کد خبر : 18127 / /
/

روز شنبه گذشته، مصوبه هیئت وزیران درباره افزایش حداقل مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان از سوی محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شد.

مابه التفاوت حقوق بازنشستگان در 25 خرداد واریز خواهد شد. مصوبه افزایش حقوق بازنشستگان مورد انتقاد قرار گرفت. حقوق بازنشستگان پرداخت خواهد شد. معوقات حقوق بازنشستگان پرداخت می شود. اخبار مربوط به حقوق بازنشستگان را در خبر روز دنبال کنید. 

بر اساس مصوبه دولت، نحوه افزایش حقوق بازنشستگان به این ترتیب است که پایه حقوق حداقلی بگیران که ۶۲ درصد کل بازنشستگان تامین اجتماعی را دربرمی‌گیرد افزایش ۵۷.۴ درصدی می‌یابد و حداقل دریافتی آنها به پنج میلیون و ۵۸۰ هزار تومان می‌رسد.

 حقوق بازنشستگان در سه طبقه مختلف

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا،  روز شنبه گذشته، مصوبه هیئت وزیران درباره افزایش حداقل مستمری بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان از سوی محمد مخبر، معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شد.

بر اساس ابلاغیه مذکور، این افزایش حقوق از اول فروردین ماه امسال اعمال می‌شود و  کمک‌هزینه عائله‌مندی و حق اولاد  تمامی مستمری بگیران واجد شرایط همانند بازنشستگان مدیریت خدمات کشوری افزایش می‌یابد.

افزایش حقوق بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی در هیئت دولت طی روزهای گذشته واکنش‌های متفاوتی را به همراه داشت و موجبات گلایه‌هایی از سوی «بازنشستگان  غیرحداقلی بگیر» در نقاط مختلف کشور را فراهم کرد که مصوبه افزایش ۱۰ درصدی حقوق خود را در تناقض با قوانین می‌دانستند. در همین راستا رئیس جمهور در روز گذشته، به معاون اول رئیس جمهور دستور داد که درخواست‌های گروه‌هایی از بازنشستگان در خصوص میزان دریافتی آنان را بررسی کند. بهادری جهرمی، سخنگوی دولت در این باره در توییترش نوشته بود که « ‌در پی درخواست‌های گروه‌هایی از بازنشستگان محترم درخصوص وضعیت دریافتی خود در سال جاری از رییس جمهور، آیت‌الله رئیسی به معاون اول دستور داد موضوع را با حضور نمایندگان بازنشستگان و سازمان تامین اجتماعی بررسی و پیشنهادات حمایتی خود را ارائه نمایند.»

تعیین حداقل حقوق مستمری‌بگیران و بازنشستگان تابعی از ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی است که بر اساس آن شورای عالی کار هر ساله حداقل حقوق را تعیین می‌کند و سازمان تامین اجتماعی مکلف است که همان را برای حداقلی‌بگیران اعمال کند.  

برای سایر سطوح درآمدی نیز ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی حاکم است که حقوق باید بر اساس "هزینه زندگی" تعیین شود.  

در نیمه اول اردیبهشت ماه وزیر رفاه اعلام کرد که پیشنهاد افزایش حقوق بازنشستگان سایر سطوح درآمدی در هیئت امنای سازمان تامین اجتماعی به تصویب رسیده و به هیئت دولت ارسال شود؛ هرچند وعده‌هایی از سوی مسئولان مربوط برای تصویب و اعمال افزایش حقوق‌ها در پایان اردیبهشت ماه داده شده بود؛ به علت آنچه که از سوی وزیر رفاه "درگیری دولت در طرح مردمی سازی یارانه‌ها" عنوان شد، سرانجام در ابتدای هفته جاری به تصویب دولت رسید.

بر اساس مصوبه دولت، نحوه افزایش حقوق بازنشستگان به این ترتیب است که پایه حقوق  حداقلی بگیران  که ۶۲ درصد کل بازنشستگان تامین اجتماعی را دربرمی‌گیرد افزایش ۵۷.۴ درصدی می‌یابد و حداقل دریافتی آنها به پنج میلیون و ۵۸۰ هزار تومان می‌رسد.

 افزایش حقوق گروه دوم یعنی  مستمری بگیران زیر ۱۰ میلیون تومان حقوق  که ۳۲ درصد از بازنشستگان تامین اجتماعی را شامل می‌شود، ۱۰ درصد است که مبلغ کمک معیشتی ۶۵۰ هزار تومان به آن اضافه می‌شود و برای گروه سوم، یعنی  مستمری بگیران بالای ۱۰ میلیون تومان  حقوق که تنها شش درصد بازنشستگان تامین اجتماعی را شامل می‌شوند، افزایش ۱۰ درصدی اعمال خواهد شد.

