کد خبر : 24720 / /
/

اصغر آهنی‌ها، نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار در گفت وگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره مبلغ عیدی امسال کارگران گفت: در بخش کارگری دو برابر حداقل دستمزد مبلغ عیدی، حداقل عیدی کارگران خواهد بود و حداکثر عیدی سه برابر حداقل دستمزد برای تمام حقوق ها است.

افزایش حقوق کارگران در حال بررسی است. حقوق کارگران با خط فقر فاصله دارد. حقوق کارگران برای سال جدید افزایش می یابد. افزایش 57 درصدی افزایش حقوق کارگران مانند سال گذشته امسال تکرار نمی شود. آخرین خبرها درباره حقوق کارگران در در «خبر روز» دنبال کنید. 

اصغر آهنی‌ها، نماینده کارفرمایان در شورای عالی کار در گفت وگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره مبلغ عیدی امسال کارگران گفت: در بخش کارگری دو برابر حداقل دستمزد مبلغ عیدی، حداقل عیدی کارگران خواهد بود و حداکثر عیدی سه برابر حداقل دستمزد برای تمام حقوق ها است.

وی افزود: به این ترتیب، در حدود ۸ میلیون و ۳۵۰ هزار تومان رقم عیدی کارگران می شود و برای سایر سطوح دستمزدی حداقل مقدار عیدی ای که می توانند بگیرند، حدود ۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان خواهد بود.

حقوق کارگران|   تعیین دستمزد کارگران قبل از پایان سال

نماینده کارگران در شورای عالی کار با استقبال از تعیین دستمزد کارگران زودتر از پایان سال گفت: امیدواریم در جلسه بعدی شورا، رقم هزینه‌های سبد معیشت کارگران مشخص شود تا به تعیین دستمزد ۱۴۰۲ ورود کنیم.

هادی ابوی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اظهارات وزیر کار درباره تعیین دستمزد کارگران در نشست بعدی شورای عالی کار گفت: نمایندگان گروه کارگری از اینکه دستمزد کارگران زودتر از پایان سال تعیین و تصویب شود،‌ استقبال می کنند. البته تعیین دستمزد روال و روند خاص خود را دارد که پس از طی شدن این فرایند،‌ مذاکرات و چانه‌زنی‌های مزد آغاز می‌شود.

وی ادامه داد: در جلسه قبل شورای عالی کار، پیشنهاد نمایندگان کارگری فعال شدن کمیته دستمزد شورای عالی کار بود زیرا همه ساله موضوع تعیین هزینه سبد معیشت خانوارهای کارگری را به کمیته دستمزد می سپاریم و در این جلسه وزیر کار دستور دادند که این موضوع به نشست بعدی شورای عالی کار در ۲۸ دی ماه موکول شود لذا به احتمال زیاد منظور ایشان از تعیین دستمزد ۱۴۰۲ در جلسه آتی شواری عالی کار، موضوع تشکیل و فعالیت کمیته دستمزد و جمع بندی نظرات شرکای اجتماعی بوده است.

نماینده کارگران در شورای عالی کار متذکر شد: با نوسانات نرخ ارز و افزایش هزینه‌ها و نرخ تورم اعلامی انتظار جامعه کارگری این است که دستمزد واقعی برای کارگران تعیین شود و اگر قرار است در جریان جراحی اقتصادی امتیازاتی از سوی دولت داده شود، کارگران را هم شامل شود و بسته‌های معیشتی، تامین ارزاق و مایحتاج عمومی، اعمال تخفیفات و رایگان کردن بخشی از هزینه‌های درمان برای کارگران پیش‌بینی شود.

دبیرکل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران با تاکید بر حفظ قدرت خرید خانوارهای کارگری، گفت: در حال حاضر با توجه به شرایط اقتصادی تاکید این است که کارگران تامین شوند و بتوانند از عهده هزینه‌های معیشت خانوار برآیند. تردیدی نیست که هزینه سبد معیشت نسبت به سال گذشته افزایش داشته و ارقام مختلفی از ۱۱ میلیون تومان تا ۱۵ میلیون تومان در ماه برآورد می‌شود ولی برای تامین هزینه سبد معیشت کارگران دو راه وجود دارد؛ یکی حمایت مستقیم که پول نقد به دست کارگران بدهیم و بگوییم خودشان خرید کنند یا حمایت غیر مستقیم که غیرنقدی به کارگران کمک کنیم و به آنها سبد معیشتی بدهیم تا بخشی از هزینه‌های زندگیشان جبران شود.

وی تصریح کرد: در حال حاضر هزینه‌های مسکن و اجاره بها، دوسوم حقوق کارگران را می‌بلعد، بنابراین دولت برای حمایت از خانوارهای ضعیف کارگری باید سیاست جداگانه‌ای در پیش بگیرد. مثلا اعلام کند که خانه‌های سازمانی بسازند و در اختیار کارگران قرار بدهند تا کارگران چند سال در آن سکونت کنند یا اینکه وام ۵۰۰ میلیون تومانی به کارگران بدهد تا با پول رهن خانه‌هایشان بتوانند یک واحد مسکونی کوچک و نقلی خریداری کنند.

نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت: اینکه هزینه‌ها آزادسازی شوند ولی حقوق‌ها در سطح پایین نگه داشته شود، انصاف نیست. در شرایط امروز نه تنها حقوق کارگران بلکه حقوق کارمندان و بازنشستگان هم به انتهای برج نمی‌رسد و اگر این تعادل به هم بخورد مشکلات معیشتی به وجود خواهد آمد.

