کد خبر : 2456 / /
/

وزیر بهداشت تاکید کرد که قصدی برای ورود به انتخابات ریاست جمهوری ندارد.

انتخابات ریاست جمهوری 1400 در سه ماهه نخست سال 1400 برگزار خواهد شد. مجلس قوانین مربوط به انتخابات ریاست جمهوری را اخیرا تغییر داده است. نزدیک به یک ماه تا ثبت‌نام نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم باقی مانده اما فضای سیاسی کشور نه تنها انتخاباتی نشده بلکه در غباری از تردید جریانات سیاسی برای اجماع بر سر کاندیداهای مورد توافق فرو رفته است. در انتخابات ریاست جمهوری  1400 حداقل سن داوطلبان  40 سال اعلام شده است. اخبار انتخابات ریاست جمهوری 1400 را در خبر روز دنبال کنید.

وزیر بهداشت کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری می شود؟

وزیر بهداشت تاکید کرد که قصدی برای ورود به انتخابات ریاست جمهوری ندارد.

نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به انتخابات ریاست جمهوری گفت:  من قصد ندارم کاندیدای ریاست جمهوری بشوم و حتی برای وزارت بهدشت هم با اکراه آمدم و اگر حمایت‌های رهبر معظم انقلاب نبود ما به این نقطه موفقیت آمیز برای مقابله با کرونا نمی‌رسیدیم.

انتخابات ریاست جمهوری

وی در ادامه همچنین در مورد خبر استیضاحش تصریح کرد ما گاهی اوقات خنجر را از پشت می‌خوریم که من نمی‌دانم بعضی از این افراد دنبال چه می‌گردند، اما این ناجوان مردی در تاریخ کشور ثبت خواهد شد.

وی خبر استیضاحش را اقدامی علیه کادر درمان عنوان کرد و افزود: من از نمایندگان مجلس سپاسگزارم که هم از کادر درمان و هم از بنده قدردانی کردند.

نمکی گفت: استیضاح وزیر بهداشت کلید خورد و به تیتر رسانه‌ها تبدیل شد آن هم در شرایطی که کرونا انگلیس را هم به زانو درآورده است، اما در این شرایط حساس نمایندگان مجلس بر این ماجرا خط بطلان کشیدند

وی افزود: نظام سلامت با جیب خالی و با دست باز در این اقیانوس کرونا شنا کرد، اما هیچ رسانه خارجی یک شب آن را تحلیل نکرد.

انتقاد کاندید انتخابات ریاست جمهوری از جایگاه احزاب

نگاران/ رئوفیان عنوان کرد: اگر احزاب جایگاه اصلی و واقعی خود را پیدا کنند، می‌توانند موجب افزایش مشارکت و انتخاب هوشیارانه شوند.

انتخابات ریاست جمهوری

 ابوالقاسم رئوفیان با حضور در برنامه «راهبرد سیزده» رادیو گفت‌وگو به موضوع موضوع نقش احزاب در انتخابات ۱۴۰۰ پرداخت و اظهار کرد: آنچه مسلم است به تناسب شان و جایگاه رفیعی که قانون اساسی برای احزاب در نظر گرفته، به آن توجه نشده است، از این رو احزاب قوی در کشور شکل نگرفته اند.

وی افزود: بسیاری از گروه‌ها و مجموعه‌هایی که با نام حزب در ایران شکل گرفته اند، معیار‌های حزب را ندارند بلکه بیشتر با دورهمی‌ها شناخته می‌شوند که به شکل موسمی و فصلی به صحنه می‌آیند و پس از اتمام انتخابات و رقابت‌های سیاسی به پستو می‌روند و پنهان می‌شوند.

دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین، دلایل شکل گرفتن احزاب واقعی در کشور را برشمرد و گفت: بر خلاف آنچه که در قانون آمده است، ساختار‌های موجود حاکمیتی، میل و اراده چندانی برای تقویت بنیه احزاب ندارد و احزاب سیاسی با بسیاری از ساختار‌های حاکمیتی همسو نیستند و از سوی دیگر روحیه نقد و نقدپذیری در کشور ما بسیار پایین است.

رئوفیان ادامه داد: احزاب، ارزش چندانی برای خود قائل نیستند و خود را در جایگاهی که کارکرد حزبی داشته باشند نمی‌بینند. جامعه ایران هم به سطحی از فرهنگ حزبی نرسیده است که ضرورت وجود آن را در کشور احساس کند. همچنین دولت‌ها توجهی به احزاب ندارند و به صورت سلیقه‌ای با آن‌ها برخورد می‌کنند.

وی یادآور شد: کارکرد احزاب در کشور به واسطه دستگاه‌های موازی که کار سیاسی و انتخاباتی انجام می‌دهند، نمود چندانی پیدا نمی‌کند. در واقع در انتخابات متعدد گذشته و یا انتخابات پیش رو، گروه‌هایی غیر از احزاب و گروه‌های سیاسی تولیت امور را به دست می‌گیرند و این یعنی بی توجهی به نقش احزاب سیاسی که تاثیر نامناسبی بر افکار عمومی داشته است.

این فعال سیاسی در پاسخ به پرسش مجری رادیو گفتگو مبنی بر تفاوت جریان و حزب، اظهار کرد: محوریت تشکیل جریان‌های سیاسی در کشور، احزاب و گروه‌های سیاسی نیستند. عامل تشکیل جریان‌های سیاسی جمعی از فعالان سیاسی هستند که عضو حزب نیستند یا اگر هستند نسبت به این مسائل روی خوش نشان نمی‌دهند.

رئوفیان معتقد است: برای ساماندهی وضعیت احزاب باید در قانون اساسی بازنگری کرد و بخش مربوط به احزاب را حذف کرد یا اگر این بخش وجود دارد باید جدی گرفته شود.

وی با بیان این که ثبت احزاب متعدد در کشور نفعی برای سیاست ندارد، عنوان کرد: اگر حزب‌های جدید که بر اساس قانون ثبت شده اند مورد ارزیابی قرار بگیرند، پی می‌بریم که هیچ یک معیار‌های لازم برای حزب بودن را ندارند. درواقع بهتر است به جای آن که تعداد زیادی احزاب ثبت شوند، چند حزب قوی داشته باشیم.

دبیرکل حزب اسلامی ایران زمین، آگاهی بخشی را یکی از وظایف اصلی و مهم احزاب دانست و عنوان کرد: احزاب باید بتوانند با کانال کشی فکری در جامعه، هم سطح بینش مردم را در حوزه‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را افزایش دهند و هم تعمیق سیاسی ایجاد کنند. حاصل دور شدن احزاب از نقش خود این است که مردم در انتخابات به یک لیست ۳۰ نفره رای می‌دهند و کل مجلس یک دست از یک جریان می‌شود.

رئوفیان در خاتمه گفت: احزاب باید با نگاهی به انتخابات پیش رو وارد شوند که موجب مشارکت حداکثری مردم شود که لازمه آن نقد و بررسی عملکردهاست.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.