اگر هنوز صاحب سهام عدالت نشده اید به این سایت مراجعه کنید | اخبار خوش درباره سهام عدالت | دارندگان سهام عدالت سود کلان کردند
حسین قربانزاده با اشاره به تصویب تخصیص سهام عدالت به جاماندگان در هیات دولت اظهار کرد: بر این اساس افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و ایثارگرانی که سهام عدالت ندارند فاز نخست جاماندگان سهام عدالت محسوب میشوند.
سود سهام عدالت، دو و نیم برابر افزایش مییابد. منابع خبری در توییتر از احتمال ۲ برابر شدن سود سهام عدالت در سال ۱۴۰۱ خبر دادند. تا اواسط آبان ماه منابع ناشی از سود سهام شرکتهای غیر بورسی سهام عدالت مشخص میشود. اخبار سهام عدالت را در خبر روز دنبال کنید.
رئیس سازمان خصوصیسازی خبر از آخرین وضعیت تخصیص سهام عدالت به جاماندگان داد.
حسین قربانزاده با اشاره به تصویب تخصیص سهام عدالت به جاماندگان در هیات دولت اظهار کرد: بر این اساس افراد تحت پوشش کمیته امداد، بهزیستی و ایثارگرانی که سهام عدالت ندارند فاز نخست جاماندگان سهام عدالت محسوب میشوند.
به نقل از خبر فوری، وی درمورد پرتفوی جاماندگان نیز گفت: پرتفوی جاماندگان از قبل در سازمان خصوصی سازی پیشبینی شده بود اما یکی از شرکتها در هیات دولت حذف شد و باید جابهجایی پرتفو صورت بگیرد تا بتوان امور را پیش برد. البته این طرح بعد از هیات دولت باید به هیات تطبیق مجلس برود و چنانچه ایرادی نداشته باشد، لازمالاجرا است.
به گفته رئیس سازمان خصوصیسازی، تعداد جاماندگانی که در فاز نخست شناسایی شدهاند حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر است.
بر اساس این گزارش، طبق مصوبه مجلس، دولت موظف شد از محل باقی مانده سهام متعلق به دولت یا شرکت های دولتی در بنگاه های قابل واگذاری در هر بازار موضوع گروه های (۱) و (۲) ماده (۲) قانون اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۲۵ خردادماه ۱۳۸۷ و اصلاحات و الحاقات بعدی آن، نسبت به واگذاری سهام عدالت به مددجویان جامانده تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) مددجویان سازمان بهزیستی کشور و تمامی افرادی که از سهام عدالت برخوردار نشده اند اقدام کند.
سود سهام عدالت چند برابر میشود؟
تسنیم نوشت: رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: امسال سود مردم از محل مالکیت سهام عدالت در حوزه شرکتهای بورسی و غیر بورسی ۲ و نیم برابر افزایش مییابد.
محمدرضا پور ابراهیمی در خصوص روند افزایش سرمایه شرکتهای غیر بورسی اظهار کرد: هم اکنون سود شرکتهای غیر بورسی درگیر فرایند افزایش سرمایه است که این سود در کل به میزان 4.5 هزار میلیارد تومان برآورد شده است. ظرف 2 هفته آینده فرایند افزایش سرمایه شرکتهای غیر بورسی انجام میشود و سپس تا اواسط آبان ماه منابع ناشی از سود سهام شرکتهای غیر بورسی سهام عدالت مشخص میشود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در راستای اینکه چه زمانی سود شرکتهای غیر بورسی به حساب سهامداران عدالت واریز میشود، گفت: امسال سود سهام شرکتهای بورسی افزایش قابل توجهی داشته به طوری که از 29 هزار میلیارد تومان به حدود 67 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده که اگر با سود غیر بورسیها جمع بزنیم، حدود 70 هزار میلیارد تومان میشود؛ بنابراین هفته گذشته در وزارت اقتصاد پیشنهادی مطرح شده که همزمان با پیگیری پرداخت سود سهام شرکتهای غیر بورسی، بورسیها هم سریعتر کارشان نهایی شود و بعد سود شرکتهای بورسی و غیر بورسی در یک بازه زمانی به حساب سهامداران عدالت واریز شود.
