کد خبر : 26013 / /
/

امروزه با توجه به حجم انتقال داده‌ها و نیاز روزافزون جوامع به اینترنت، سرویس‌های جهانی مدام در حال آپدیت و ارتقا هستند. به طور مثال تصور کنید که در دهه‌های گذشته نه تنها افراد، بلکه سازمان‌ها و کسب‌وکارها نیز مجبور به استفاده از اینترنت کند و غیرقابل تحمل dial-up بودند. بعد از ارتقا این فناوری به سرویس اینترنتی ADSL، سرعت اینترنت به طور تقریبی از ۲ـ۳ کیلوبیت بر ثانیه به ۱۶ مگابیت بر ثانیه رسید؛ البته سرعت سرویس‌های ADSL، تنها در بهترین شرایط فنی به ۱۶ مگابیت بر ثانیه می‌رسید.

سرویس‌های ADSL از طریق کابل‌های مسی روی خطوط تلفن قابل استفاده بودند. خیلی زود با گران شدن فلز مس، شکل‌گیری و پیشرفت کسب‌وکارهای اینترنتی، نیاز افراد به سرویسی پرسرعت‌تر از ADSL و به طور کلی با تغییر نیاز مصرفی، سرویس‌های اینترنتی بر بستر فناوری LTE روی کار آمدند. فناوری LTE بدون استفاده از کابل‌های مسی و خطوط تلفن، قادر به ارائه سرعتی تا ۴۰ مگابیت بر ثانیه است که در ادامه به بررسی ۲ سرویس TD-LTE و FD-LTE که بر بستر این فناوری ایجاد شده‌اند، خواهیم پرداخت.

 

فناوری LTE، آپدیتی بر سرویس‌های اینترنت خانگی

همه ما در مورد 4G و 5G در فناوری شبکه تلفن همراه شنیده‌ایم، اما ممکن است اصطلاح "4G LTE" را دیده باشید و از خود پرسیده باشید که LTE مخفف چیست؟ پاسخ این است که LTE مخفف Long Term Evolution به معنای تکامل بلند مدت است و بیشتر در ارتباط با 4G، نسل چهارم استاندارد جهانی ارتباطات بی‌سیم که برای اولین بار در سال ۲۰۰۸ تعریف شد، استفاده می‌شود.

به طور خلاصه، در حالی که LTE از نظر فنی مشابه 4G نیست، سرویس‌های آن بر بستر شبکه 4G رخ داده است. همانطور که در این بخش و بخش بعدی بررسی خواهیم کرد، یکی از مزایای این تکنولوژی این است که داده‌های LTE سریعتر و با تاخیر کمتری منتقل می‌شوند.

اکثر مصرف کنندگان، اولین باری که به LTE برخوردند، احتمالا زمانی بود که متوجه آن حروف در گوشه صفحه در تلفن هوشمند خود شدند و پرسیدند LTE در تلفن من به چه معناست؟ برای گوشی‌های تلفن همراه، به سادگی به این معنی است که تلفن به شبکه 4G LTE شرکت مخابراتی متصل است.

معنای LTE برای کسانی که امروزه از آن استفاده می‌کنند این است که می‌توانند طیف گسترده‌ای از داده‌ها را در یک شبکه با اطمینان از اینکه انتقال آن‌ها امن و سریع خواهد بود.

در ادامه به بررسی دو سرویس TD-LTE و FD-LTE که بر بستر این فناوری شکل گرفته‌اند، خواهیم پرداخت.

 

24

مقایسه سرویس‌های TD-LTE و FD-LTE مبناتلکام

تفاوت اصلی بین FD LTE و TD LTE در نوع فرکانس آن‌ها است. FD LTE به فرکانس‌های جفت شده با کانال های uplink و downlink مختلف نیاز دارد. TD LTE از فرکانس‌های جفت نشده استفاده می‌کند و تخصیص لینک های بالا و پایین را در یک کانال منتقل می‌کند.

هر دو فرکانس TDD و FDD در نحوه برخورد با داده‌ها متفاوت هستند. فرکانس‌های دوبل به این معنی است که یک خط تلفن می‌تواند داده‌ها را به طور همزمان ارسال و دریافت کند.

TDD به این معنی است که کانال‌های "دریافت" و "ارسال" زمان را بین آن‌ها در یک باند فرکانسی تقسیم می‌کنند. این بدان معناست که شما می‌توانید پهنای باند بیشتری برای دانلود یا آپلود در دسترس داشته باشید.

از طرف دیگر FDD از فرکانسی متفاوت برای آپلود و دانلود استفاده می‌کند. این باعث تداخل احتمالی کمتر و در نتیجه دریافت بهتر می‌شود. با این حال، متغیرهای زیادی برای تصمیم گیری در مورد اینکه کدام استاندارد، امتیاز بیشتری دارد.

  • TD-LTE به فرکانس‌های دوبل نیاز ندارد زیرا ارسال و دریافت در یک کانال اتفاق می‌افتد در حالی که در FD-LTE به فرکانس‌های دوبل و مختلف با باند محافظ نیاز دارد.
  • TD-LTE ارزان‌تر از FD LTE است زیرا برای جداسازی انتقال و دریافت داده‌ها نیازی به دوبلکسر نیست.
  • در TD LTE، امکان تغییر نسبت ظرفیت uplink و downlink به صورت پویا با توجه به نیاز وجود دارد در حالی که در FD LTE ظرفیت تخصیص فرکانس توسط خود اپراتورها تعیین می‌شود.
  • به طور کلی سرویس‌های FD-LTE مناسب مناطقی است که امکان دریافت سیگنال مناسب برای سرویس‌های TD-LTE را ندارند.

سرویس TD-LTE مبناتلکام

سرویس TD-LTE مبناتلکام به عنوان آخرین نسل اینترنت ثابت در دو نوع indoor و outdoor عرضه می‌شود. در ادامه به بررسی تفاوت هر یک از اشکال این سرویس خواهیم پرداخت.

 

indoor

outdoor

ویژگی‌های

+

-

سرعت ۴۰ مگابیت بر ثانیه

-

+

سرعت ۸۰ مگابیت بر ثانیه

+

+

امکان استفاده ۳۲ کاربر به صورت همزمان

+

-

قابلیت جابه‌جایی

+

+

عدم نیاز به خط تلفن

+

+

پشتیبانی ۲۴/۷

+

+

نصب و راه‌اندازی سریع

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اینترنت TD-LTE، نسل جدیدی در اینترنت ثابت است که بدون نیاز به خط تلفن، به صورت بی‌سیم (Wireless) راه‌اندازی شده و قابلیت ارائه سرعت تا ۸۰ مگابیت بر ثانیه را دارد که می‌تواند گزینه مناسبی برای سازمان‌ها با اندازه کوچک و متوسط باشد.

اینترنت TD-LTE مبناتلکام علاوه بر استفاده‌های روزمره می‌تواند نیاز افراد برای کاربردهای مختلف مانند دانلود و تماشای ویدئوی آنلاین، سهولت در اجرای بازی‌های آنلاین (با وجود پینگ پایین) و همچنین آموزش‌های مجازی برآورده کند.

مبناتلکام در عرضه اینترنت  td lteخود به صورت ۱، ۳ و ۶ ماهه و همچنین یک‌ساله با سرویس‌های دارای مودم tdlte و بدون آن در سراسر کشور طرح‌های متنوعی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. شما می‌‍‌توانید با خرید سیم کارت و مودم TD-LTE به صورت آنلاین در کمتر از ۲۴ ساعت کاری از خدمات مبناتلکام بهرمند شوید.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.