همچنین برای هرسه گروه علاوه بر مبالغ فوق بر اساس شرایط،  حق عائله‌مندی و حق اولاد  واریز می‌شود که با فرض دو فرزند حدود ۶۰۰ هزار تومان خواهد شد. به این ترتیب می‌توان گفت که مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی به طور میانگین ۳۰ درصد افزایش یافته است.

واریز مابه‌التفاوت افزایش حقوق ماه جاری از ۲۵ خرداد

به گزارش ایسنا، مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی پیش از این درباره زمان پرداخت معوقات اعلام کرده بود که «پیاده‌سازی نرم‌افزاری احکام جدید، فرایند پیچیده‌ای دارد و پیش‌بینی می‌کنیم چهارتا پنج روز زمان ببرد. بنای ما بر این است که چون پرداختی ما از بیستم هرماه بر اساس حروف الفبا شروع می‌شود ما به روال عادی قبلی حقوق خرداد را می‌پردازیم و برآورد ما این است که واریز اولین مابه‌التفاوت مربوط به  خرداد  را از ۲۵ و ۲۶ خرداد شروع کنیم و برای  فروردین و اردیبهشت  هم طی دو ماه بعدی تسویه خواهد شد.»

«اخطار» نماینده مجلس به وزیر کار و رئیس سازمان برنامه و بودجه بابت « ایجاد تشنج در کشور»

سخنگوی دولت تاکید کرد: صندوق‌ها باید خودشان منابع مالی‌شان را تامین کنند، صندوق تامین اجتماعی هم همین است و با توجه به این موارد افزایش ۱۰ درصدی پیش‌بینی شد. دولت مکلف بود پیشنهاد سازمان تامین اجتماعی را با توجه به این عوامل مدنظر قرار دهد که با توجه به لزوم حمایت از کسانی که حداقلی‌بگیر هستند و تحمل کمتری به منظور فشار این تورم دارند، سقف پیشنهاد مورد پذیرش هیات وزیران قرار گرفت و آن نرخ افزایش ۵۷ درصدی که در برخی از موارد باتوجه به حق اولاد بیشتر هم خواهد شد، برای حداقلی‌بگیران محقق شد.

وی افزود: به عنوان مثال کسی که سال گذشته ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان دریافت می‌کرد مطابق این مصوبه دریافتی‌اش به حدود ۶ میلیون می‌رسد و باتوجه به شرایطش ممکن است بیش از این هم اتفاق بیفتد. یعنی یک چیزی حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان افزایش حقوق پیدا می‌کند که هیات وزیران صورت پلکانی این را تصویب کرد که هرچه میزان دریافتی حقوق بیشتر می‌شود، رشد افزایش کمتر شود؛ یعنی برای کسی که ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان حقوق دریافت می‌کند، ما ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان افزایش حقوق قائل هستیم اما کسی که ۲۰ میلیون تومان حقوق می‌گیرد، افزایش حقوقش ۱۰ درصدی است که با ۲ میلیون افزایش حقوق روبه‌رو هستیم.

سخنگوی دولت درباره شیوه این کار برای سایر سطوح، بیان کرد: توجه داشته باشید درباره حداقلی‌بگیران صحبت نمی‌کنیم درباره کسانی که حقوق‌شان بیش از حداقل است صحبت می‌کنیم که فشار تورمی کمتری نسبت به حداقلی‌ها احساس می‌کنند، آمدند ۱۰ درصد به علاوه ۶۵۰ هزار تومان حقوق‌شان را افزایش دادند. هنگامی که عدد ثابت قرار می‌دهیم به طور مثال شخصی که ۶ میلیون دریافتی حقوق دارد این ۶۵۰ هزار تومان چیزی حدود ۱۱ درصد است به اضافه ۱۰ درصد که می‌شود ۲۱ درصد افزایش حقوق، اما کسی که ۹ میلیون حقوق می‌گیرد این افزایش حقوق ۸ درصد می‌شود که به اضافه ۱۰ درصد که می‌شود ۱۸ درصد افزایش حقوق برای این اشخاص. کسانی هم که بالای ۱۰ میلیون حقوق دارند از همان ۱۰ درصد افزایش حقوق برخودار می‌شوند که این مصوبه هیات وزیران به تصویب رسیده و لازم‌الاجرا است.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.