بنابر اعلام جدید، شرایط فروش سهام عدالت مشخص شده و افرادی که سهام عدالت دارند نیز بایستی منتظر دریافت سود بخش غیربورسی سهام خود باشند.
نحوه واگذاری و فروش سهام عدالت از همان ابتدا با ابهاماتی مواجه بوده و هنوز هم اطلاعات دقیقی در این باره در دست نیست. فروش سهام عدالت برای سهامداران یک مسئله حیاتی است. فروش این سهام البته از سوی کارشناسان اقتصادی چندان توصیه نمیشود، چراکه ایشان بر این اعتقاد هستند که فروش سهام عدالت با ضرر و زیان همراه است.
شرایط فروش سهام عدالت
همه سهامداران عدالت باید به زودی شاهد دریافت سود بخش غیربورسی سهام خود باشند. سود این سهام به زودی برای این افراد واریز خواهد شد.
پیش از این اعلام شده بود که بنابر مصوبه شورای عالی بورس، سود شرکتهای غیربورسی بعد از اعمال افزایش سرمایه برخی از شرکتها که از محل آورده نقدی بوده توسط سازمان خصوصی سازی دریافت و با همکاری شرکت سپردهگذاری تا پایان شهریور پرداخت میشود.
اما حال و در شرایطی که به اواخر مهر نزدیک میشویم، خبری از پرداخت این سود نیست، پس تکلیف این سودها چه شد؟ پیش از این آقای قربانزاده رئیس سازمان خصوصیسازی در خصوص سود شرکتهای غیربورسی سهام عدالت گفته بود:
این پولها در حساب سازمان خصوصیسازی نزد خزانهداری کل کشور وجود دارد. رقم دقیق پرداخت سود هنوز مشخص نیست. باید میزان افزایش سرمایه شرکتها از آن کسر شود و بقیه سودها به حساب ذینفعان سهام عدالت واریز شود.
یک مقام آگاه در پاسخ یکی از رسانههای دولتی گفته بود طبق مصوبات قبلی شورای عالی بورس بعد از اعمال افزایش سرمایه شرکتهای غیر بورسی، سود این شرکتها باید توسط سازمان خصوصی سازی به شرکت سپرده گذاری مرکزی ارسال شود و سپرده گذاری سود را پرداخت کند در هر شرایطی باید سازمان خصوصی واریز سود به سپرده گذاری را انجام دهد. او همچنین گفته بود:
اما اگر سودی پایان شهریور پرداخت نشود مسئول آن سازمان خصوصی سازی خواهد بود.
پیگیریها از شرکت سپردهگذاری مرکزی نیز حاکی از این است که هنوز هیچ اتفاق و تصمیمی در خصوص سود شرکتهای غیر بورسی گرفته نشده و این شرکت هم برای واریز منتظر تصمیمات است.
در خصوص بحث واگذاری سهام عدالت و فروش آن نیز طی هفته جاری از سوی شورای هماهنگی اقتصادی دولت تصمیماتی اتخاذ شد. بر این اساس در هفدهم مهر ماه اعلام شد:
«در اجرای تبصره ۲ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ کل کشور، اقدامات لازم برای واگذاری سریعتر سهام دولت و فروش آن به منظور تامین نقدینگی مورد نیاز سازمان تامین اجتماعی انجام شود.»
بحث واگذاری سهام البته در گذشته نیز طرح شده بود. برای مثال در سال جاری مدیر عامل سازمان تامین اجتماعی بعد از مطالبهگری جدی بازنشستگان در اسفند ماه سال گذشته بناب رتصمیم مجلس توانست مبلغ 90 هزار میلیارد تومان از دیون خود را در قالب شرکتهای مختلف دولتی و بخشی از سهام دولت از شرکتها بگیرد.
علی اکبر عیوضی عضو کانون بازنشستگان تامین اجتماعی تهران در این رابطه توضیح میدهد: «این دیون به نحوی افزایش یافته است که با وجود واگذاری ۹۰ هزار میلیارد تومان از اموال دولت به تامین اجتماعی در بهار سال جاری، همچنان سازمان تامین اجتماعی تا امروز حدود ۴۶۰ هزار میلیارد تومان دیگر نیز از دولت طلب دارد و بیش از چهل هزار میلیارد تومان طلب نیز بابت متناسبسازی سالهای گذشته باقی مانده است».