کد خبر : 17323 / /
/

آقای مهدی یوسف خانی گفت: قیمت کنونی هر کیلو مرغ در عمده فروشی ها ۳۸ هزار تا ۴۰ هزار تومان و در خرده فروشی ها ۴۵ هزار تومان است.

قیمت مرغ به زیر نرخ مصوب رسید. قیمت مرغ اخیرا افزایش مجدد داشته است. قیمت مرغ بعد از اعلام افزایش قیمت بار دیگر به زیر نرخ مصوب رسید. به دلیل افزایش قیمت مرغ تقاضا در بازار کم شده است.   برای اطلاع از قیمت مرغ با این خبر همراه باشید.

قیمت مرغ

رئیس اتحادیه پرنده و ماهی گفت: با توجه به افزایش عرضه، هر کیلو مرغ حدود ۱۵ هزار تومان کمتر از نرخ مصوب در بازار به فروش می رسد.

آقای مهدی یوسف خانی گفت: قیمت کنونی هر کیلو مرغ در عمده فروشی ها ۳۸ هزار تا ۴۰ هزار تومان و در خرده فروشی ها ۴۵ هزار تومان است.

او عرضه مازاد نسبت به تقاضا را علت اصلی فروش مرغ کمتر از نرخ مصوب در بازار اعلام کرد.

یوسف خانی می گوید:  مصرف عادی روزانه مرغ تهران ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ تن است که اکنون مصرف به حدود یک هزار تن رسیده است.

با اصلاح نظام یارانه قیمت مصوب هر کیلو مرغ  ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان اعلام شد که به سبب ازدیاد مرغ کمتر از این نرخ در بازار عرضه می شود.

قیمت مرغ| بازار عرضه گوشت مرغ

به گزارش همشهری آنلاین، براساس مشاهدات میدانی از خرده‌فروشی‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو مرغ گرم کامل ‌۴۲ تا ۴۶ هزار تومان است.

خبرگزاری ایسنا، قیمت هر کیلو مرغ در خرده‌فروشی‌های سطح شهر تهران را ۴۲ تا ۴۶ هزار تومان اعلام کرده است.

با اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ای، قیمت مصوب هر کیلو مرغ گرم برای مصرف کننده ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان شده است.

به گزارش همشهری آنلاین، پیش از این  غرفه داران در میدان بهمن تهران و سایر مراکز توریع عمده اعلام کرده بودند که مرغ به مقدار کافی موجود است و عرضه انجام می شود.

حبیب اسدالله نژاد مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی نیز تاکید کرده بود تولید مرغ به وفور در حال انجام است و هیچ کمبودی در بازار گوشت مرغ نداریم که باعث نگرانی و سردرگمی مردم شود.

قیمت مرغ در مغازه‌ها چقدر است؟

به نقل از ایسنا، براساس مشاهدات میدانی از خرده‌فروشی‌های سطح شهر تهران قیمت هر کیلو مرغ گرم کامل ‌۴۲ تا ۴۶ هزار تومان است.

گفتنی است در راستای اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ای، قیمت مصوب هر کیلو مرغ گرم برای مصرف کننده ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان شده است.

با این حساب برخی خرده‌فروشی‌ها این محصول را با نرخ‌هایی پایین‌تر از ۴۰ هزار تومان عرضه می‌کنند.

گویا کاهش خرید علت اصلی این ماجراست. رئیس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی با تائید این خبر می‌گوید: مردم هنوز به قیمت‌های جدید عادت نکرده‌اند.

محمد یوسفی درباره عرضه مرغ با قیمت‌های کمتر از نرخ مصوب توضیح داد: به نظر می‌رسد با تکمیل پرداخت یارانه‌های ۳۰۰-۴۰۰ هزار تومانی کم‌کم قیمت‌های جدید کالاهای اساسی در جامعه جا بیفتد.

او افزود: طبیعی است که مردم به افزایش قیمت مرغ و سایر کالاهای اساسی واکنش نشان دهند و آن را باور نکنند. بدین ترتیب از آن‌جایی که برخی شهروندان تصور می‌کنند قیمت‌ها کاهش می‌یابد، فعلا دست از خرید کشیده‌اند.

