چه نکاتی را باید هنگام راه اندازی گل فروشی در نظر گرفت؟
مقدمه
آیا به دنبال ایدهای برای راه اندازی یک کسب و کار با درآمد بالا هستید؟ آیا میخواهید یکی از جذابترین شغلهای دنیا را تجربه کنید؟ با ما همراه باشید تا به شما در راه اندازی یک شغل خوب و پردرآمد کمک کنیم. اگر شما هم جزء علاقه مندان به گل و گیاه هستید، گل فروشی را میتوان به عنوان یکی از لذت بخشترین شغلها به شما معرفی کرد. گفتنی است گل فروشی از جمله شغلهایی است که حس طراوت و شادابی را به انسان هدیه میکند و به واسطه آن میتوان احساسات و انرژی مثبت خود را به خوبی منتقل نمود. چگونه گل فروش بزنیم؟ این سوال، یکی از اصلیترین دغدغهها برای افرادی است که ایده راه اندازی گل فروشی را در سر دارند. همانطور که میدانید برای شروع یک کسب و کار نیاز است تا نکاتی را مد نظر قرار داد. از این رو ما در این مقاله قصد داریم تا مطالبی را در خصوص راه اندازی یک گل فروشی در اختیارتان قرار دهیم.
چگونه گل فروشی بزنیم؟
برای پاسخ به این سوال باید گفت، برای راه اندازی گل فروشی میبایست مراحلی را پشت سر گذاشت. در وهله اول نیاز است تا مواردی را در حوزه گل و گل فروشی یاد بگیرید و برای کسب و کار خود برنامه ریزی کنید. شناخت انواع گل، جواز کسب گل فروشی، روشهای نگهداری از گلها، برآورد سرمایه و هزینه مورد نیاز برای تاسیس گل فروشی، تسلط به مهارتهای گل آرایی، بازاریابی و تبلیغات، شناسایی بازار هدف، شناسایی رقبا، نوع چیدمان و دکور مغازه، وسایلهای ضروری برای گل آرایی انواع مناسبتها و غیره از مهمترین مواردی است که پیش از راه اندازی گل فروشی باید به آنها توجه نمود که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
1) شناخت انواع گل و خرید آن برای گل فروشی
همانطور که میدانید یکی از اصلیترین فاکتورها در راه اندازی گل فروشی، شناخت گل و تهیه آنها است. با شناخت انواع گلهای ایرانی و خارجی متوجه خواهید شد که عمر هر گل چقدر است و در چه شرایط دمایی و محیطی میبایست نگهداری شود. پس از آن میتوانید نسبت به تهیه وسایلهای مورد نیاز و ایجاد فضای مناسب برای نگهداری از آنها اقدام کنید. در خصوص خرید گل باید خاطر نشان کرد با مراجعه به بازار گل شهر خود میتوانید بهترین انواع گلها را تهیه کنید.
2) تسلط به مهارتهای گل آرایی
زمانی میتوان در شغل گل فروشی موفق بود که بتوان مهارتهای گل آرایی را به خوبی اجرا و هر سال آنها را به روز کرد. گل آرایی هنری است که میتوان گل و برگها را به نحوی در کنار هم قرار داد که علاوه بر ایجاد تناسب میان آنها، جلوه زیبا و جذابی به آنها بخشید. از این رو اگر به اندازه کافی به مهارت گل آرایی مسلط نیستید، حتما در دورههای گل آرایی شرکت کنید. زیرا اولین نکتهای که مشتری به آن توجه میکند، هنر گل آرایی شما است.
3) برآورد سرمایه و هزینه مورد نیاز برای تاسیس گل فروشی
برای شروع هر کسب و کاری نیاز است تا میزان سرمایه و هزینه مورد نیاز را بررسی کرد. گل فروشی نیز از این قاعده مستثنی نیست. به این صورت که برای تاسیس آن میبایست هزینههایی را در نظر بگیرید. هزینه خرید یا اجاره مغازه، اخذ مجوز، تهیه گل به صورت هفتگی یا روزانه، دستمزد کارمند، دکور و نمای مغازه و هزینه تهیه وسایلهایی همچون میز، صندلی و دستگاه کارت خوان، گلدان، کولر و غیره از جمله هزینههای مربوط به راه اندازی گل فروشی به شمار میآید. البته اگر میخواهید تحویل گل را نیز بر عهده بگیرید باید هزینه تهیه وانت و رفت و آمد را نیز به لیست برآورد هزینههای خود اضافه کنید.
4) بازاریابی و تبلیغات
بازاریابی و تبلیغات را میتوان از مهمترین عوامل در پیشرفت کسب و کارها بیان کرد. از این رو برای رشد و توسعه گل فروشی باید کسب و کار خود را به صورت اصولی و کارآمد به مردم معرفی کنید. البته در ابتدای کار شما میتوانید از یک منطقه کوچک، بازاریابی خود را شروع نمایید و پس از آن تبلیغات را گسترش دهید. برای تبلیغات میتوان از بیلبورد، بروشور، پیامکهای تبلیغاتی و شبکههای اجتماعی کمک گرفت.
