کد خبر : 20005 / /
/

سیل در کشور همچنان ادامه دارد.

 

سیل اخیر در کشور خساراتی به جای گذاشت؛ آخرین خبر از سیل کشور و همچنین اخبار و هشدارهای بارندگی را در این گزارش بخوانید.

سیل در کشور همچنان ادامه دارد.

استاندار تهران آخرین آمار جانباختگان سیل در فیروزکوه را اعلام کرد و گفت: متأسفانه آمار جان باختگان سیل در روستای مزداران در شهرستان فیروزکوه به ۱۵ نفر رسیده است.

محسن منصوری در گفت‌وگو با ایسنا، در تشریح روند امداد رسانی به سیل زدگان شهرستان فیروزکوه گفت: متاسفانه آمار جان باختگان سیل در روستای مزداران در شهرستان فیروزکوه تا این لحظه به ۱۵ نفر افزایش پیدا کرد.

وی افزود: چهار روستا در دهستان حبله‌رود از وقوع سیلاب آسیب دیدند و در این میان روستای مزداران بیشترین آسیب را شاهد بوده و بسیاری از خانه ها آسیب دیدند. بنا بر دستورالعمل ستاد بحران شهرستان نیروهای امدادی و خدماتی از تمامی فرمانداری‌های استان تهران جهت خدمات‌رسانی در این شهرستان حاضر شدند و با تلاش‌های شبانه‌روزی بخش زیادی از صدمات جبران شده است.

استاندار تهران درباره روند امداد رسانی و برقراری ارائه خدمات شهری و روستایی در منطقه سیل زده گفت : آب و گاز در ۷۰ درصد از مناطق آسیب دیده وصل شده اما در روستای مزداران و آتشان به دلیل شدت تخریب‌ها قطع است و همچنان تلاش برای وصل آب و برق نیز به جز چند نقطه از مزداران در کل منطقه وصل شده است و همچنین گاز در روستاهای آتشان و مزداران به دلیل شرایط خطرناک قطع شده است.

تهران، خراسان رضوی و مازندران دارای بیشترین خسارت

به نقل از ایسنا، سازمان مدیریت بحران کشور آمار جانباختگان، مصدومان و مفقودین سیل اخیر را به تفکیک استان‌های کشور اعلام کرد.

مرکز اطلاع رسانی سازمان مدیریت بحران کشور به ایسنا اعلام کرد: برابر آخرین آمارها در پی وقوع سیلاب در کشور دستکم ۶۹ نفر جان خود را از دست داده، ۴۵ نفر مفقود شده و ۴۱ نفر مصدوم شدند که این افراد به مراکز درمانی انتقال یافتند.

سیل در استان تهران بیشترین تعداد جانباخته، مفقودی و مصدوم را به خود اختصاص داده‌است. بر این اساس به ترتیب ۳۲، ۲۳ و ۱۵ نفر در جریان وقوع سیل در تهران کشته، مفقود و مصدوم شده‌اند. بیشترین خسارات نیز در فیروزکوه و امام‌زاده داوود (ع) بوده است.

تهران، خراسان رضوی و مازندران دارای بیشترین خسارت

پس از استان تهران، خراسان رضوی، بیشترین فوتی را به خود اختصاص داده است. در این استان هفت تن جان خود را درپی سیل از دست دادند که از این تعداد شش تن از اتباع کشور عراق بودند. همچنین سه تن مفقود و سه تن نیز مصدوم شدند که این افراد نیز از اتباع کشور عراق هستند.

پس از تهران و خراسان رضوی، مازندران بیشترین تعداد جانباخته را به خود اختصاص داده است. در این استان شش در پی سیل جان خود را از دست داده‌اند. ۱۲ نفر نیزمفقود هستند که جستجو برای یافتن آنها ادامه دارد. چهار تن از مصدومان سیلاب استان مازندران نیز به مراکز درمانی منتقل شدند.

سیستان و بلوچستان، یزد و لرستان نیز سه استانی هستند که آمار جانباختگان سیل در هرکدام از آنها پنج نفر است. در سیستان و بلوچستان یک تن نیز مصدوم و به بیمارستان منتقل شده اما درحال حاضر هیچ گزارشی از مفقودی در این استان به ثبت نرسیده است.