وی ادامه داد: مسئله مهم این است که وقتی مرغ از کشتارگاه خارج می‌شود باید درنهایت به دست مصرف‌کننده برسد. از این رو همچنان قیمت‌ها نابسامان است و هر جایی با نرخی متفاوت ارائه می‌شود.

حتی شنیده‌ها حاکی از آن است که در برخی از خرده‌فروشی‌ها مرغ با قیمت ۳۷ هزار تومان به عرضه می‌رسد. در واقع زمانی که مرغ کشتار روز به مراکز استانی می‌رسد باید تا بعد از ظهر مشتری خود را پیدا کند.

اگر مرغ‌های قابل عرضه تمام نشوند، قیمت مرغ آن‌قدر کاهش می‌یابد که سرانجام خریداری پیدا کند.

یوسفی در پایان تأکید کرد: نام این شرایط را نباید افت تقاضا یا کاهش قدرت خرید گذاشت. چراکه دولت با پرداخت یارانه جدید تا حدودی اصلاح نرخ ارز را جبران کرد. البته انتظار می‌رود تکلیف پرداخت یارانه تمام دهک‌ها زودتر مشخص شود.

روزنامه ایران نوشت: براساس مشاهدات میدانی از خرده‌فروشی‌های سطح شهر تهران، قیمت هر کیلوگرم مرغ کامل به ۴۰ تا ۴۶ هزار تومان رسیده است به همین دلیل در اکثر خرده‌فروشی‌ها قیمت مرغ کمتر از نرخ مصوب است، حتی در برخی نقاط این محصول با نرخ‌هایی کمتر از ۴۰ هزار تومان توزیع می‌شود.

پیش از این، هر کیلوگرم مرغ ۳۱ هزار تومان قیمت داشت. گویا پس از افزایش قیمت این محصول، خرید آن توسط مردم افت چشمگیری داشته به طوری‌که خرده‌فروشی‌ها برای خالی‌کردن یخچال‌های خود چاره‌ای جز پایین ‌آوردن قیمت‌ها نداشته‌اند. این در حالی است که ۲۲ اردیبهشت ماه بود که ستاد تنظیم بازار رسماً در راستای اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ای، قیمت مصوب هر کیلو مرغ گرم برای مصرف‌کننده را ۵۹ هزار و ۸۰۰ تومان تعیین کرد.

در همین خصوص رئیس انجمن پرورش‌دهندگان مرغ گوشتی با تأیید این خبر می‌گوید: از هفته پیش قیمت هر کیلوگرم مرغ ۲۷ تا ۳۰ هزار تومان بود، اما اکنون مردم با نرخ مصوب ۶۰ هزار تومان مواجه شده‌اند. به همین دلیل مردم کمتر مرغ خریداری می کنند.

محمد یوسفی درباره عرضه مرغ با قیمت‌های کمتر از نرخ مصوب، توضیح داد: مردم هنوز به قیمت‌های جدید عادت نکرده‌اند و آن را باور ندارند. البته به نظر می‌رسد با تکمیل پرداخت یارانه‌های ۳۰۰-۴۰۰ هزار تومانی کم‌کم قیمت‌های جدید کالاهای اساسی در جامعه جا بیفتد.

وی افزود: طبیعی است که مردم به افزایش قیمت مرغ و سایر کالاهای اساسی واکنش نشان دهند و آن را باور نکنند.

بدین ترتیب از آنجا که برخی شهروندان تصور می‌کنند قیمت‌ها کاهش می‌یابد، فعلاً کمتر خرید می کنند،‌این همه چیز در روزهای آینده به روال قبلی خود بازخواهد گشت.

با این حال از اصلی‌ترین دلایل کاهش قیمت مرغ در بازار نسبت به قیمت مصوب آن می‌توان به افزایش عرضه مرغ در بازار، جوجه‌ریزی ۱۳۵ میلیون قطعه‌ای مرغداران، کاهش تقاضا و خرید مردم و استقبال آنها از دیگر محصولات پروتئینی و کالاهای جایگزین اشاره کرد. هم اینک بازار خرید محصولات پروتئینی جایگزین گوشت مرغ داغ شده است به طوری که مردم طی ده روز اخیر نسبت به گذشته بیشتر به سمت خرید گوشت قرمز، ماهی و میگو، گوشت بوقلمون و حبوبات گرایش پیدا کرده‌اند.

