آموزش راه اندازی فروشگاه اینترنتی در 6 مرحله
این روزها برای فروش هر کالایی و ارائۀ هر خدمتی باید آنلاین باشید! لازمۀ آنلاین بودن و آنلاین شدن هم این است که یک فروشگاه اینترنتی برای کسبوکارتان راه اندازی کنید. ما هم در این مقاله میخواهیم به شما بگوییم که چگونه فروشگاه اینترنتی خود را در 6 مرحله، با کمترین هزینه و در سریعترین زمان ممکن راهاندازی کنید. پس مطالعۀ این مقاله را به هیچوجه از دست ندهید!
1. مخاطب هدف و بازار هدف خود را مشخص کنید
اولین قدم در راه اندازی فروشگاه اینترنتی، تعیین بازاری است که میخواهید در آن خدمات ارائه دهید یا محصولی بفروشید. ضمن اینکه باید به فکر ایجاد جایگاه خود در بازاری که میخواهید فعالیت کنید هم باشید. برای این کار باید به سه مؤلفۀ سودآوری، محبوبیت و اشتیاق توجه کنید. در ادامه دربارۀ هریک از این سه مؤلفه بیشتر توضیح میدهیم.
سودآوری
هدف از راهاندازی هر کسبوکاری، کسب سود است. قطعا شما هم هدفی جز بازگشت سرمایهتان و ایجاد یک فروشگاه اینترنتی پولساز ندارید؛ پس لازم است از سودآور بودن محصول یا خدمتی که ارائه میدهید مطمئن شوید.
اگر محصولی برای تولید یا خرید عمده گرانقیمت باشد، پتانسیل کمی برای کسب سود دارد. از طرفی ممکن است هزینۀ ارسال یک محصول بسیار گران باشد و برای فروش اینترنتی مناسب نباشد. در این حالت فروش آن محصول بهصورت حضوری سودآورتر است.
محبوبیت
بهترین و موفقترین فروشگاههای اینترنتی بهدنبال محصولاتی هستند که تقاضای زیادی در بازار دارد و افراد زیادی آن را در اینترنت جستوجو میکنند. اگر شما هم میخواهید که یک فروشگاه اینترنتی پولساز داشته باشید، باید به کلماتی که مخاطبان هدفتان بیشتر جستوجو میکنند حسابی توجه کنید. برای اینکه به این کلمهها دسترسی داشته باشید میتوانید از ابزارهای سئو (SEO) کمک بگیرید.
اشتیاق
علایق خود را برای انتخاب بازار هدف و محصولی که میخواهید بفروشید در نظر بگیرید. برای مثال از خودتان بپرسید که از صحبت یا تحقیق دربارۀ چه چیزی لذت میبرید؟
وقتی به چیزی که میفروشید علاقهمند باشید، در زمانهایی که کسبوکارتان به مشکل میخورد همچنان میتوانید آن را حفظ کرده و به فکر حل مشکلاتش باشید. همچنین اگر در کار خود متخصص و حرفهای باشید، مشتریان فعلی شما کسبوکارتان را به افراد دیگری معرفی میکنند و اینطوری مشتریان جدیدی جذب میکنید.
2. محصولات یا خدمات خود را انتخاب کنید
پس از تعیین جایگاه و مخاطب هدف، وقت انتخاب محصولات یا خدماتی است که میخواهید بفروشید. این مرحله ممکن است سختترین مرحله از 7 مرحلۀ راه اندازی فروشگاه اینترنتی شما باشد.
در اینجا باید مطمئن شوید که هزینۀ تولید محصولی که میخواهید بفروشید خیلی زیاد نباشد و از طرفی به اندازۀ کافی در بازار تقاضا داشته باشد. ضمن اینکه باید بدانید امکان نگهداری و حملونقل محصولات خود را دارید یا اینکه باید این کارها را برونسپاری کرده و به شرکت دیگری بسپارید.
همچنین اگر محصولی یا خدماتی را انتخاب میکنید که پیش از ایجاد فروشگاه شما در بازار بوده و برندهای مختلفی آن را عرضه کردهاند، باید بهدنبال ایجاد ارزش افزوده برای محصول و خدمات خود باشید. در ادامه نیز با کارهایی مثل برندسازی و تبلیغات میتوانید خود را به یک مرجع در بازار تبدیل کنید و از رقبایتان سبقت بگیرید.
3. نام تجاری و دامنۀ فروشگاه اینترنتی خود را ثبت کنید
بعد از اینکه محصول و خدمات خود را برای فروش مشخص کردید، در قدم بعدی باید نام تجاری و دامنۀ فروشگاه اینترنتی خود را ثبت کنید. دامنه همان آدرس وبسایت شماست. برای مثال، دامنۀ گوگل www.google.com است.
انتخاب نام تجاری و نام دامنه برای برخی افراد ممکن است بسیار آسان باشد و برای برخی دیگر هم بسیار سخت! به این دلیل که در حالت ایدهآل، نام دامنۀ شما باید با نام تجاری شما مطابقت داشته باشد.
