کد خبر : 19590 / /
/

چندی پیش قانون پیش نویس بازار سرمایه توسط مجلس منتشر شد. البته پیش‌نویس قبلی مشکلات زیادی داشت و احتمالا کارشناسان نسبت به این پیش‌نویس اعتراض داشته باشند.

چندی پیش پیش‌نویس قانون اوراق بهادار منتشر شد، البته این پیش‌نویس بدون در نظر گرفتن نظرات فعالان بازار راهی مجلس شد که به گفته کارشناسان می‌تواند تاثیر منفی روی بازار داشته باشد.

چندی پیش قانون پیش نویس بازار سرمایه توسط مجلس منتشر شد. البته پیش‌نویس قبلی مشکلات زیادی داشت و احتمالا کارشناسان نسبت به این پیش‌نویس اعتراض داشته باشند.

انتشار قبلی تاکنون اعتراضات بسیاری توسط فعالان بازارسرمایه مطرح شد و سیاست‌گذاران وعده‌هایی مبنی بر اعمال اصلاحات با توجه به نظر کارشناسان بورسی داده بودند. و این پیش‌نویس بدون در نظر گرفتن نظرات فعالان بازار راهی مجلس شد

احسان حاجی علی اکبر، کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با تجارت‌نیوز گفت: پیش‌نویس قانون اوراق بهادار برای چندمین بار توسط مجلس منتشر شد. همچنین از انتشار قبلی تاکنون اعتراضات بسیاری توسط فعالان بازارسرمایه مطرح شد و سیاست‌گذاران وعده‌هایی مبنی بر اعمال اصلاحات با توجه به نظر کارشناسان بورسی داده بودند. اما این پیش نویس بدون در نظر گرفتن نظرات فعالان بازار راهی مجلس شد که می تواند مشکل ساز باشد.

وی در ادامه اضافه کرد: باتوجه به قدیمی بودن نسخه فعلی قانون بازار اوراق بهادار که به سال ۸۴ یعنی ۱۷ سال پیش برمی‌گردد. اصلاح قانون بر کسی پوشیده نیست و در حال حاضر آحاد افراد جامعه و شرکت‌های زیادی درگیر بازار سرمایه هستند؛ همچنین بورس نقش بزرگتری در تامین مالی اقتصاد دارد.

کم توجهی نسبت به اهالی بازار سرمایه

حاجی علی اکبر بیان کرد: این چندمین پیش نویسی است که مجلس منتشر کرده و کم تر نظرات اهالی بازار‌سرمایه در آن لحاظ شده است. این در شرایطی است که پیش نویس قبلی که مرکز پژوهش های مجلس منتشر کرده بود را فعالان بازار، پیشکسوتان، صاحب نظران و وکلای خبره تایید کرده بودند. این برای اولین بار بود که در بازار سرمایه این تعداد متخصص برای اصلاح یک متن فعالیت کردند.

مدیرعامل مشاورسرمایه گذاری هدف حافظ عنوان کرد: کمیسیون اقتصادی مجلس بی اعتنا به این گزارش پیش‌نویس جدیدی را که موارد اصلاحی قبلی در آن نبود را منتشر کردند. البته پیش نویس جدید هم قابلیت اصلاح دارد، اما هر بار مجلس زمان اندکی را برای اصلاح و دریافت نظرات در نظر می‌گیرد. پس از آن که مدت‌ها نظرات افراد مختلف بازار را جمع آوری می‌کند. مجددا پیش نویس دیگری را منتشر می‌کند و توجه چندانی به نظرات اخذ شده نداشته است؛ گویی پیش نویس مجدداً توسط مجلس نوشته شده است.

فعال بازارسرمایه گفت: این شرایط، نظردهی جدید توسط فعالان بازار را سخت می کند. این احساس متبادر می‌شود که گویی نظرات فعالان بازار اهمیتی ندارد و این فرآیند فقط برای خالی نبودن عریضه طی می‌شود.

وی افزود: رشد بازارسرمایه و افزایش تعداد نهادهای مالی آن حتما نیاز به قوانینی دارد که بتواند جایگاه خود را در اقتصاد کشور محکم تر کند و بهتر است قبل از نوشتن قانون نه پس از نوشتن آن نظرات اهالی بازار گرفته می‌شد.

این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: پس از تصویب قانون اهالی بازار باید با قانون جدید کار کنند. بنابراین حساسیت فعالان بازار در این زمینه بسیار است. چراکه تغییر قوانین و مقررات در فضای اقتصاد ایران بسیار پیچیده است و لزوما به بهینه ترین صورت اتفاق نمی افتد. از این رو اگر قرار باشد هر شخصی با نگاه خودش قانون بنویسد طبیعی است که گرایش قانون به سمت منافع یا به سمت باروها و ارزش های خودشان خواهد بود.

رشد اقتصادی کشور

حاجی علی اکبر اظهار داشت: طبیعی است که نمی توان اجماع همه نظرات را در نظر گرفت. اما وقتی ۵۰ درصد فعالان و ذیفعان بر سر بندی توافق کنند می‌توان آن را به قانون تبدیل کرد. همچنین مسئولان سازمان بورس دیدگاه تخلف گریزی و نظارت دارند. دیدگاه فعالان بازار و مدیران نهادهای مالی رشد بنگاه و بازار و سرمایه‌گذاری است و مدیران اقتصادی کشور به دید رشد اقتصادی و توسعه اقتصادی و تامین مالی به بازار نگاه می‌کنند. در نتیجه این چند گروه باید بتوانند بر متن پیش فرض توافق کنند، اما در شرایط فعلی هر شخصی که دسترسی به مجلس دارد متن خود را منتشر می‌کند و احتمالا به تصویب خواهد رساند که مطلوب نظر همگان نیست.

مدیرعامل مشاورسرمایه گذاری هدف حافظ بیان داشت: عده‌ای خاص در اتاقی نمی‌توانند برای عده دیگری تصمیم بگیرند و ضعف عمیقی در مطالعات تطبیقی وجود دارد. به عنوان مثال پس از بحران مالی سال ۲۰۰۸ تعداد زیادی از قوانین در آمریکا و اتحادیه اروپا بازنگری شده است. قانونی که مطالعات تطبیقی کشورهای برتر و هم تراز را نداشته باشد راه به جایی نخواهد برد. در نتیجه ما باید در این زمینه به قوانین و پیشرفت های دنیا هم نگاه کنیم و توسعه بازار به نگاه سیاستگذار هم ارتباط دارد. حتی اگر بهترین قوانین هم نوشته و سیاستگذار بخواهد با مصوبات شبانه یا قیمت گذاری دستوری مانع توسعه آن شود، این قوانین به هیچ دردی نخواهد خورد.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.