قیمت مرغ| تنظیم بازار با واردات ۱۰۰ هزار تن گوشت قرمز

با افزایش قیمت مرغ پس از اصلاح ارز ترجیحی، گرایش مردم به خرید گوشت قرمز افزایش یافته و با وجود اینکه تولید گوشت قرمز و تعداد دام‌های کشور با افزایش محسوسی روبه‌رو شده است اما دولت برای تنظیم بهتر بازار و مقابله با هر گونه گرانی و افزایش قیمت احتمالی در این بازار، تصمیم گرفت از کشورهای مختلف ۱۰۰ هزار تن گوشت قرمز وارد کند.

از طرف دیگر سید محمد آقا میری، رئیس سازمان دامپزشکی نیز در این باره می‌گوید: سازمان دامپزشکی سیاست حذف انحصار، ارزانی و کیفیت خرید، تنوع‌بخشی و توسعه امکان رقابت را دنبال می‌کند که در این راستا برای واردات گوشت از کشورهایی همچون ونزوئلا و نیکاراگوئه توافق‌هایی انجام دادیم.

بنابر آمار سال گذشته بنا به دلایل مختلف ۳۷ هزار تن گوشت از برزیل وارد شد که امسال در راستای امنیت غذایی کشورهای واردات گسترش می‌یابد.

استقبال مردم از خرید ماهی و میگو

آبزی‌پروران تا قبل از اصلاح ارز ترجیحی معتقد بودند یارانه نهاده‌های دامی فقط به بخش دام و طیور داده می‌شود که این اقدام عملاً سبب افزایش هزینه‌های ماهی و دیگر آبزیان و همچنین افزایش قیمت این محصولات و به تبع آن کاهش خرید مردم می‌شد.

این در حالی است که با تصمیم فعلی دولت، به‌دلیل کاهش فاصله قیمتی مرغ و ماهی طبیعتاً تقاضا برای خرید ماهی افزایش می‌یابد که این اقدام سبب رضایت آبزی‌پروران شده است، در همین خصوص علی اکبر خدایی، دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان در گفت‌و‌گو با «ایران» اظهار کرد: طبیعتاً با افزایش قیمت مرغ، مردم استقبال بیشتری نسبت به خرید ماهی و میگو داشته‌اند به همین دلیل چون ماهی زیادی روی دست آبزی‌پروران مانده و می‌خواهیم مردم با مصرف آبزیان آشتی کنند طبیعتاً قیمت ماهی ثابت خواهد ماند و در فروش آبزیان افزایش قیمتی نخواهیم داشت.

افزایش تقاضا برای خرید گوشت بوقلمون

یکی دیگر از کالاهایی که می‌تواند جایگزین مرغ شود، گوشت بوقلمون است که حاوی گوشت سفید و قرمز (۶۰ درصد گوشت سفید و ۴۰ درصد گوشت قرمز)، پروتئین، ویتامین، املاح بالا و نیز کلسترول پایین است.

با وجود افزایش قیمت مرغ، تقاضا برای افزایش سایر محصولات مانند گوشت بوقلمون افزایش یافته است.

قیمت حبوبات ثابت مانده و مردم خرید بیشتری می‌کنند

برخی از اقشار ضعیف با توجه به افزایش قیمت مرغ به مصرف حبوبات روی آورده‌اند تا پروتئین خود را از طریق حبوبات (پروتئین گیاهی) تأمین کنند. در حال حاضر نزدیک به ۴۰ درصد مصرف حبوبات کشور از طریق واردات تأمین و ۶۰ درصد حبوبات مصرفی در استان‌های کشور تولید می‌شود.

طی سال‌های گذشته قیمت این محصول به‌دلیل نوسانات جهانی و خشکسالی در کشور با افزایش ۱۰۰۰ درصدی روبه‌رو شده بود به همین دلیل در حال حاضر قیمت حبوبات با نوسان خاصی همراه نیست که همین امر سبب افزایش تقاضای مردم برای خرید این محصولات شده است.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.