قیمت دلار در بازار امروز (۱۴۰۰/۰۴/۱۴) / قیمت دلار فعلا پایین نمی آید
قیمت دلار و یورو در صرافی ملی امروز اعلام شد.
قیمت دلار امروز تغییر زیادی نداشته است. قیمت دلار در کانال 24 هزار تومانی قرار دارد. قیمت دلار آمریکا امروز دوشنبه 14 تیرماه در صرافی ملی (بر اساس قیمت میانگین موزون نرخ بازار ارز بانک مرکزی) به نرخ 24929تومان رسید.
قیمت دلار امروز به نسبت روز گذشته با تغییر محسوسی مواجه نشده است. برای اطلاع از جزئیات قیمت دلار با این خبر همراه باشید.
قیمت دلار در صرافی ملی
صرافی بانک ملی ایران امروز قیمت فروش دلار آمریکا را ۲۴۹۲۹(بیست و چهار هزار و نهصد و بیست و نه تومان) اعلام کرد.
بر این اساس قیمت خرید دلار آمریکا ۲۴۴۳۵(بیست وچهار هزار وچهارصد و سی و پنج تومان) و قیمت فروش دلار آمریکا ۲۴۹۲۹(بیست و چهار هزار و نهصد و بیست و نه تومان) اعلام شد.
همچنین براساس اعلام صرافی بانک ملی ایران قیمت خرید یورو ۲۹۲۶۱(بیست و نه هزار و دویست و شصت و یک تومان) و قیمت فروش یورو ۲۹۸۵۲(بیست و نه هزار وهشتصد و پنجاه و دو تومان) است.
با توجه به روند صعودی قیمتها در بازار ارز، یک صراف ضمن بیان اینکه کاهش عرضه در سامانه نیما تاثیر قابل توجهی بر افزایش قیمتها داشته است، پیش بینی و تحلیل خود را از آینده این بازار مطرح کرد.
درباره وضعیت فعلی قیمتها در بازار ارز اظهار کرد: پیش از انتخابات ریاست جمهوری کشور خیلی از فعالان اقتصادی به امید به نتیجه رسیدن اخبار مثبت برجامی در انتظار نتیجه انتخابات بودند و به این امید بودند که اخبار مثبت برجام به نتیجه برسد که بعد از انتخابات بازار ارز مقداری ثبات پیدا کرد. اما در حال حاضر، به ابهامات درباره سرانجام برجام اضافه شده است که این موضوع تاثیر منفی بر چشم انداز فعالان با احتمال افزایش نیافتن درآمدهای نفتی و آزاد نشدن منابع ارزی کشور گذاشت.
وی افزود: همچنین، بعد از انتخابات شاهد کاهش عرضه کنندگان کلان در سامانه نیما بودیم که این کاهش عرضه، سیر قیمتها را صعودی کرد. از سوی دیگر، رفع تعهد ارزی از طریق اسکناس نیاز به اسکناس را زیاد کرد. از آنجا که در حال حاضر، دلار در کانال ۲۵ هزار تومان قرار دارد، تا زمانی که اتفاق خاصی درباره نتیجه برجام رخ ندهد و عرضه تعادل پیدا نکند، در این کانال باقی میماند.
قیمت دلار کاهش پیدا می کند؟
این صراف در ادامه بیان کرد: در صورت به نتیجه رسیدن اخبار مثبت برجامی، خریداران ارز فروشنده میشوند و واردکنندگان برای خرید ارز دست نگه میدارند. اختلاف قیمتها در بازار آزاد و صرافیها تقریبا ۳۰۰ تا ۵۰۰ تومان است و بازار متشکل ارزی قیمتهای خود را بالا برده است تا این فاصله زیاد نشود که دلالان از این وضعیت سوءاستفاده کنند اما با این وجود همچنان تقاضا برای ارز وجود دارد.
وی با بیان اینکه بانک مرکزی پیش از این نیز سیاست ارزپاشی نداشته است، گفت: ارزپاشی از طریق عرضه ارز صادرکنندگان در سامانه نیما صورت میگیرد و منابع بانک مرکزی نیز مربوط به خزانه است و به راحتی نمیتواند آن منابع را به بازار تزریق کند. فعالان بازار شواهدی از ارزپاشی نمیبینند، زیرا در صورت ارزپاشی باید شاهد افزایش عرضه ارز با قیمت پایین در سامانه نیما یا بازار متشکل ارزی باشیم که اکنون این موارد مشاهده نمیشود.
این فعال بازار ارز درباره گفته اخیر رئیس جمهور مبنی براینکه در صورت نبود تحریمها قیمت دلار ۵۰۰۰ تومان میشد، توضیح داد: افزایش قیمت ارز میتواند تا حدودی به تولید و صادرات کمک کند اما افزایش بیش از اندازه آن هم آسیب زاست. از سوی دیگر، با توجه تورم سالانه و روند افزایش قیمت دلار در دورههای مختلف نمیتوان گفت که دلار در نبود تحریمها به ۵۰۰۰ تومان میرسید بلکه ۱۵ تا ۲۰ هزار تومان میشد، زیرا تبادلات و تورم موجود در کشور بر افزایش قیمت دلار تاثیر میگذارد.