برای جستوجوی دامنههای آزاد و ثبت آنها کافیست در گوگل عبارت «ثبت دامنه» را جستوجو کنید تا با استفاده از وبسایتهایی که خدمات دامین ارائه میکنند، دامنۀ فروشگاه اینترنتی خود را ثبت کنید.
4. فروشگاه اینترنتی خود را طراحی کنید
بعد از 3 مرحلۀ تعیین بازار هدف، انتخاب محصول برای فروش و ثبت دامنه، وقت آن رسیده که آستینها را بالا بزنید و سراغ طراحی فروشگاه اینترنتی خودتان بروید.
برای ساخت و راه اندازی فروشگاه اینترنتی، پیشنهاد ما استفاده از فروشگاه ساز وبزی است. وبزی یک تکنولوژی جدید و پیشرفته برای طراحی وب سایت و فروشگاه اینترنتی است که با استفاده از ابزارهای پیشرفته به شما امکان ساخت یک فروشگاه اینترنتی منحصر به فرد و متناسب با سلیقۀ خودتان را به شما میدهد.
برای کار با وبزی نیازی نیست که کدنویسی یا طراحی وب بلد باشید یا اینکه یک طراح وب استخدام کنید. کافیست یک کامپیوتر متصل به اینترنت داشته باشید! با همین ابزار و به کمک وبزی در کمتر از 15 دقیقه میتوانید فروشگاه اینترنتی دلخواه خودتان را بسازید.
استفاده از خدمات و امکانات وبزی تا 14 روز رایگان است. برای شروع، به صفحۀ اول این فروشگاه ساز بروید و روی دکمۀ «رایگان شروع کنید» کلیک کنید.
در ادامه هم به سادگی و با انجام مراحل زیر میتوانید فروشگاه آنلاین خود را بسازید و مدیریت کنید:
- قالب سایت خودتان را انتخاب کنید؛
- دکمه ساخت سایت با این قالب را زده و در وبزی ثبت نام کنید؛
- ظاهر فروشگاه اینترنتی خودتان را سفارشیسازی کنید؛
- محصولات خودتان را به فروشگاهتان اضافه نمایید؛
- روشهای پرداخت و ارسال را تنظیم کنید؛
- یک آدرس اینترنتی (دامنه) برای سایت خودتان انتخاب نمایید؛
- بازاریابی فروشگاه خود را شروع کنید.
5. فروشگاه اینترنتی خود را برای موتورهای جستوجو بهینه کنید
هنگامی که فروشگاه آنلاین خود را راهاندازی کردید، باید آن را برای موتورهای جستوجو مثل گوگل بهینهسازی کنید تا در بین نتایج آنها دیده شوید. این کار کمک میکند تا بازدیدکنندگان بیشتری را جذب کنید و در نتیجه فروش بیشتری داشته باشید.
فروشگاه ساز وبزی ابزارهای کامل سئو را در اختیار شما قرار می دهد و تعداد زیادی از سایتهایی که وبزی طراحی شدهاند نیز در لینکهای اول گوگل هستند. همچنین وبزی یک آموزش سئو رایگان برای شما فراهم کرده است که به راحتی بتوانید با مطالعۀ آن فروشگاه خودتان را سئو کنید.
6. بازاریابی کنید
اگر فکر میکنید کار تمام شده کاملاً در اشتباهید! کار شما تازه شروع شده است! وقتی فروشگاه آنلاین خود را افتتاح کردید، باید بهدنبال بازاریابی آن باشید. بازاریابی فروشگاههای اینترنتی با بازاریابی شرکتها و فروشگاههای سنتی تا حد زیادی متفاوت است.
با چند روشی که در ادامه به شما معرفی میکنیم میتوانید فروشگاه اینترنتی خود را بازاریابی کنید:
- برای تبلیغ برند خود با اینفلوئنسرها همکاری کنید؛
- از تبلیغات آنلاین مثل تبلیغات در گوگل و فیسبوک استفاده کنید؛
- یک برنامۀ بازاریابی محتوایی برای رشد سایت خود طراحی کنید؛
- در شبکههای اجتماعی فعالیت کنید؛
- و...
بهترین راه برای تبلیغ فروشگاه آنلاین شما، به کسبوکارتان و محصولات یا خدماتی که میفروشید بستگی دارد. برای نتیجهگیری بهتر لازم است چند روش مختلف را امتحان کنید و ببینید کدامیک برای شما بهتر جواب میدهد.
چرا باید فروشگاه اینترنتی داشته باشیم؟
در دنیایی زندگی میکنیم که همهچیز فقط با چند کلیک قابل دسترس است. اگر شما هم میخواهید که محصولات و خدمات خود را 24 ساعته و در 365 روز سال بفروشید، راهی جز ساخت یک فروشگاه آنلاین ندارید. همانطور که در میانۀ مقاله هم گفتیم، بهتر است این کار را بهسادگی و با استفاده از فروشگاهساز وبزی انجام دهید.