در استان یزد، چهار نفر نیز مفقود شده‌اند که جستجو برای یافتن آنها ادامه دارد. همچنین با توجه به اینکه برخی منابع از مرگ هفت تن درپی سیل یزد خبر داده بودند، سازمان مدیریت بحران کشور به ایسنا اعلام کرد که پس از انتقال اجساد فوت شدگان به پزشکی قانونی تنها مرگ پنج تن درپی سیل در استان یزد به تایید رسید.

در هریک از دو استان کرمان ومرکزی نیز سه تن جان خود را از دست داده‌اند. هیچ یک از این دو استان در حال حاضر گزارش مفقودی ندارند اما در هر یک از دو استان چهار نفر مصدوم شده و به بیمارستان منتقل شده‌اند.

صاعقه جان سه تن را در خوزستان گرفت

در استان خوزستان نیز سه تن کشته شده‌اند که البته دلیل مرگ آنها نه سیل بلکه اصابت صاعقه و رعد و برق بوده است. هفت نفر نیز در این استان مصدوم شدند که به مراکز درمانی انتقال داده شدند.

در استان چهارمحال و بختیاری یک مفقودی گزارش شده است، در استان سمنان شمار مفقودی ها دو تن بوده و یک مصدوم نیز به مراکز درمانی منتقل شده است. در هرمزگان دو مصدوم انتقالی به بیمارستان گزارش شده است.

آنطور که مهدی ولیپور، رییس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر اعلام کرده است، از ابتدای مردادماه سیل و آبگرفتگی مناطقی از ۲۴ استان کشور را تحت تاثیر خود قرار داده که در حال حاضر عملیات امدادرسانی در ۱۵ استان ادامه دارد.

به نقل از همشهری‌آنلاین، امروز دو منطقه ۱۸ و ۱۹ در جنوب تهران با اتفاق ناخوانده فروریزش زمین بر اثر بارندگی‌های اخیر مواجه شدند. در منطقه سه تهران نیز اتفاق مشابهی رخ داده است.

 

yektanet.com

محمد جواد خسروی شهردار منطقه ۱۸ در گفتگو با همشهری آنلاین: دلیل آب‌گرفتگی صبح امروز در زیرگذر الغدیر، گرفتگی لوله‌های هدایت آب‌های سطحی بود.

سرپرست شهرداری منطقه ۱۹ هم درباره رفع خطر کامل فرونشست زمین به مساحت ۹ مترمربع و عمق ۲ متر واقع در ناحیه ۱ خیابان میعاد جنوبی کوچه ۷۱ که بر اثر بارندگی و شکستگی لوله رخ داده بود

پدیده فرو نشست زمین از معضلات اخیر این روزهای پایتخت است که با توجه به حساس بودن و خطر آفرین بودن آن، گشت‌های مستمر اکیپ‌های اجرایی پس از مشاهده فرونشست آسفالت در کوچه ۷۱ خیابان میعاد جنوبی نسبت به ایمن‌سازی این معبر اقدام کردند.

به نقل از ایسنا، معاون فنی و هماهنگی بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور شمار جانباختگان سیل اخیر در سراسر کشور را ۶۹ تن اعلام کرد. رئیس سازمان امدادونجات جمعیت هلال احمر نیز گفته که در جریان سیل به بیش از ۳۷ هزار نفر امدادرسانی شده است.

نژاد جهانی در این گفتگو درباره آخرین آمارها از شمار جانباختگان سیل اخیر در نقاط مختلف کشور گفت: آخرین آمارهای ما حاکی از مرگ ۶۹ تن درپی وقوع سیل در نقاط مختلف کشور است که البته با توجه به ادامه عملیات جست‌وجو در برخی از نقاط احتمال افزایش جانباختگان وجود دارد که در این صورت تعداد اعلام خواهد شد.

وی با بیان اینکه از میان ۶۹ نفر فوتی شش نفر تبعه کشور عراق هستند، گفت: همچنین طبق آخرین آمارها ۴۵ نفر مفقودند که سه نفرشان تبعه عراقی هستند و تلاش برای یافتن این افراد از سوی امدادگران هلال احمر، آتش‌نشانی و … در حال انجام است.

معاون فنی و هماهنگی بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور شمار مصدومان سیل در سراسر کشور را نیز ۳۹ مصدوم اعلام کرد و گفت: در میان این افراد، سه تبعه کشور عراق نیز حضور دارند. برابر پیگیری‌های انجام شده حال عمومی عمده مصدومان خوب بوده و برخی نیز از مراکز درمانی ترخیص شده‌اند.

