این دارو معجزه کرد| پی سی آر بیماران منفی شد
ادعا بر اثرگذاری دارو مولنوپیراویر به شیوهای است که ظرف 5 روز میتواند پی سی آر بیماران کرونایی را منفی کند.
محمدرضا هاشمیان گفت: ادعا بر اثرگذاری دارو مولنوپیراویر به شیوهای است که ظرف 5 روز میتواند پی سی آر بیماران کرونایی را منفی کند و 50 درصد میزان مرگ و میر را کاهش دهد حتی این دارو برای پیشگیری بیماری نیز استفاده میشود.
محمدرضا هاشمیان، فوق تخصص آی سی یو و عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی برنا درباره داروهای مصرف شده برای بیماران کرونایی گفت: هیچ درمانی در دنیا درمان اختصاصی کرونا نیست و مجموعه درمانها مورد نظر است.
او با بیان اینکه درمانها بر اساس سرپایی، بیماران بستری شده و بیماران آی سی یو متفاوت است، افزود: با توجه به تستهایی که در روز انجام میشود بسیاری از بیمارانی که شناسایی میشوند و یا شناسایی نمیشوند، خود به خود خوب میشوند و یا با درمان های رایج در منزل بهبود پیدا میکنند.
هاشمیان ادامه داد: در پروتکل جدید اعلام شده برای داروهای بیماران کرونایی مقداری دست پزشک بیشتر باز است برای اینکه بتواند از برخی از داروها استفاده کند.
او با اشاره به داروهایی که قویا و صد در صد در پروتکلهای ابلاغی ایران وجود دارد، تصریح کرد: داروی دگزا در ابتدا در پروتکل ایران نبود و بعد از 2 تا 3 ماه وارد پروتکل درمانی شد که بسیار هم موثر بود.
داروهای استاتین چه تأثیری در کاهش مرگ ناشی از کووید-۱۹ دارد؟
۸۳ میلیون و ۷۰۰ هزار دوز واکسن کرونا در اختیار داریم
این عضو کمیته علمی کرونا بیان کرد: داروهایی مثل توسیلیزومب و اکتمرا شناسایی شدند که بسیار توانستند در فاز التهابی وضعیت را بهتر کنند. همچنین داروهای ضد ویروس مثل رمدسیویر درمان بیماران بستری بوده و هست.
هاشمیان ادامه داد: تجویز داروی رمدسیویر در 10 روز اولی که بیمار مبتلاست، انجام میشود و بعد از 10 روز نباید از این دارو استفاده شود.
او با اشاره به داروهای بیماران کرونایی در بخشهای مراقبت ویژه گفت: در ابتدا چنین داروهایی در پروتکلها نبود اما ما داروهایی که در دنیا مورد استفاده قرار میگرفت را تجویز میکردیم و حتی در چنین شرایطی بیمارانی بودند که همراهان آنها از خارج از کشور چنین داروهایی را به ایران میآوردند اما در حال حاضر ایران در حال ساخت چنین داروهایی هستیم که وارد پروتکلهای آی سی یو خواهد شد.
هاشمیان افزود: برخی از داروهای بیماران کرونایی ممکن است در پروتکل درمانی نباشد اما مورد تجویز قرار میگیرد. همچنین دنیا همیشه در خصوص داروها توافقی ندارد و بیماران بدحال در شرایط متفاوتی قرار دارند.
او افزود: نسبت به اینکه بیماران بدحال کرونایی چه تفاوتهایی با بیماران زمینهای دارند دارو برای آنها تجویز میشود.
این عضو کمیته علمی ستاد کرونا درباره دارو مولنوپیراویر گفت: این دارو ابتدا شرکت مرک در آمریکا ساخت که در بیماری آنفولانزا نقش داشت. همچنین این دارو فرمولی مشابه با فاویپیراویر دارد که در ژاپن برای آنفولانزا استفاده شد به کشورهای ایران، ترکیه و... نیز رفت.
او با اشاره به اینکه مولنوپیراویر در غرب ابداع شد، افزود: ادعا بر اثرگذاری این دارو به شیوهای است که ظرف 5 روز میتواند پی سی آر بیماران کرونایی را منفی کند و 50 درصد میزان مرگ و میر را کاهش دهد حتی این دارو برای پیشگیری بیماری نیز استفاده میشود.
هاشمیان افزود: استفاده از مولنوپیراویر در کشور ما از ماههای پیش مورد بحث قرار گرفت و ما استفاده از آن را به وزارت بهداشت و کمیته علمی اعلام کردیم.
او با بیان اینکه باید ساخت داروی مولنوپیراویر در ایران مورد توجه قرار گرفته است و برای ساخت منتظر مجوز وزارت بهداشت هستیم، گفت: امیدواریم در هفتههای آینده جواب مثبتی به ساخت این دارو بدهند. این دارو به عنوان اولین داروی خوراکی شناخته می شود و امیدواریم ایران نیز برای ساخت آن عقب نماند.
این عضو کمیته علمی ستاد کرونا درباره درمان کرونا با طب سنتی گفت: در کمیته علمی کرونا در این باره صحبت شد. داروهای سنتی در بسیاری از کشورها از جمله ایران، چین، آلمان و... تجویز میشود اما در چارچوب استانداردهای دارویی نیست.
هاشمیان گفت: هیچ داروی طب سنتی قطعی برای بیماری کرونا در کشور اعلام نشده و این مورد را همه اساتید طب سنتی نیز تائید میکنند. بیماران غیر بستری میتوانند ترکیباتی از طب سنتی را هم در نظر بگیرند.