متقاضیان کار در خارج از کشور بخوانند!
کار در خارج از کشور یکی از چالشبرانگیزترین مرحله مهاجرت برای متقاضیان است. با توجه به افزایش تقاضا برای کار در کانادا، آلمان، امارات، عمان و سایر کشورهای مهاجرپذیر آشنایی با روند اعزام نیروی کار اهمیت بیشتری پیدا میکند. دریافت جابآفر بخش اصلی برای مهاجرت کاری محسوب میشود. اما در مواردی مانند مهاجرت به کانادا میتوان مرحله اعزام را بدون دریافت پیشنهاد شغلی انجام داد.
انتخاب کشور مناسب برای مهاجرت
دو کانال متفاوت برای انتقال نیرویکاری از ایران بهسایر کشورهای مهاجرپذیر وجود دارد که عبارتند از: مهاجرت کاری به کشورهای حوزه خلیج فارس، مهاجرت به کشورهای اروپایی یا آمریکا. کشورهای عربی مانند امارات، عمان و کویت گزینه اصلی مهاجرت کاری در ایران هستند.
البته در این کشورها فرصت چندانی برای اقامت دائم وجود ندارد. هرچند، فرایند مهاجرت کاری به کشورهای عربی در مقایسه با اروپا و آمریکا سادهتر است؛ اما دستیابی به اقامت یا تابعیت این کشورها تقریبا غیرممکن خواهد بود.
فرایند مهاجرت کاری به اروپا یا آمریکا کمی سختتر و زمانبرتر از کشورهای حوزه خلیج فارس خواهد بود. اما پرداخت مالیات، پنج سال سابقه کاری در این کشورها و ایجاد کسبوکار سودآور، مسیر اقامت و تابعیت را ساده خواهد کرد.
بنابراین، قبل از درخواست برای مهاجرت کاری، اول هدف اصلی خود را تعیین کنید. توصیه ما این است برای اقامت دائم بر روی دریافت پیشنهاد کاری از کارفرمایان اروپایی یا آمریکایی متمرکز شوید.
بررسی نرخ بیکاری کشورها
اغلب کشورها، تقریبا در همه مشاغل اول به سراغ نیروی بومی میروند. در صورت کمبود نیرو، دولتها شرایط برای جذب متخصصین بینالمللی و کار در خارج از کشور را فراهم میکنند. بررسی نرخ بیکاری به این دلیل اهمیت دارد که معیاری برای ارزیابی موفقیت دولتها در ایجاد اشتغال است.
آلمان، اتریش و سوئد در بالای لیست بهترین کشورهای دارای کمترین نرخ بیکاری در جهان قرار دارند.
شرایط لازم برای کار در خارج از کشور
برای اعزام نیرو به خارج از کشور به برخی شرایط و فاکتورها نیاز داریم. این موارد عبارتند از:
- سن: یافتن کار مناسب برای افراد در محدوده سنی کمتر از ۴۰ سال آسانتر است.
- مدرک تحصیلی: موقعیتهای شغلی برای دارندگان مدرک ارشد و بالاتر، آسانتر از مدرک زیر دیپلم در نظر گرفته میشود. کانادا فرصت مناسبی برای اشتغال افراد دارای مدرک تحصیلی دیپلم و فوق دیپلم خواهد بود.
- مدرک زبان: مدرک آیلتس با نمره بالای ۵.۵ و مدرک زبان آلمانی B1 برای اشتغال در اغلب کشورها الزامی است.
- سوابق کاری: سابقه کاری بین سه تا پنج سال بهترین حالت برای مهاجرت کاری خواهد بود.
- وضعیت تاهل: پس از چند ماه اقامت کاری شرایط برای مهاجرت همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال فراهم میشود.
مدارک موردنیاز برای مهاجرت کاری
برای بررسی مدارک مهاجرت کاری باید بهصورت مجزا از طریق سایت سفارت هر کشور اقدام کنید. در حالت کلی برای ثبت درخواست به این مدارک نیازمند هستید:
- ارائه دعوتنامه یا پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای معتبر
- تکمیل فرم درخواست کار
- ترجمه رسمی تمام اسناد و مدارک تحصیلی یا گواهینامههای معتبر
- ارائه مدرک زبان
- رزرو هتل و بلیط کشور مقصد
- رزومه کاری قوی
- اسناد و مدارک هویتی
- دو قطعه عکس
- بیمهنامه
- اثبات تمکن مالی
انواع ویزای کاری
ویزاهای کار در خارج از کشور به دو دسته اصلی یعنی ویزای کار (بعد از دریافت جابآفر) و ویزای جستجوی کار (جاب سیکر) تقسیم میشوند. شرایط ویژهای برای دریافت هر یک از این ویزای وجود دارد.
