اجرای کامل متناسب سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی| مکاتبه رئیس مجلس با هیات دولت در رابطه با موضوع افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی
آزادی در گفت وگو با ایسنا بیان کرد: طی سنوات متعدد و بعلت عدم رعایت عدالت، خود باعث ایجاد شکاف و اختلاف فاحش بین حقوق شاغلین کارگری و بازنشستگان تامین اجتماعی شده که مسئولین و نمایندگان مجلس با ارائه طرح متناسبسازی حقوق بازنشستگان با شاغلین در سال ۱۳۹۹و۱۴۰۰ با قراردادن ردیف مشخص در بودجه کشور سازمان را مکلف به اجرای طرح متناسبسازی نمودند.
افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی باید متناسب با تورم باشد. گفته شده حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی افزایش ۳۸ درصدی داشته باشد. حقوق بازنشستگان در چند هفته اخیر اعتراض های زیادی را برانگیخته است. پرداخت مابهالتفاوت افزایش حقوق بازنشستگان خرداد ماه بالغ بر سه و نیم میلیون خانوار بازنشسته و مستمریبگیر از ۲۶ خرداد ماه آغاز شد. اخبار مربوط به حقوق بازنشستگان را دنبال کنید.
مطالبه همسان سازی حقوق بازنشستگان
سیستان و بلوچستان رئیس کانون بازنشستگان تامین اجتماعی استان سیستان و بلوچستان گفت: آنچه که در شرایط فعلی مشخص است اجرای کامل متناسبسازی حقوق بازنشستگان میباشد و این قشر عزیز پیگیر این مطالبه قانونی خود هستند.
آزادی در گفت وگو با ایسنا بیان کرد: طی سنوات متعدد و بعلت عدم رعایت عدالت، خود باعث ایجاد شکاف و اختلاف فاحش بین حقوق شاغلین کارگری و بازنشستگان تامین اجتماعی شده که مسئولین و نمایندگان مجلس با ارائه طرح متناسبسازی حقوق بازنشستگان با شاغلین در سال ۱۳۹۹و۱۴۰۰ با قراردادن ردیف مشخص در بودجه کشور سازمان را مکلف به اجرای طرح متناسبسازی نمودند.
رئیس کانون بازنشستگان استان ادامه داد:کارشناسان سازمان با ارائه فرمولهای خودساخته و بدون پایه علمی در سال ۱۴۰۰ متناسب سازی را بصورت 75 درصد اجرا کردند که مقرر گردید 25 درصد باقیمانده را در سال ۱۴۰۱ با پرداخت مابهالتفاوت سال۱۴۰۰ اجرا نمایند که مطابق با بند (ب) ماده ۱۲ قانون برنامه ششم توسعه (۱۳۹۶ لغایت ۱۴۰۰) باید اجرا شود.
آزادی افزود: ما بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی همچنان منتظر اقدام عاجل سازمان نسبت به اجرای ۲۵ درصد باقیمانده متناسب سازی حقوق را از اول سال ۱۴۰۱ و از محل بودجه در بند (و) تبصره (۲) قانون بودجه سال ۱۴۰۰ هستیم تا میزان عقب ماندگی حقوق مستمری آنان جبران شود و انتظار داریم همزمان با صدور احکام اصلاحی مصوبه شورای عالی کار و هئیت امنای صندوق تامین اجتماعی افزایش متناسب سازی حقوق بازنشستگان نیز منظور گردد.
چالش کارگران بازنشسته با دولت بر سر افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی هنوز ادامه دارد. بازنشستگان معترض از نزدیک بودن نظر هیات تطبیق مقررات مجلس به نظر خود خوشحالند و منتظرند تا هیات دولت مستمری بازنشستگان سایر سطوح را به میزان ۳۸ درصد افزایش دهد.
به گزارش شهرآرانیوز، علی دهقانکیا، مسئول کانون بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی شهرستان تهران از مکاتبه رئیس مجلس شورای اسلامی با هیات دولت در رابطه با افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی خبر میدهد. به تاویل این مقام صنفی، نامهنگاری مجلس و دولت به مفهوم ابلاغ رسمی غیرقانونی بودن مصوبه افزایش ۱۰ درصدی حقوق بازنشستگان سایر سطوح است.
