کد خبر : 18764 / /
/

قیمت سیمان روز چهارشنبه در بورس کالا تا ۳۶ هزار تومان هم کاهش یافت. این در حالی است که تا یک روز پیش از آن این محصول در بورس ۴۳ هزار تومان عرضه می‌شد.

با افزایش عرضه سیمان در بورس کالا و بهبود برق‌رسانی به صنایع، قیمت سیمان کاهش یافت. در این بین برخی هم رکود ساخت و ساز مسکن را عامل روند نزولی سیمان می‌دادند. اما آیا با رونق بازار مسکن، باز هم سیمان گران می‌شود؟

قیمت سیمان روز چهارشنبه در بورس کالا تا ۳۶ هزار تومان هم کاهش یافت. این در حالی است که تا یک روز پیش از آن این محصول در بورس ۴۳ هزار تومان عرضه می‌شد.

البته با توجه به هزینه‌های حمل‌ونقل و نقش واسطه‌گران، قیمت سیمان در بازار آزاد بالاتر از این ارقام است. چنانکه دو هفته پیش سقف ۹۰ هزار تومان را هم پشت سر گذاشت. اما با تأمین پایدار برق صنایع بهای سیمان تیپ ۲ ساوه تا ۷۵ هزار تومان هم عقب نشست. سیمان تیپ ۵ نیز در محدوده قیمتی ۵۵ هزار تا ۶۵ هزار تومان معامله می‌شود.

با توجه به عرضه یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن سیمان در بورس کالا در آخرین روز معاملاتی هفته، امیدواری‌ها نسبت به آینده بازار افزاییش یافت. حال طبق اعلام مدیرکل دفتر صنایع معدنی وزارت صمت، هر هفته حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن سیمان در بورس کالا عرضه می‌شود.

بسیاری از کارشناسان معتقدند این میزان عرضه برای شرایط فعلی که بازار ساخت و ساز مسکن در رکود است مناسب به نظر می‌آید. اما با بروز کوچک‌ترین رونق در بازار ساخت و ساز احتمالا باز هم قیمت سیمان روند افزایشی به خود بگیرد. البته با توجه به شرایط فعلی بعید است که مسکن به این زودی‌ها از رکود خارج شود؛ اما در صورتی که طرح نهضت ملی مسکن اجرا شود تقاضا برای محصولاتی همچون سیمان و میلگرد افزایش می‌یابد.

چرا قیمت سیمان کاهش یافت؟

نادر غفاری، کارشناس صنعت سیمان، با تائید کاهش قیمت سیمان در بازار، به تجارت‌نیوز گفت: با توجه به کاهش قیمت سیمان، اکنون بازار در وضعیت متعادلی به سر می‌برد. چندی پیش فضا و جوّ روانی ایجادشده به خاطر قطعی برق، باعث کاهش تولید شد. به همین خاطر قیمت‌ها در میانه خرداد بشدت بالا رفت.

او درباره اینکه برق‌رسانی به سیمانی‌ها فقط در یک‌چهارم روز صورت می‌گیرد توضیح داد: درست است که در وضعیت فعلی کارخانجات سیمان با کل ظرفیت کار نمی‌کنند، اما نیاز بازار تأمین می‌شود.

وی درباره دلیل اصلی کاهش قیمت سیمان عنوان کرد: همکاری وزارت نیرو و صمت با کارخانجات تولیدی تا حدودی باعث تغییر وضعیت تولید شد. با افزایش و بهبود تولید و عرضه، قیمت‌ها هم روند نزولی به خود گرفتند.

تأثیر رکود ساخت و ساز بر بازار سیمان

غفاری در پاسخ به این سوال که رکود ساخت و ساز چه تاثیری روی قیمت سیمان دارد، تشریح کرد: رکود ساختمان‌سازی قطعا روی نرخ‌ها تاثیر می‌گذارد. در شرایط کنونی هم این بخش در رکود به سر می‌برد.

او ابراز امیدواری کرد: اگر وزارت نیرو همکاری و همراهی خود را با ما ادامه دهد، سیمان به شکل ناگهانی گران نمی‌شود. ولی اتفاقات دیگر را نمی‌توان پیش‌بینی کرد. مشخص نیست که وزارت نیرو تا چه زمانی می‌تواند پای همکاری‌اش بماند.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.