جهانی در عین حال گفت: اجسادی که از سیل کشف شده به پزشکی قانونی صادر شده و در نهایت این سازمان آمار قطعی و دلیل مرگ افراد را اعلام خواهد کرد.

جزئیات خسارت‌ها در فریدونشهر، میمه، فریدن و کاشان

جاری شدن سیل در مناطق مختلف استان میلیارد‌ها تومان خسارت برجای گذاشت.

به نقل از صداوسیما، مسئول امور عشایری شهرستان فریدونشهر با بیان این که سیل به ۲۵۰ چادر عشایری، ۱۰ تانکر آبرسانی خسارت وارد کرد، گفت: علاوه بر تلف شدن ۱۷۰ راس دام سنگین و سبک به ۷۰ کیلومتر راه عشایری و ۱۰ کیلومترخط انتقال آب آشامیدنی بیش از۸۰ درصد خسارت وارد شد.

اصغر دویستی افزود: خسارت وارده به عشایر بیش از ۵۰ میلیارد ریال برآورد شده وهمچنین از ۲۲ واحد پرورش ماهی شهرستان فریدونشهر به ۶ واحد بیش از ۷۰ درصد خسارت وارد آمده است.

جاری شدن سیل به بخش کشاورزی بخش قمصر کاشان نیز حدود ۶۰۰ میلیارد ریال خسارت وارد کرد.

رضا مظلومی رئیس جهاد کشاورزی کاشان گفت: باد و جاری شدن سیل ناشی از بارندگی‌های روز‌های گذشته خسارت‌های زیادی به باغات، دام ها، قنوات، بند‌های خاکی و تاسیسات آبیاری وارد کرده است.

سیل همچنین مسیرکمربندی ازان به حسن رباط از توابع بخش میمه را مسدود کرد.

محمد جواد نوروزی، رئیس جمعیت هلال احمر بخش میمه نیز با اشاره به آماده باش نیرو‌های هلال احمر برای مقابله با سیل گفت: با توجه به حجم بالای سیل در بخش میمه و سرازیر شدن احتمالی آب به داخل منازل، پنج گروه امدادی به محل جاری شدن سیل اعزام شده اند و با تلاش نیرو‌های امدادی و مردمی سیل وارد منازل مسکونی نشده است.

آسیب‌دیدگی ۲۰ هزار واحد مسکونی در سیل

وی درباره خسارات ناشی از سیل نیز گفت: گزارش‌های اولیه از ارزیابی‌های انجام شده حاکی از آن است که دستکم ۲۰ هزار واحد مسکونی در سیل‌های اخیر کشور دچار آسیب شده که از این تعداد۱۳ هزار واحد نیازمند تعمیر و هفت هزار واحد نیز نیازمند بازسازی کامل است.

 

به گفته معاون فنی و هماهنگی بازسازی و بازتوانی سازمان مدیریت بحران کشور ارزیابی‌ها برای تخمین خسارات وارد شده به بخش‌های زیرساختی، حوزه کشاورزی، دامداری، باغات و … درحال انجام است و پس از تکمیل اعلام خواهد شد.

جهانی همچنین از جبران خسارات ناشی از سیل خبر داد و گفت: پس از تکمیل گزارش‌ها پیشنهادات برای نحوه جبران خسارات به دولت محترم ارائه خواهد شد. بخشی از خسارات به شکل مستقیم و بخشی با استفاده از ظرفیت صندوق‌های بیمه‌ای و … جبران می‌شود.

علاوه بر آن مبالغی تحت وام بلاعوض و همچنین وام‌ها و تسهیلات کم بهره ارائه خواهد شد که جزئیات و رقم آن پس از تصویب دولت اعلام خواهد شد.

امدادرسانی به ۳۷ هزار و ۵۰۰ تن در سیل

صبح امروز همچنین مهدی ولیپور، رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از ادامه عملیات امدادرسانی به دلیل وقوع سیلاب، در ۱۵ استان کشور خبرداده و به ایسنا گفته بود: که از ابتدای مردادماه تا امروز امدادگران هلال احمر به ۳۷ هزار و ۵۰۰ نفر که تحت تاثیر سیل در ۲۴ استان کشور قرار گرفته بودند، امدادرسانی کرده‌اند.

