کد خبر : 5180 / /
/

بازار سرمایه در هفته گذشته بعد از دو روز سبزپوشی روز آخر را نزولی به پایان برد اما بورس در هفته سرنوشت ساز که با انتخابات گره خورده چگونه پیش خواهد رفت؟

 

هفته گذشته بازار سرمایه مثبت و متعادل پیش می‌رفت اما در آخرین روز معاملاتی روند بازار منفی شد و با حدود هشت هزار واحد افت در محدوده یک میلیون و ۱۵۱ هزار واحدی شاخص کل قرار گرفت شاخص کل بورس روز سه شنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ با افزایش ۳۳۶۳ واحدی بر روی کانال یک میلیون و ۱۶۰ هزار و ۵۶۸ واحدی آرام گرفت اما در روز چهارشنبه ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ با نزول بیش از ۸ هزار واحدی روبرو شد و اکثر شاخص‌های بورس با کاهش مواجه بودند.

جزئیات وضعیت بورس

در این روز شاخص کل با ۶۹۲۶ واحد کاهش معادل منفی ۰.۶۰ درصد به یک میلیون و ۱۵۳ هزار و ۷۳۸ واحد، شاخص قیمت وزنی - ارزشی با ۱۸۲۲ واحد کاهش معادل منفی ۰.۶۰ درصد به ۲۹۸ هزار و ۵۱۶ واحد، شاخص کل هم وزن با ۲۱۳۳ واحد کاهش معادل منفی ۰.۵۶ درصد به ۳۸۱ هزار و ۸۱۶ واحد، شاخص قیمت هم وزن با ۱۳۷۴ واحد کاهش معادل منفی ۰.۵۶ درصد به ۲۴۶ هزار و ۴ واحد، شاخص آزاد شناور با ۹۸۲۹ واحد کاهش معادل منفی ۰.۵۹ درصد به یک میلیون و ۶۴۷ هزار و ۱۳۲ واحد، شاخص بازار اول با ۵۶۷۹ واحد کاهش معادل منفی ۰.۶۷ درصد به ۸۴۵ هزار و ۸۹۰ واحد و شاخص بازار دوم با ۱۱۹۱۷ واحد کاهش معادل منفی ۰.۵۱ درصد به ۲ میلیون و ۳۲۷ هزار و ۹۷۲ واحد رسید.

وضعیت بورس

محسن سیف زاده کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با گسترش نیوز درباره روند بازار در هفته سوم خرداد اظهار کرد: ما از روز سه شنبه ۱۸ خرداد ۱۴۰۰ شاهد نزول بازار سرمایه بودیم که با رصد معاملانت بازار می توان به این نکته پی برد که برخی از نمادها همانند خودرویی ها در صف فروش قرار گرفته اند که این امر یکی از علل نزولی شدن بازار در پایان معاملات هفته بود.

منتظر هفته سبز بورس نباشید!

وی در ادامه درباره هفته چهارم خرداد که با سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری همراه خواهد بود اظهار کرد: به نظر من بازار به علت نوساناتی که دارد در هفته اّخر خرداد همانند هفته گذشته طی خواهد شد یعنی نباید انتظار هفته ای کاملا سبز را داشت و از طرفی هم نباید شاهد ریزش های عجیب و غریب باشیم زیرا که شرایط سهم های بازار به گونه ای است که همگی به کف رسیده اند و اکنون سهم ها دست به دست می شوند و همانند قبل فروشنده ندارند و خریداران نیز کم کم با کاسته شدن ترسشان به سمت بازار می آیند.

سیف زاده درباره فرضیه دستوری بودن بازار در هفته آخر خرداد به علت انتخابات برای حضور حداکثری پای صندوق های رای اظهار کرد: به عقیده بنده این امر اجرا نخواهد شد زیرا دولت حال حاضر هیچ امیدی به کسب موفقیت در انتخابات ندارد و به همین علت هیج تلاشی برای دستوری اداره شدن بورس به جهت ترغیب برای رای دادن نخواهد کرد.

کدام کاندید برنامه بهتری برای بورس دارد؟

این کارشناس بازار سهام در پایان درباره این سوال که برنامه کدام یک از هفت کاندید نهایی برای بهبود بورس خواهد بود اظهار کرد: بر اساس مناظرات پخش شده و صحبت های این هفت کاندیدا می توان پی برد که آقای جلیلی برنامه دقیق تر و منظقی تری نسبت به آن ۶ کاندید دیگر داشتند و آقای همتی با اینکه اذعان می کند که رشته دانشگاهی اش اقتصاد است، برنامه های شعاری ارائه می دهند و بیشتر درباره روند بازگشت به مذاکرات سخن می گویند، و همانطور که درطول ۸ سال گذشته شاهد بودیم دیدگاه های برخی در داخل کشور با روند مذاکرات همخوانی ندارد پس در نتیجه سخنان شعار گونه آقای همتی نمی تواند راهگشا باشد.

اما دیدگاه های آقای جلیلی بیشتر درباره تولید و نگاه به داخل کشور بود و در رابطه با بازارسرمایه بیشتر نگاهشان به بازار اولیه بود که این امر سبب می شود که به بازاز ثانویه نیز بیشتر از قبل پرداخته شود.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.