چالش کارگران بازنشسته با دولت برسر افزایش حقوق بازنشستگان هنوز ادامه دارد. بازنشستگان معترض از نزدیک بودن نظر هیات تطبیق مقررات مجلس به نظرخود خوشحالند و منتظرند تا هیات دولت مستمری بازنشستگان سایر سطوح را به میزان ۳۸ درصد افزایش دهد. در مقابل، اما شورای اطلاع رسانی دولت با استناد به جایگاه مشورتی هیات تطبیق مقررات مجلس، وقعی ننهاده و هیات دولت را ملزم به تغییر حقوق بازنشستگان معترض نمیداند.
با وجود این بیاعتنایی، اما علی علی دهقانکیا، مسئول کانون بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی شهرستان تهران از مکاتبه رئیس مجلس شورای اسلامی با هیات دولت در رابطه با موضوع مورد اختلاف خبر میدهد. به تاویل این مقام صنفی، نامهنگاری مجلس و دولت به مفهوم ابلاغ رسمی غیرقانونی بودن مصوبه افزایش ۱۰ درصدی حقوق بازنشستگان سایر سطوح است.
در تازهترین تحول وی میگوید: مطلع هستیم که از طرف نهاد ریاست جمهوری، به وزارت رفاه ماموریت داده شده است تا مشکل بازنشستگان تامین اجتماعی هرچه زودتر برطرف شود.
این مقام صنفی با نگاهی خوشبینانه میگوید: به نظر میرسد دولت میخواهد پیش از انتخاب وزیر جدید مسئله را فیصله دهد. مشکل اینجاست که دولت نگران وجهه عمومی خود است و نمیخواهد طوری عمل کند که سایرین از این قضیه برداشتهای دیگری داشته باشند.
دهقانکیا میافزاید: این موضوعی است که در همان جلسه مشترک بازنشستگان با معاون اول ریاست جمهوری مطرح شد، به بیان دیگر دولت اشتباهش را قبول دارد، اما میخواهد با حفظ شان و وجهه آن را به طریقی اصلاح کند.
مروری کوتاه برآنچه بر افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی گذشت
برای سال ۱۴۰۱ هیات دولت بازنشستگان تامین اجتماعی را به سه دسته تقسیم کرد، دسته نخست حداقل بگیران و زیر حداقل بگیران هستند که به استناد ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی مستمری آنها به اندازه حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار ۵۷ درصد افزایش یافت.
دسته دوم مستمری بگیران میانهبگیر با جمعیتی بالغ بر ۱٫۵ میلیون نفر هستند که دریافتی ماهانه در سال ۱۴۰۰ آنها کمتر از ۱۰ میلیون تومان بود، مستمری این گروه با تصمیم دولت مشمول افزایش ۱۰ درصدی به علاوه ماهانه ۶۵۰ هزار تومان شد.
دسته سوم مستمری بگیران بالای میانه بگیر با جمعیت تقریبی ۶۰۰ هزار نفر هستند. مستمری ماهانه این گروه در سال گذشته بالای ۱۰ میلیون تومان در ماه بود و براساس تصمیم دولت برای سال جدید تنها به میزان ۱۰ درصد زیاد شد.
دو دسته میانهبگیر و بالای میانهبگیر در ادبیات بیمهای سازمان تامین اجتماعی، سایر سطوح بگیر محسوب میشوند و به پیشنهاد هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی قرار بود برای امسال مستمری آنها به میزان ۳۸ درص (میزان تعیین شده در شورای عالی کار برای دستمزد کارگران سایر سطوح) افزایش یابد که مورد موافقت دولت قرار نگرفت.
این تصمیم دولت در میانه خردادماه اعلام شد و با واکنش منفی بازنشستگان سایر سطوح مواجه شد. دولت مدعی است که میزان ۱۰ درصد را مطابق افزایش حقوق کارکنان لشگری و کشوری تعیین کردهاست، اما معترضان میگویند با فرض اعمال افزایش ۳۸ درصدی مستمری تامین اجتماعی، بازنشستگان کشوری و لشگری همچنان دریافتی بیشتر از همتایان خود در سازمان تامین اجتماعی دارند.
سازمان تامین اجتماعی در کنار صندوق بازنشستگی کشوری و سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح یکی از صندوقهای فراگیر بیمههای اجتماعی در ایران محسوب میشود. این سازمان برخلاف دو صندوق دیگر دارای استقلال مالی و اداری از دولت است و برای همین نحوه افزایش حقوق بازنشستگان امسال آن با مخالفت بازنشستگان مواجه است.