کد خبر : 17467 / /
/

ترانه علیدوستی در یک گفت‌وگو در کنار فرش قرمز جشنواره کن، نقش خود در فیلم «برادران لیلا» را استعاره‌ای از یک اتفاق بزرگ‌تر در ایران دانست که در آن زنان در خط نخست تغییرات جامعه هستند. عکس های ترانه علیدوستی را در ادامه مشاهده می کنید.

ترانه علیدوستی در جشنواره کن حضور یافت. ترانه علیدوستی با تیپ و لباسی متفاوت حاضر شد. ترانه علیدوستی برای نقش خود در فیلم «برادران لیلا» در فرانسه حاضر شد.  ترانه علیدوستی در یک گفت‌وگو در کنار فرش قرمز جشنواره کن، نقش خود در فیلم «برادران لیلا» را استعاره‌ای از یک اتفاق بزرگ‌تر در ایران دانست که در آن زنان در خط نخست تغییرات جامعه هستند. عکس های ترانه علیدوستی را در ادامه مشاهده می کنید.

ترانه علیدوستی

ترانه علیدوستی

فیلم «برادران لیلا»، با کارگردانی سعید روستایی که در بخش مسابقه اصلی هفتادوپنجمین جشنواره فیلم کن حضور دارد، بعدازظهر امروز (چهارشنبه ۲۵ می- ۴ خرداد) در گرند لومیر (سالن اصلی جشنواره) روی پرده رفت.

پیش از نمایش فیلم، عوامل «برادران لیلا» روی فرش قرمز جشنواره، مقابل دوربین عکاسان قرار گرفتند و برخی از آن‌ها، گفت‌وگوهایی را انجام دادند.

ترانه علیدوستی، در یک گفت‌وگوی تصویری، درباره بازی در فیلم «برادران لیلا» و همکاری با سعید روستایی گفت: «من خیلی هیجان‌زده هستم. سعید [روستایی] بسیار جاه‌طلب و خوش‌فکر است. استعداد خوبی دارد و کارهایش الهام‌بخش است. من همیشه دوست داشتم با او کار کنم تا در سومین فیلمش، محقق شد. فکر می‌کنم «برادران لیلا»، بهترین فیلم او باشد.»

او درباره فیلم دوم این کارگردان گفت: «من «متری شیش و نیم» را دوبار دیدم و دوستش داشتم. بازی دوستانم، نوید محمدزاده و پیمان معادی در آن عالی بود.»

ترانه علیدوستی

این بازیگر درباره ویژگی‌های فیلم‌های سعید روستایی توضیح داد: «فیلم‌های سعید به‌خاطر روحیه متفاوتی که دارد، با دیگر آثار سینمای ایران، متفاوت هستند. فیلم‌هایش، سکانس‌های دراماتیک و سخت زیادی دارند.»

ترانه علیدوستی درباره محوریت نقش زنِ این فیلم با بازی خودش گفت: «فکر می‌کنم نقش من در این فیلم، استعاره‌ای است از اتفاقی بزرگ که در سطح وسیعی از جامعه ایران در حال اتفاق افتادن است. جامعه زنان کشورم، در خط مقدم تغییرات جامعه هستند. آن‌ها برای حقوق‌شان مبارزه می‌کنند و راهنمای خانواده برای رسیدن به یک زندگی بهتر هستند.»

معرفی ترانه علیدوستی 

ترانه علیدوستی (زادهٔ ۲۲ دی ۱۳۶۲) بازیگر ایرانی است. او در فیلم‌های فیلم‌سازان برجسته‌ای چون رسول صدرعاملی، واروژ کریم‌مسیحی و اصغر فرهادی بازی کرده و جوایز گوناگونی از جمله جایزه بهترین بازیگر زن از جشنواره فیلم لوکارنو سوئیس و سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن جشنواره فیلم فجر را دریافت کرده‌است. او در جشنواره‌های فیلم وزول فرانسه ۲۰۱۴ و فیلم هانوی ویتنام ۲۰۱۲، یکی از اعضای هیئت داوران بود.[۲] علیدوستی در سال ۱۳۸۰ در اولین تجربهٔ سینمایی خود برای فیلم من، ترانه ۱۵ سال دارم برندهٔ سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن از جشنوارهٔ فیلم فجر شد.