او گفته بود: از ابتدای مرداد ماه تا شب گذشته هشتم مرداد ماه در مجموع ۲۴ استان درگیر سیل و آبگرفتگی بودند که البته درحال حاضر این شرایط در ۱۵ استان همچنان ادامه دارد. در بیش از هزار و ۸۶ شهر، روستا و مناطق مختلف عملیات امدادرسانی‌ صورت گرفته و در همین راستا حدود هزار و ۶۰۰ نفر از راه‌های مختلف زمینی و هوایی نجات داده شده و به مناطق امن منتقل شدند. طی این مدت به حدود ۳۷ هزار و ۵۰۰ نفر نیز در سطح کشور امدادرسانی شده است. ۳۷ مصدوم هم به مراکز درمانی انتقال داده شدند.

به گفته ولیپور، بالغ بر شش هزار نفر نیز به صورت اضطراری اسکان داده شدند که بیشترین اسکان‌های اضطراری در استان سیستان و بلوچستان و اصفهان انجام شده است و در حال حاضر حجم بیشتر عملیات در محدوده زریندشت فیروزکوه، رفسنجان استان کرمان، محدوده دزفول استان خوزستان، جنوب استان فارس و مناطق عشایر نشین چهارمحال و بختیاری انجام می‌شود.

رئیس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر همچنین این را هم گفت که سازمان هواشناسی طی امشب برای برخی از مناطق از جمله شمال خوزستان، چهار محال و بختیاری و کهگیلویه و بویراحمد و فارس و در واقع مناطق غربی کشور هشدار قرمز اعلام کرده است که در همین راستا سازمان امدادونجات نیز در آماده باش قرار دارد.

ترکیه برای سیل‌زدگان در ایران کمک‌های انسانی ارسال کرد

به نقل از آناتولی، مرکز مقابله با حوادث غیرمترقبه ترکیه «آفاد» در بیانیه‌ای از ارسال کمک‌های انسانی، ابزار و تجهیزات فنی برای سیل‌زدگان در ایران خبر داد.

در این بیانیه آمده است: در پی وقوع سیل در ایران، به دستور رئیس‌جمهور اردوغان کمکهای انسانی شامل چادر، پتو و همچنین ابزار و تجهیزات فنی به مناطق سیل‌زده ارسال کردیم.

خسارت ۶ هزار میلیاردی سیل به‌کشاورزان

به نقل از ایمنا، سیل روزهای اخیر دست‌کم ۶هزار میلیارد تومان به کشاورزان و دامداران خسارت زده است. این برآورد اولیه از میزان خسارت است و در روزهای آینده میزان دقیق آن اعلام می‌شود.

جواد ساداتی‌نژاد، وزیر جهادکشاورزی در نخستین واکنش به خسارت سیل به بخش کشاورزی خواستار امهال وام کشاورزان در بانک کشاورزی و ارائه تسهیلات کم‌بهره به کشاورزان مناطق آسیب‌دیده شد.

محمدرضا بختیاری، مدیرعامل آبفای استان تهران: شهروندان نگران کیفیت آب نباشند. با تمهیدات اندیشیده شده، آب هیچ نقطه‌ای از تهران قطع نشده و جای هیچ‌گونه نگرانی درخصوص تأمین آب تهران وجود ندارد.

تخلیه یک شهر و ۷ روستا در فارس

به نقل از انتخاب، سامانه بارشی با قدرت در فارس ادامه دارد و شب گذشته هفت روستا و شهر حسامی از توابع سرچهان بر اثر شدت بارندگی، دچار آب گرفتگی شد و اهالی این مناطق به مکانی امن منتقل شدند.

شب گذشته باعث آب‌گرفتگی در بسیاری از محلات شیراز شد که در این میان منطقه شمال‌غرب، بیشتر تحت تأثیر پدیده مانسون قرار گرفت.

بارندگی‌ها از ساعت ۶ عصر در شمال غرب شیراز در بلوار آفرینش، شهرک گلستان و شهرک بزین آغاز شد و شدت بارندگی به گونه‌ای بود که معابر به سرعت در آب، احاطه شد.

سامانه بارشی که روز‌های اخیر شیراز و شهر‌های دیگر استان را تحت تاثیر قرار داده بود، دیشب در مرکز استان به اوج خود رسید.

این سامانه در سطح استان فارس، خسارات و البته برکاتی نیز داشت که از آن جمله می‌توان به افزایش آب سد‌ها و تالاب‌های خشک فارس اشاره کرد.