به گزارش ایسنا، سید صولت مرتضوی - وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حاشیه نشست امروز هیات وزیران درباره آخرین تصمیمات برای تعیین دستمزد سال آینده کارگران گفته بود: بناست در جلسه آتی شورای عالی کار در مورد این موضوع و نسبت به انتخاب کمیسیون تخصصی برای بررسی شرایط قانونی تصمیم‌گیری شود که متعاقبا اطلاعات کافی به استحضار عموم خواهد رسید.

حقوق کارگران | رقم سبد معیشت ملاک تعیین دستمزد کارگران است

فعال کارگری با اشاره به اینکه عدد و رقم سبد معیشت باید سه‌جانبه و در کمیته دستمزد تعیین شود، گفت: تعیین عدد و رقم دستمزد باید بعد از تعیین رقم سبد معیشت باشد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سه ماه پایانی سال همواره برای کارگران ماه‌های حساسی است, چرا که نزدیک به 14 میلیون نفر برای تعیین دستمزد چشم به تصمیمات اعضای شورای‌عالی کار دوخته‌اند. هرساله کمیته دستمزد تشکیل و جزئیات سبد معیشت کارگران بررسی و رقم تعیین می‌شود و سپس این رقم ملاک تصمیم‌گیری در شورای‌عالی کار قرار می‌گیرد.

البته کارگران اعتقاد دارند رقمی که به‌عنوان سبد معیشت تعیین می‌شود همواره از واقعیت‌های زندگی عقب است و هیچ سالی دستمزد بر اساس آن رقم تعیین نمی‌شود.

در نشست شورای‌عالی کار در شانزدهم بهمن ماه 1400 نرخ سبد معیشت خانوارهای کارگری به‌عنوان یکی از معیارهای تعیین دستمزد، نهایی شد و هر سه گروه کارگری، کارفرمایی و دولت پای این رقم را امضا کردند. این سبد برای خانوار متوسط شهری با بعد 3.3 نفر انجام شده است. بر اساس محاسبات انجام‌شده، مطابق بخشنامه شورای‌عالی کار افزایش حقوق سال 1401، سبد معیشت حداقلی خانوارهای کارگری برای مذاکرات مزدی، 89,798,205 ریال نرخ‌گذاری شد، با این حساب، حداقل هزینه‌های ماهانه زندگی، حدود 8میلیون و 980هزار تومان تعیین شده است.

و دستمزد کارگران در سال 1401 نسبت به سال 1400، 57.4 درصد افزایش یافت، به‌گونه‌ای که حداقل دستمزد ماهانه از دومیلیون و 554هزار و 950 تومان به چهارمیلیون و 179هزار و 750 تومان و حداقل دستمزد روزانه از 88هزار به 139هزار تومان رسید. امسال نیز هنوز جلسات کمیته دستمزد برای تعیین مبلغ سبد معیشت کارگران در سال 1402 تشکیل نشده است.

به‌گفته نمایندگان حاضر در جلسه قبلی شورای‌عالی کار, دستور جلسه بعدی شورای‌عالی کار که به‌احتمال زیاد 28 دی ماه خواهد بود, تشکیل کمیته دستمزد برای تعیین عدد و رقم سبد معیشت خواهد بود.

* تعیین دستمزد بعد از مشخص‌شدن عدد و رقم سبد معیشت

ناصر چمنی, فعال کارگری معتقد است که رقم دستمزد کارگران پس از مشخص شدن مبلغ هزینه سبد معیشت در کمیته دستمزد با حضور شرکای اجتماعی و در شورای‌عالی کار تعیین خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه ماده 41 قانون کار مبنا و ملاک عمل شورای‌عالی کار برای تعیین دستمزد است، بیان می‌کند: در بند 1 ماده 41 به نرخ تورم و بند 2 به سبد معیشت خانوار کارگری اشاره شده است، بنابراین ضرورت دارد که ابتدا جلسات کمیته دستمزد درباره هزینه‌های زندگی کارگران تشکیل شود.

این فعال کارگری اظهار داشت: سال گذشته رقم سبد معیشت 9میلیون و خرده‌ای تعیین شد, اما با افزایش هزینه‌ها این رقم امسال به بیش از 13میلیون تومان رسیده است، بنابراین در جلسات کمیته دستمزد باید سبد معیشت کارگران را با هزینه‌های کارشناسی بررسی و با حضور شرکای اجتماعی مبلغ را تعیین و درباره دستمزد سال آینده تصمیم‌گیری شود.

چمنی افزود: اعداد و ارقام بازار مشخص است و بر کسی پوشیده نیست, هر چقدر میزان تورم بیشتر باشد, قدرت خرید کارگران کمتر است. شرایط زندگی کارگران در زمان حاضر به هزینه‌های مسکن و اقلام اساسی به‌شدت دچار مشکل است.

وی گفت: مرکز پژوهش‌های تأمین اجتماعی گزارشی درباره هزینه‌های سبد معیشت ارائه کرده است که در حد کارشناسی نتایج خود را اعلام کرده است اما مبنای تعیین دستمزد نیست. مطابق مصوبه شورای‌عالی, کمیته دستمزد می‌بایست تشکیل شود و هر کدام از شرکای اجتماعی گزارش‌های میدانی خود را از هزینه ارائه کنند و پس از بررسی, عدد و رقم سبد معیشت به دست می‌آید.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.