علیدوستی به زبان انگلیسی مسلط بوده و مترجم ادبی است. او جایزه ادبی پروین اعتصامی را در پنجمین دورهٔ برگزاری آن در قسمت ادبیات داستانی با ترجمه رؤیای مادرم، نوشته آلیس مونرو به‌دست‌آورد. ترانه علیدوستی در ویژه‌نامه شماره ۱۰۰ ماهنامه صنعت سینما که نگاهی است به سینمای ایران در دهه هشتاد، به انتخاب ۱۳۰ نویسنده و منتقد سینمایی به عنوان بهترین بازیگر زن دهه انتخاب شد. همچنین در سال ۱۳۹۰، مجله فیلم او را بهترین بازیگر زن دهه ۸۰ انتخاب کرد.

ترانه علیدوستی

زندگی شخصی ترانه علیدوستی

ترانه علیدوستی در ۲۲ دی ۱۳۶۲ در تهران زاده شد. پدر وی حمید علیدوستی بازیکن پیشین تیم ملی فوتبال ایران و از مربیان کنونی فوتبال، و مادرش نادره حکیم‌الهی سنگ‌تراش و تندیس‌ساز است. پویان علیدوستی تنها برادرش بود که در چهارشنبه‌سوری سال ۸۳ او را از دست داد. ترانه ازدواج کرده و صاحب یک فرزند دختر به نام «حنا» است.

ترانه علیدوستی گفته که به بیماری کلاستروفوبیا یا ترس از محیط بسته مبتلا است و به همین خاطر نمی‌تواند از اتوبوس یا مترو استفاده کند. او از طرفداران جریان فمینیسم است.

ترانه علیدوستی در دورهٔ دبیرستان مشغول تحصیل در رشتهٔ علوم تجربی بود که در کلاس‌های بازیگری امین تارخ ثبت نام کرد. سال ۱۳۷۹ از طریق همین کلاس‌ها برای بازی نقش «ترانه پرنیان» در فیلم من، ترانه ۱۵ سال دارم انتخاب شد. پس از این فیلم او تا سال ۱۳۸۲ در هیچ فیلمی حضور پیدا نکرد.

علیدوستی بازی در عرصه تئاتر را نیز با نمایش «فنز» تجربه کرد. سال ۱۳۸۰–۱۳۷۹ یک دورهٔ فیلمنامه‌نویسی در کلاس‌های حوزه هنری گذراند.

ترانه علیدوستی یکی از سرمایه‌گذاران فیلم اژدها وارد می‌شود! ساخته مانی حقیقی بود.

صداپیشگی ترانه علیدوستی

ترانه علیدوستی در پویانمایی جمشید و خورشید صداپیشه نقش «خورشید» بود.

ترانه علیدوستی

نمایشنامه خوانی

ترانه علیدوستی در نمایشنامه آنا کارنینا که به کارگردانی هما روستا، در ۱۵ آذر ۱۳۹۳ در کتابخانه ملی و در حمایت از هنرمندان مبتلا به سرطان نمایشنامه‌خوانی می‌شد، نقش «آنا کارنینا» را اجرا کرد.

همچنین این نمایشنامه‌خوانی بار دیگر به مناسبت چهلمین روز درگذشت هما روستا (۲۳ آبان ۱۳۹۴) در کتابخانه ملی برگزار شد که این بار هم در حمایت از هنرمندان مبتلا به سرطان مراسم اجرا شد.

نویسندگی

علیدوستی علاوه بر پیشینه بازیگری، برای نویسندگی در وبگاه شخصی‌اش نیز شناخته می‌شود. علاوه بر این‌ها، داستان‌های کوتاه و نقدهای گوناگون او در مجله‌ها و روزنامه‌هایی مانند روزنامه شرق منتشر شده‌اند. در سال ۲۰۱۰ در پی انتشار مطلبی از او در وبلاگش در پشتیبانی از اصغر فرهادی که در دفاع از هنرمندان دگراندیش مطلبی منتشر کرده بود، وبلاگ این بازیگر سینما و تئاتر به دستور کمیته دولتی فیلترینگ، حذف شد و بدین ترتیب آرشیو این وبلاگ نیز از روی سایت بلاگفا حذف شده‌است.

ترجمه

ترانه علیدوستی با ترجمه داستان رؤیای مادرم اثر آلیس مونرو در نوزدهمین دوره کتاب فصل، در گروه ادبیات، شایسته تقدیر شناخته شد

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.