میزان افزایش حقوق بازنشستگان و مستمری و کمکهای جنبی بازنشستگان اعلام شد| بازنشستگان بخوانند
آندسته از مشمولین سطوح بالاتر که مجموع دریافتی ماهیانه آنها بدون احتساب مبلغ کمک هزینه عائلهمندی و اولاد پس از افزایش موضوع این بند کمتر از ۱۰۰ میلیون ریال باشد، این افزایش تا سقف مزبور به اضافه شش میلیون و ۵۰۰ هزار ریال خواهد بود. (مشمولان قوانین خاص که میزان مستمری پرداختی به آنان تابع مقررات مستمری بگیری جزئی است؛ صرفاً مشمول افزایش ۵۷ ممیز ۴ درصدی خواهند بود.)
اخبار مربوط به حقوق بازنشستگان را در خبر روز دنبال کنید. مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان مورد انتقاد قرار گرفت. حقوق بازنشستگان پرداخت خواهد شد. معوقات حقوق بازنشستگان پرداخت شد. مابه التفاوت حقوق بازنشستگان در 25 خرداد واریز شد.
اخبار مهم درباره حقوق بازنشستگان
مدیرعامل سازمان تأمیناجتماعی با صدور بخشنامهای افزایش مستمری و کمکهای جنبی و تعیین حداقل مستمری در سال ۱۴۰۱ را برای اجرا به واحدهای اجرایی این سازمان در سراسر کشور ابلاغ کرد.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، بر اساس بخشنامه ابلاغ شده توسط میرهاشم موسوی (مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی)، در اجرای مواد (۹۶) و (۱۱۱) قانون تامیناجتماعی و با عنایت به تصمیمات متخذه در جلسه مورخ ۱۹ اسفند ۱۴۰۰ شورایعالیکار و تصویبنامه مورخ ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ و اصلاحیه مورخ ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ ﻫﯿات محترم وزیران، میزان افزایش مستمری و کمکهای جنبی (به همراه مبالغ متناسبسازی) قابل پرداخت از ابتدای سال ۱۴۰۱ به شرح ذیل تعیین شده است:
الف) میزان افزایش مستمری (موضوع ماده ۹۶ قانون تامیناجتماعی)
از تاریخ یک فروردین ۱۴۰۱ کلیه مستمریهای بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان مشمول قانون تامیناجتماعی که تا پایان سال ۱۴۰۰ برقرار شده است، به ترتیب برای دریافتکنندگان حداقل مستمری (مبلغ ۲۶ میلیون و ۵۵۴ هزار و ۹۵۰ ریال) و کمتر از آن، به میزان پنجاه و هفت و چهار دهم درصد و برای سایر سطوح بالاتر از حداقل مستمری به میزان (ده درصد) مستمری آنان در پایان اسفندماه سال ۱۴۰۰ افزایش مییابد، به نحوی که مجموع دریافتی ایشان بدون احتساب مبلغ کمک هزینه عائلهمندی و اولاد از مبلغ ۵۵ میلیون و ۸۰۰ هزار ریال کمتر نباشد.
آندسته از مشمولین سطوح بالاتر که مجموع دریافتی ماهیانه آنها بدون احتساب مبلغ کمک هزینه عائلهمندی و اولاد پس از افزایش موضوع این بند کمتر از ۱۰۰ میلیون ریال باشد، این افزایش تا سقف مزبور به اضافه شش میلیون و ۵۰۰ هزار ریال خواهد بود. (مشمولان قوانین خاص که میزان مستمری پرداختی به آنان تابع مقررات مستمری بگیری جزئی است؛ صرفاً مشمول افزایش ۵۷ ممیز ۴ درصدی خواهند بود.)
ب) مبلغ حداقل مستمری در سال ۱۴۰۱
براساس مصوبات شورای عالی کار، حداقل میزان مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگیکلی و مجموع مستمری بازماندگان مشمول اجرای ماده (۱۱۱) قانون تامیناجتماعی از تاریخ یک فروردین ۱۴۰۱، ماهیانه مبلغ ۴۱ میلیون و ۷۹۷ هزار و ۵۰۰ ریال تعیین میشود.
