دستورالعمل ثبت نام سهام عدالت اعلام شد| افتتاح حساب جدید برای ثبت نام سهام عدالت لازم است؟
اعلام نشدن دستور العملی در خصوص سهام عدالت/نیاز به افتتاح حساب جدید نیست
سهام عدالت جاماندگان پرداخت می شود. سود ۱۳ شرکت غیربورسی سهام عدالت که تاکنون پرداخت نشده است. سهام عدالت به جاماندگان تخصیص می یابد. سهام عدالت در سال 98 آزادسازی شد. دو سالی میشود که اخبار مختلف برای ثبتنام سهام عدالت پخش میشود اما به گفته مسئولان تمامی سایتها و اخبار در این مورد جعلی است.
جاماندگان از نام نویسی سهام عدالت فعلا به بانکها مراجعه نکنند هرگونه خبری در این مورد از طریق رسانه ملی اعلام می شود.
نگاهی به پرتفوی سهام عدالت نشان میدهد از ۴۹ شرکت حاضر در این سبد، ۳۶ شرکت بورسی و فرابورسی بوده و ۱۳ شرکت نیز غیربورسی هستند.
سود عملکردی سال ۹۹ شرکتهای بورسی سهام عدالت ۲۱ اسفند سال گذشته برای سهامداران مشمول واجد شرایط واریز شد، اما همچنان خبری از سود عملکردی ۱۳ شرکت غیربورسی نیست. بر همین اساس دستیار رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت نکاتی را مطرح کرد.
پرداخت سود سهام عدالت به صاحبان
آقای پیمان حدادی گفت: سود شرکتهای غیربورسی سهام عدالت عمدتا توسط سازمان خصوصیسازی در حال وصول است، که در آینده نزدیک به حساب سهامداران واریز خواهد. البته که ارزش این سود بسیار کمتر از واریزیهای قبلی است.
پتروشیمیهای ارومیه، تبریز، خوزستان، بندر امام، بیستون و بوعلی سینا بیشترین سهم را در پرتفوی غیربورسی سهام عدالت دارند که از ۶ تا ۳۰ درصد مالکیت این شرکتها را در بر میگیرد.
سهام عدالت در شرکت شهرک صنعتی رشت، مالکیت ۵۸ درصدی دارد و تنها سهم با مالکیت بالای پنجاه درصد در پرتفوی سهام عدالت است. بعد از آن نیز شرکت ساختمان سد و تاسیسات آبیاری با مالکیت ۴۹ درصدی قرار دارد. همچنین نیم درصد مالکیت مگاموتور نیز به سهام عدالت تعلق دارد. مشانیر، دخانیات ایران، شهرک صنعتی کاوه و شهرک صنعتی البرز، دیگر شرکتهای موجود در پرتفوی سهام عدالت هستند.
سومین مرحله پرداخت سود سهام عدالت
بنابر اعلام سازمان بورس و اوراق بهادار، سود شرکتهای غیربورسی سهام عدالت توسط سازمان خصوصیسازی در حال وصول است و در آیندهای نزدیک پرداخت خواهد شد.
۲۱ اسفندماه سال گذشته، پرداخت ۲۵هزار میلیارد تومان سود سهام عدالت سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ به حساب ۴۳ میلیون و ۶۶۵هزار نفر از دارندگان این سهام به پایان رسید و افرادی که دارای پرتفوی ۴۹۲هزار تومانی سهام عدالت بودند، ۵٣٢هزار تومان و دارندگان پرتفوی ۵٣٢هزار تومانی، ۵٧۵هزار تومان سود دریافت کردند.
دومین مرحله واریز سود سهام عدالت
۳۱ اردیبهشت ماه سال جاری نیز، دومین مرحله پرداخت سود به حساب جاماندگان از دریافت سود سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ آغاز شد. بنابر آخرین آمار شرکت سپرده گذاری مرکزی (سمات)، بیش از ۲ میلیون سهامدار عدالت به دلیل نداشتن شماره شبای معتبر بانکی، سود سالهای ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ خود را دریافت نکرده بودند که فرآیند پرداخت سود برای این دسته از افراد، ۳۱ اردیبهشت ماه شروع شد.
لازم به ذکر است که سود سهام عدالت مشمولانی که به تازگی در سامانه سجام ثبتنام کردهاند، اما سود خود را دریافت نکردهاند، در پایان ماه ثبتنام واریز خواهد شد.
سهامداران عدالتی که هنوز شماره شبا معتبر بانکی خود را اصلاح نکردهاند، میتوانند با مراجعه به سامانه جامع اطلاعات مشتریان (سجام)، ثبتنام و احراز هویت خود را انجام دهند تا در روند پرداختیهای آتی شرکت سپردهگذاری مرکزی قرار گیرند.
اشخاص میتوانند با مراجعه به سایت www.sejam.ir به صورت حضوری و غیرحضوری، ثبتنام خود را در این سامانه انجام دهند.
مبلغ سود سهام عدالت
بنابر اعلام شرکت سپردهگذاری مرکزی، مشمولانی که سبد ۵۳۲هزار تومانی سهام عدالت دارند، ۵۷۵هزار تومان و سهامداران عدالتی که سبد یک میلیون تومانی دارند، یک میلیون و ۸۰هزار تومان سود دریافت کردهاند.
آخرین وضعیت پرداخت سود شرکتهای غیربورسی سهام عدالت
نگاهی به پرتفوی سهام عدالت نشان میدهد از ۴۹ شرکت حاضر در این سبد، ۳۶ شرکت بورسی و فرابورسی بوده و ۱۳ شرکت نیز غیربورسی هستند.
۴ خردادماه ۱۴۰۱، مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار با اعلام اینکه سود شرکتهای غیربورسی سهام عدالت توسط سازمان خصوصیسازی در حال وصول است، از واریز این سود به حساب سهامداران در آینده نزدیک خبر داد.
بنابر اعلام پیمان حدادی، مشاور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، سود شرکتهای غیربورسی سهام عدالت توسط سازمان خصوصیسازی در حال وصول است که در آینده نزدیک به حساب سهامداران واریز خواهد. البته ارزش این سود، بسیار کمتر از واریزیهای قبلی است.
شرکتهای پتروشیمی ارومیه، پتروشیمی بندر امام (ره)، پتروشیمی بوعلی سینا، پتروشیمی بیستون، پتروشیمی تبریز، پتروشیمی خوزستان، دخانیات ایران، ساختمان سد و تاسیسات آبیاری سابیر، شهر صنعتی البرز، شهر صنعتی رشت، شهر صنعتی کاوه، مشانیر و مگا موتور، شرکتهای غیر بورسی سهام عدالت هستند که پتروشیمیهای ارومیه، تبریز، خوزستان، بندر امام، بیستون و بوعلی سینا، بیشترین سهم را در پرتفوی غیربورسی سهام عدالت دارند و از ۶ تا ۳۰درصد مالکیت این شرکتها را در بر میگیرند.