شده است. قارچ سیاه یک بیماری واگیر نیست، اما از آنجا که قارچ سیاه یک بیماری تهاجمی است، این بیماری باید سریع تشخیص داده شده و درمان شود. اما اگر درمان قارچ سیاه به تاخیر بیفتد، احتمال نقص عضو، کوری و حتی مرگ فرد بیمار وجود دارد.
داروی قارچ سیاه در داروخانه ها
دکتر حیدر محمدی، مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به کمبود مقطعی داروی آمفوترسین بی که به دلیل افزایش بیماران مبتلا به موکور (قارچسیاه) گفت: در گذشته میزان نیاز ماهانه کل کشور به این دارو تنها ۸ الی ۹ هزار عدد بود اما با افزایش موارد ابتلا به قارچ سیاه در بیماران مبتلا به کرونا دلتا، میزان مصرف دوماهه کشور طی یک هفته به اتمام رسید.
وی افزود: سازمان غذا و دارو بلافاصله نسبت به واردات فوریتی این دارو اقدام و داروی مورد نیاز روز گذشته وارد کشور شده و پس از شناسه گذاری تحویل شرکتهای پخش شد.
مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو خاطرنشان کرد: آمفوتریسین بی از روز گذشته(۹ شهریور) در داروخانههای منتخب سراسر کشور توزیع شده و در دسترس بیماران قرار دارد.
به گفته وی، واردات داروی آمفوترسین تا رفع نیاز کامل بیماران ادامه خواهد داشت و به صورت مستمر وارد و توزیع خواهد شد، اگرچه منطق و قوانین جاری کشور حکم میکند به منظور مدیریت هرچه بیشتر منابع، تجویز این اقلام با نهایت دقت و مطابق دستورالعمل های ابلاغی معاونت درمان انجام شود و دانشگاه های علوم پزشکی نیز باید در اجرای این راهنماهای الزامی نظارت کنند
عاملی که ابتلا به قارچ سیاه را افزایش می دهد!
هرمز شمس در پاسخ به این سوال که آیا تمام مبتلایان به قارچ سیاه نابینا میشوند؟، گفت: این بیماری بسیار نادر است و معمولا هم از چشم شروع میشود و در آن عفونت قارچی طی مدت کوتاهی گسترش پیدا میکند به سمت کاسه چشم، مغز و ریه میرود و این عضوها را درگیر میکند.
وی ضمن اشاره به اینکه این عفونت قارچی سبب کور شدن سریع چشم میشود، ادامه داد: ۵۵ درصد از این بیماران با وجود بهبودی نابینا میشوند چرا که متاسفانه بیشتر داروهای ضد قارچ بر این نوع عفونت اثر ندارند و البته به ندرت پیش میآید که بیماری هم زنده بماند و هم بینایی خود را از دست ندهد.
این چشم پزشک با بیان اینکه متاسفانه درصد بالایی از مبتلایان به این بیماری از دنیا میروند، افزود: ابتلا به این عفونت قارچی نادر است و من طی تمام دوره طبابتم فقط با ۳ بیمار مبتلا به قارچ سیاه برخورد داشتم، اما در حال حاضر به دلیل شیوع کرونا و افزایش استفاده بیجا از کورتون ابتلا به این عفونت قارچی افزایش پیدا کرده چرا که مصرف بیش از اندازه از این دارو ضعف بدن را به همراه دارد و امکان رشد قارچ را فراهم میکند.
این پزشک متخصص توضیح داد: این بیماری بسیار نادر است و بیشتر افرادی دچار آن میشوند که بیماریهای زمینهای و سیستم ایمنی ضعیفی دارند و در حال حاضر به دلیل افزایش مصرف کورتون موارد ابتلا به آن تا حدی بیشتر شده چرا که این قارچ همیشه وجود داشته، اما تنها در شرایطی پیشرفت میکند که استفاده بیش از اندازه از کورتون از جمله آن است.