ج) تفاوت تطبیق مصوبه سال ۱۴۰۱
چنانچه مجموع دریافتی مستمریبگیران مشمول ماده (۱۱۱) قانون (بدون احتساب مبلغ کمک هزینه عائلهمندی و اولاد) از مبلغ ۵۵ میلیون و ۸۰۰ هزار ریال کمتر باشد، مابهالتفاوت مربوطه با عنوان «تفاوت تطبیق مصوبه سال ۱۴۰۱» پرداخت میشود. مبلغ مذکور در خصوص مستمریبگیران جزیی، به نسبت سنوات پرداخت حق بیمه خواهد بود.
د) میزان کمکهای جنبی
به منظور جبران بخشی از افزایش هزینههای زندگی و ارتقای وضعیت معیشت مستمریبگیران و به موجب ضوابط قانونی و مفاد بودجه سنواتی سازمان، میزان کمکهای جنبی در سال ۱۴۰۱ به شرح ذیل تعیین میگردد:
۱) حق سنوات
حق سنوات مازاد بر ۲۰ سال سابقه پرداخت حقبیمه، در سال ۱۴۰۱ به میزان پنج هزار ریال به ازای هر سال سابقه مازاد بر ۲۰ سال افزایش مییابد.
۲ ) کمکهزینه عائلهمندی، کمکهزینه اولاد و کمکهزینه همسر متکفل فرزند
میزان این کمکها در سال ۱۴۰۱ به شرح ذیل تعیین و وفق ضوابط جاری به مشمولین پرداخت میگردد:
کمکهزینه ماهانه عائلهمندی: مبلغ چهار میلیون و ۷۳ هزار و ۸۹۵ ریال
کمکهزینه ماهانه اولاد: مبلغ یک میلیون و ۵۶ هزار و ۱۹۵ ریال
کمکهزینه ماهانه همسر متکفل فرزند: مبلغ چهار میلیون و ۷۳ هزار و ۸۹۵ ریال
۳) کمکهزینه مسکن
میزان کمکهزینه مسکن به ازای هر پرونده مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگیکلی و بازماندگان به مبلغ یک میلیون و ۶۵۰ هزار ریال در ماه تعیین شده است.
۴) کمک به تامین معیشت مستمریبگیران
میزان کمک به تامین معیشت مستمریبگیران به ازای هر پرونده مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگیکلی و بازماندگان به مبلغ دو میلیون و ۲۰۰ هزار ریال در ماه تعیین شده است.
افز ایش محدود حقوق بازنشستگان اعتراض ها را برانگیخت
برخی از کارگران بازنشسته در اعتراض به نحوه افزایش حقوق بازنشستگی شکایتی را در دیوان عدالت اداری ثبت کردند. بدین ترتیب بعد از مجلس، پای دستگاه قضایی نیز به این اختلاف گشوده شد.
اعتراض مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی به نحوه افزایش حقوق بازنشستگی به دیوان عدالت اداری کشیده شد.
در جریان اعتراضات اخیر، کارگران بازنشسته نسبت به افزایش ۱۰ درصدی مستمری سازمان تامین اجتماعی، تعدادی از بازنشستگان شکایتی را در دیوان عدالت اداری ثبت کردند.
حسن صادقی، رئیس اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری با تایید این خبر گفت: این شکایتها به صورت انفرادی علیه هیات دولت تنظیم و ثبت شدهاست و طی روزهای آینده نیز ممکن است شکایتی مستقل از سوی اتحادیه در این رابطه ثبت شود.
دو جلسه بینتیجه در مورد افزایش حقوق بازنشستگان
انتشار خبر طرح شکایت کارگران بازنشسته در دیوان عدالت اداری درحالی است که روز گذشته دو جلسه مهم در رابطه با رسیدگی به خواستههای مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی تشکیل شد.