ویزای کاری از طریق جاب آفر
دریافت پیشنهاد شغلی تنها راه برای تضمین شغل در هر کشور است. پیشنهاد شغلی باید از طریق یک کارفرمای معتبر و تابع کشور مقصد صادر شده باشد. کارفرما باید حدود ۶ ماه برای پرکردن فرصت شغلی توسط نیروی بوم درخواست دهد.
در صورت عدم جذب نیروی کارآمد در این بازه زمانی شرایط برای جذب نیروی کار بینالمللی وجود دارد. معمولا کارفرما از طریق وبسایتهای بینالمللی معتبر برای جذب نیرو درخواست میدهد. ارسال مدارک، رزومه و مکاتبه با کارفرما برای دریافت جاب آفر ضروری است. بعد از آن میتوانید برای دریافت ویزای کاری درخواست دهید.
ویزای جستجوی کار
این برنامه تنها در کشورهای اتریش، آلمان و آفریقای جنوبی اجرا میشود. بعد از دریافت ویزا متقاضی ۶ تا ۱۲ ماه فرصت دارد که در کشور مقصد کار مناسبی پیدا کند. دولت اتریش از یک سیستم امتیازبندی برای جذب نیروی کار بینالمللی استفاده میکند.
اما دولت آلمان بعد از بررسی معیارهای مختلف مانند سن، مدرک تحصیلی، سابقهکاری و سایر موارد، اجازه اشتغال نیروهای بینالمللی را صادر خواهد کرد.
محبوبترین مشاغل برای کار در خارج کشور
در حالت کلی، نیاز هر کشور برای جذب نیروی کار متفاوت است. اما بررسیها نشان میدهد بعضی رشتهها شانس بیشتری برای اشتغال دارند. این موارد عبارتند از:
- اغلبِ گرایشهای مهندسی
- هوافضا و ساخت هواپیما
- سرپرست تولید
- مدیر خرید
- مشاغل وابسته به ساختوساز
- راننده
- تحلیلگر
- توسعهدهنده وب و نرمافزار
- جوشکار و ماشینکار
- برنامهنویس
- پزشک
- پرستار
- سرآشپز
- حسابدار
روشهای کاریابی برای مهاجرت کاری
حالا که با مشاغل موردنیاز و فرایند دریافت مجوز کار در خارج از کشور آشنا شدید باید اطلاعات کافی درباره نحوه کاریابی داشته باشید. سه روش برای اینکار وجود دارد:
استفاده از سایتهای معتبر کاریابی
معتبرترین سایتهای کاریابی بینالمللی عبارتند از:
- Flex Jobs
- Glassdoor
- Monster
- The Ladders
مراجعه حضوری برای یافتن کار
در این مرحله باید بهصورت حضوری بعد از دریافت ویزا به دنبال کار مناسب بگردید. برای یافتن کار در کشورهایی مانند فنلاند به دریافت ویزا نیاز ندارید. اما ارائه پیشنهاد شغلی از طرف کارفرما به سفارت ضروری است. دریافت ویزای جابسیکر یا ورکپرمیت کانادا برای جستجوی شغل در اولویت قرار دارند.
موسسات مهاجرتی یا کاریابی بینالمللی
اگر به دنبال یافتن راهی آسان برای اعزام نیروی کاری هستید باید این مرحله را به موسسات کاریابی خارجی مانند کاربین واگذار کنید. ممکن است هزینه این فرایند نسبتا زیاد باشد، اما کارشناسان این موسسات در تمام مسیر کنار شما خواهند بود و یافت شغل آسانتر میشوند.
جمعبندی
برای کار در خارج از کشور باید به برخی عوامل توجه داشته باشید. نرخ بیکاری و مشاغل موردنیاز دو عامل اصلی برای مهاجرت کاری هستند. برای مهاجرت کاری میتوان از روشهای مختلف استفاده کرد. دریافت ویزای کار یا ویزای جستجوی کار دو مرحله اصلی برای انتقال نیروی کار بینالمللی به سایر کشورها هستند. قبل از درخواست برای مهاجرت کاری، هدف اصلی خود را تعیین کنید. زیرا برخی کشورها هرگز به نیروی کاری خارجی اجازه اقامت دائم و تابعیت نمیدهند.
سوالات متداول
بهترین کشورها برای مهاجرت کاری ایرانیان کدام است؟
آلمان، کانادا، استرالیا و کشورهای حوزه خلیج فارس بهترین گزینه برای مهاجرت کاری ایرانیان هستند.
چه شرطهایی برای پیداکردن کار در خارج وجود دارد؟
سن، مدرک تحصیلی، تمکن مالی، مهارت زبانی، رزومه قوی و سابقه کاری مرتبط برای اشتغال در سایر کشورها ضروری است.
چه روشهایی برای پیداکردن شغل در سایر کشورها وجود دارد؟
استفاده از سایتهای بینالمللی کاریابی مانند کاربین (https://karbinco.com) و مراجعه حضوری بهترین گزینه برای جستجوی کار در سایر کشورها است.