تخلیه شهر حسامی و ۷ روستا

مدیرکل بحران استانداری فارس با اشاره به تخلیه شهر حسامی و هفت روستا در سطح استان به خبرنگار فارس گفت: شب گذشته، شهر حسامی و ۶ روستا از شهرستان سرچهان به علت آبگرفتگی شدید تخلیه شدند.

خلیل عبداللهی ادامه داد: همچنین روستای کوشک از توابع بختگان با جمعیت ۲۳۰۰ نفر به دلیل آبگرفتگی تخلیه شد و بخشی از جمعیت شهری قائمیه نیز به منطقه‌ای امن منتقل شده‌اند.

وی به آبگرفتگی ۶ روستا در شهرستان کازرون نیز اشاره کرد.

مدیرکل بحران استانداری فارس با اشاره به وضعیت شیراز گفت: بیشتر مناطق شیراز به دلیل شدت بارش دیشب دچار آبگرفتگی شده است.

وی اضافه کرد: امدادرسانی و خدمات رسانی در سطح شهر شیراز ادامه دارد.

عبداللهی با اشاره به وضعیت راه‌های استان فارس اظهار داشت: راه‌های استان، در شرایط پایدار است و هیچ نقطه مسدود نیست.

تمام محور‌های مواصلاتی استان فارس باز است

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای فارس نیز با اشاره به باز بودن تمام محور‌های مواصلاتی استان فارس، به بازگشایی موقت محور روستایی انارک به خنجشت اشاره کرد.

علیرضا راستیار در گفتگو با فارس، از آمادگی همه نیرو‌های راهداری به جهت امدادرسانی و بازگشایی انسداد احتمالی مسیر‌ها در سطح استان خبر داد.

راستیار افزود: هم اینک ۵۰۰ نیروی راهداری به همراه تجهیزات و ماشین آلات سبک و سنگین در شبکه راه‌های استان مستقر و آماده مقابله با بحران احتمالی ناشی از جاری شدن سیل هستند.

راستیار با بیان اینکه همه محور‌های مواصلاتی در سطح استان باز بوده و تردد در حال انجام است، اظهار داشت: تنها چند محور روستایی در محدوده بختگان برش‌هایی دارند که انسداد تلقی نمی‌شود و دسترسی به آن‌ها وجود دارد.

راستیار با تاکید بر تجربه مدیریت سیل در سال‌های گذشته، خاطرنشان کرد: در حال حاضر با توان لجستیکی و اعزام ماشین‌آلات سنگین به شهرستان‌ها بر اساس اولویت‌های مورد نظر طبق اهمیت راه‌ها، در حوزه راهداری برای مقابله با بحران احتمالی آمادگی لازم را داریم.

وی خاطرنشان کرد: محور‌های مواصلاتی استان از طریق بیش از ۲۵ دوربین نظارتی به صورت آنلاین توسط مرکز مدیریت راه‌های این اداره کل در حال رصد و پایش است که به محض تغییرات جوی و شروع بارش‌ها اقدامات پیشگیرانه در سریع‌ترین زمان ممکن انجام شود.

مدیرکل راهداری استان فارس با اشاره به ریزش کوه در محدوده باجگاه، گفت: راه شیراز-مرودشت پاکسازی شده و اکنون به شرایط عادی بازگشته است.

راستیار گفت: در ورودی شیراز از سمت جاده مرودشت-شیراز به علت شدت باران روان آب ایجاد شده بود، که با حضور نیرو‌های راهداری و شهرداری برطرف شد.

مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای فارس خاطرنشان کرد: از تمامی هم استانی‌های عزیز و کاربران جاده‌ای تقاضا داریم با توجه به شرایط اقلیمی حاکم بر کشور در روز‌های اخیر، حتما پیش از اقدام به سفر از طریق سامانه پاسخگویی شبانه‌روزی ۱۴۱ از آخرین وضعیت ترافیکی و جوی راه‌ها اطلاع حاصل کرده و حتما به توصیه‌های ایمنی و هشدار‌های هواشناسی توجه کنند.

مسیر آب در امام زاده داوود دستکاری شده بود

به نقل از صداوسیما، تاج‌بخش رئیس سازمان هواشناسی: سیلاب در محدوده امام زاده داوود همانند سیل در شیراز در سال ۹۷ بود.

مسیر آب در سال های گذشته دستکاری شده چرا که توپوگرافی این مسیر به گونه ای است که نباید با بارش های ۲۰ تا ۳۰ میلی متری چنین حادثه ای رخ دهد بنابراین به طور قطع مسیر آب در این بخش دستکاری شده بود.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.