5) شناسایی بازار هدف
از دیگر مواردی که پیش از راه اندازی گل فروشی باید به آن توجه ویژهای داشت، شناسایی بازار هدف است. میتوان گفت افرادی بیشتر به گل فروشی میآیند که میخواهند با خرید گل مناسبت خاصی را به کسانی که دوستشان دارند، تبریک بگویند. از طرفی برخی هم با توجه به علاقه زیادی که به گل و گیاه دارند، دوست دارند تا در روزهای عادی نیز گل تهیه کنند. از این رو با شناسایی بازار هدف میتوانید تصمیم بگیرید که آیا گلهایی با قیمت بالاتر در موقعیت مکانی شما به فروش میرسد یا خیر؟ پس از آن میتوانید نسبت به تهیه انواع گل اقدام کنید.
6) شناسایی رقبا
برای شناسایی و شناخت رقبا در ابتدا میبایست مشخص کنید که میخواهید چه نوع گل و گیاهی را بفروشید. پس از آن میتوانید رقبای خود را در بازار شناسایی کنید. به عنوان مثال اگر به فکر فروش گلهای زینتی هستید باید بررسی کنید کدام گل فروشیهای شهر از این نوع گل میفروشند. پس از آن به راحتی متوجه خواهید شد که چه گل فروشهایی رقیبتان هستند. در خصوص گل و گیاهان آپارتمانی نیز باید همین روند را برای شناسایی رقبای خود انجام دهید. پس از آن میتوانید به صورت اصولی گل فروشی خود را راه اندازی کنید.
7) نوع چیدمان و دکور مغازه
نوع چیدمان و دکوراسیون مغازه از جمله کارهایی است که پس از انتخاب مکان برای گل فروشی میبایست در مورد آن تصمیم گیری کنید و مواردی را به هنگام اجرای آن در نظر بگیرید. همانطور که میدانید در بیرون از مغازه فضای کمتری به دلیل محدودیتهایی که وجود دارد برای پیاده سازی دکور و چیدمان دارید، بنابراین داخل مغازه بهترین مکان برای اجرای ایدههایتان است. توجه داشته باشید بیشتر افراد علاقه دارند تا خود گلهای مورد نظرشان را انتخاب کنند. از این رو سعی کنید چیدمان گلهایتان را به گونهای انجام دهید تا افراد دسترسی آسانی به گلها داشته باشند.
8) تهیه وسایل مورد نیاز
برای راه اندازی گل فروشی تهیه وسایل مورد نیاز برای این شغل یک امر مهم و ضروری است. گفتنی است برای آن که بتوانید دسته گلهایی با جلوه خاص و زیبا به مشتریان خود بدهید میبایست از وسایلهایی همچون قیچی، سیم پیچ، اسپری خوشبو کننده و براق کننده گل، انواع کاغذهای رنگی و نایلون، اسفنج، لفافها متنوع و روبانهای رنگارنگ، جام، گلدانهایی در ابعاد مختلف و غیره استفاده کنید. البته لازم به ذکر است استفاده از لوازمهای تزئینی میتواند علاوه بر اینکه نمای جذابی به دسته گل شما دهد، رضایت مشتریان را جلب کند. از این رو لوازمهایی مانند گلهای خشک، شمع، کارت تبریک و یا تسلیت، قلبهای تزئینی در ابعاد کوچک و گلهای مصنوعی جزء وسایلهای تزئینی در گل فروشی به شمار میآیند.
چه نکاتی را باید هنگام راه اندازی گل فروشی در نظر گرفت؟
برای آن که بتوانید در راه اندازی گل فروشی موفق عمل کنید،باید نکاتی را مد نظر قرار دهید که عبارتند از:
1) از هفت روز هفته حداقل شش روز آن را باز باشید.
2) برای فصلهایی که تقاضا برای خرید گل زیاد است، برنامه ریزی داشته باشید.
3) در خصوص زمان کاری گل فروشی میتوان گفت از اول صبح شروع کنید و تا عصر مشغول به فعالیت باشید.
4) مشتری مداری را برای پیشرفت در کارتان جدی بگیرید.
5) از آموختههای یک گل فروش کاربلد و با تجربه استفاده کنید.
6) اگر فرد مبتدی هستید نیاز است تا در دورههای گل آرایی شرکت کنید و تمامی مهارتهای لازم را به صورت اصولی یاد بگیرید.
جمع بندی و نتیجه گیری
گل فروشی به دلیل آن که حس نشاط و شادابی را به افراد منتقل میکند، به عنوان یک شغل با فضایی دلنشین و با درآمد بالا شناخته میشود. برای راه اندازی یک گل فروشی باید به مواردی همچون شناخت انواع گلها، برآورد هزینهها، شناسایی بازار هدف و رقبا، نوع چیدمان و دکور مغازه و هم چنین تهیه وسایل مورد نیاز توجه داشته باشید.