جلسه نخست به دیدار سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با نمایندگان تشکلهای نهادهای صنفی بازنشستگان تامین اجتماعی اختصاص داشت.
جلسه دوم هم مختص نمایندگان عضو هیات تطبیق مقررات با مسئولان مربوطه در وزارت رفاه و سازمان تامین اجتماعی بود.
به نظر میرسد نتیجه این جلسات از نظر بازنشستگان شاکی و اتحادیه پیشکسوتان جامعه کارگری چندان رضایتبخش نبوده است.
صادقی در این باره افزود: به رغم امیدواری اولیه، بعید میدانیم که خروجی این جلسات، تامینکننده خواسته قانونی بازنشستگان معترض باشد. هیات دولت به غلط بدعتی را بنانهاده است و حالا به صورت حیثیتی به ماجرا نگاه میکند.
وی افزود: برای کارگران بازنشسته افزایش حقوق بازنشستگی باید در چارچوب قانون صورت گیرد. ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی بر لزوم تناسب میان هزینه و درآمد خانوار بازنشسته تاکید دارد. هیاتمدیره سازمان تامین اجتماعی برمبنای همین ماده قانونی، مصوبه شورای عالی کار را مبنای افزایش مستمری ۱۴۰۱ قرار داد. اما در مقابل هیات دولت تصمیم گرفت تا مستمری کارگران بازنشسته را به اندازه کارمندان بازنشسته زیاد کند.
در ادامه استعفای وزیر رفاه و نارضایتی عمومی کارگران بازنشسته از نحوه افزایش مستمری ۱۴۰۱، به نظر میرسد که با اقدام به شکایت در دیوان عدالت اداری، چالش دولت با کارگران بازنشسته وارد فاز جدیدی شده باشد.
ابطال مصوبه دولت درباره حقوق بازنشستگان؟
صدا وسیما نوشت :رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس گفت: نتیجه نشست کارشناسی هیئت تطبیق مقررات درباره افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی فردا اعلام میشود.
ولی اسماعیلی با اشاره به نشستِ روزگذشتهء هیئت تطبیق مقررات دولت با قوانین درباره افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی گفت: در این نشست که پیرو مباحثی درباره مصوبه هیئت دولت برای افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی و نظر کمیسیون اجتماعی مبنیبر مغایرت این مصوبه با ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی، برگزار شد؛ حقوقدانان، مخالف این مغایرت بودند و تصریح کردند طبق این مصوبه دولت باید این افزایش حقوق را تصویب کند.
به گفته اسماعیلی اعضای کمیسیون اجتماعی مجلس که مخالف دیدگاه حقوقدانان حاضر در جلسه بودند استدلال میکردند طبق اساسنامه سازمان تأمین اجتماعی که یک موسسه عمومی غیردولتی است، دولت حق دخالت در امور اداری و منابع این سازمان را ندارد و براساس ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی باید میزان افزایش حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی متناسب با افزایش هزینه زندگی و تورم سالانه درنظر گرفته میشد درحالی که مصوبه هیئت دولت حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی را تنها ۱۰ درصد افزایش داده که این افزایش با ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی و مصوبه هیئت امنا و هیئت مدیره تأمین اجتماعی مغایرت دارد و همچنین دخالت دولت در کاستن از افزایش سایر سطوح از ۳۸ به ۱۰ درصد، نادرست و بلاوجه است.
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه موضوع پرداختهای بیمه افراد و اختلاف نظر درباره مغایرت آن با اصول ۴۶ و ۴۷ قانون اساسی و حقوق مالکیت را دیگر موضوع چالشی این نشست دانست.
این نشست به ریاست محسن اسماعیلی و با حضور رئیس و اعضای هیئت تطبیق مقررات، رئیس و اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس و نمایندگان کانونهای بازنشستگان و حقوقدانان و کارشناسان برگزار شد. پیش از این نیز یک دور نشست کارشناسی دراین باره برگزار شده بود.