کد خبر : 16941 / /
/

رئیس بانک مرکزی گفت: به دلیل اینکه یارانه در گذشته به واردکننده‌ها تعلق می‌گرفت، تا رسیدن به دست مصرف‌کننده دچار انحرافاتی میشد.

یارانه نقدی و معیشتی  هفته گذشته به حساب مرد واریز شد. یارانه نقدی و معیشتی جدید  به حساب ها واریز شد. یارانه نقدی 400 هزارتومانی به 30 درصد خانوارها واریز شد. ۱۰ درصد از جمعیت بی‌نیاز از یارانه نقدی و معیشتی دولت هستند. اخبار جدید درباره یارانه نقدی را در خبر روز بخوانید.

بهترین شکل توزیع یارانه، پرداختن آن به مردم است

رئیس بانک مرکزی گفت: به دلیل اینکه یارانه در گذشته به واردکننده‌ها تعلق می‌گرفت، تا رسیدن به دست مصرف‌کننده دچار انحرافاتی میشد.

 

  جاماندگان و معترضا یارانه نقدی بخوانند

مدیرکل روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه گفت: جاماندگان یارانه کمک‌معیشتی برای ثبت‌نام باید به سایت سازمان هدفمندی مراجعه کنند که هنوز راه‌اندازی نشده است، در سامانه حمایت وزارت رفاه، امکان اعتراض به دهک درآمدی برای حذف شده‌ها وجود دارد.

تعدادی از مخاطبان و شهروندان نسبت به حذف یارانه معیشتی خود اعتراض داشتند و عنوان کردند با مراجعه به سامانه حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به سختی توانسته‌اند وارد شوند و یا سامانه با اختلال همراه بوده است.

در این زمینه با مرتضی موتورچی، مدیرکل روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تماس گرفتیم.

وی در این‌باره می‌گوید: از ابتدا اجرای طرح اصلاح یارانه‌ها تاکنون چندین بار سامانه حمایت وزارت رفاه به‌روز رسانی ‌و ارتقا ظرفیت داده شده و پهنای باند آن چندین بار افزایش یافته است. همچنین تغییراتی در این سامانه جهت تسهیل امور مردم اعمال شده است.

موتورچی افزود: مشکل این است که حدود هشت میلیون نفر جامانده یارانه هستند که یا از ابتدا یارانه نمی‌گرفتند یا در سال‌های قبل سرپرست خانوار با انصراف از یارانه موجب شده‌اند که فرزندان خانواده نتوانند یارانه بگیرند و اکنون پس از تشکیل خانواده نمی‌توانند‌ جزو متقاضیان یارانه باشند و یا فرزندان آنها که به دنیا می‌آیند به دلیل انصراف پدر خانواده از دریافت یارانه جا مانده‌اند.

ثبت‌نام جاماندگان در سایت سازمان هدفمندی/ سامانه فعلا راه‌‌اندازی نشده است

مدیرکل روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این را‌‌‌‌‌‌‌‌ هم گفت که باید سامانه سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها برای ثبت‌نام جاماندگان یارانه اعلام شود که البته آنها هم در تلاش هستند، اما هنوز سامانه هدفمندی یارانه‌ها اعلام نشده است و این باعث شده است حجم تقاضا و ترافیک در سامانه حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزایش یابد.

یارانه نقدی| امکان اعتراض به حذف در سایت سامانه حمایت وزارت تعاون‌

وی اضافه کرد: کسانی می‌توانند به سامانه حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی مراجعه کنند که یا نسبت به دهک‌بندی خود اعتراض دارند یا به خاطر قرار گرفتن در دهک دهم درآمدی حذف شده‌اند، بنابراین بعد از ورود به سامانه می‌توانند اعتراض خود را‌‌‌‌‌‌‌‌ ثبت کنند.

موتورچی افزود: علاوه بر سامانه حمایت شماره تلفن گویای 0216369 و شماره کارشناسی 09200006369 پاسخگوی شهروندان است.

مدیرکل روابط عمومی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مورد ‌دلیل حذف یارانه معیشتی افراد گفت: بر اساس قانون و دهک‌بندی که از سوی دولت اعلام شده، کسانی که در دهک ۱۰ پردرآمدی شمرده می‌شوند، یارانه آنها حذف شده و این هم به روش سیستمی و با کامپیوتر از طریق تقاطع‌گیری اطلاعات از سامانه‌های مختلف مانند ثبت احوال، ثبت اسناد،‌ مجموع درآمد خانوار، مایملک خانوار، تعداد سفر خارجی،‌ تعداد خودرو و تعداد منزل مسکونی مدنظر قرار می‌گیرد که مجموع این موارد دهک‌بندی را‌‌‌‌‌‌‌‌ شکل می‌دهد و این هم مصوبه دولت است و تصمیم‌گیری فردی نیست، بلکه سیستم با تقاطع‌گیری اطلاعات یک فرد را‌‌‌‌‌‌‌‌ جزو دهک ده به شمار می‌آورد و حذف می‌کند.

وی افزود: در عین حال امکان ثبت اعتراض تقاضای مجدد از سوی شهروندان در سامانه حمایت فراهم شده است.

موتورچی این را‌‌‌‌‌‌‌‌ هم گفت: کسانی که از ابتدا یارانه نمی‌گرفتند، باید صبر کنند تا سامانه سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها راه‌اندازی شود و تقاضای خود را‌‌‌‌‌‌‌‌ در آنجا ثبت کنند.

هدفمندسازی یارانه‌ها به همه‌پرسی گذاشته می‌شود؟

ابوالفضل ابوترابی عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها در گفتگو با خبرنگار ایلنا، درباره  درخواست رفراندوم درخصوص تغییر شیوه پرداخت‌ یارانه‌های پنهان و آشکار توضیحاتی داد.

او گفت: ببینید اول پیش از هر چیز درخصوص اصل ضرورت هدفمند شدن یارانه‌ها هیچکس تردیدی ندارد.

وی ادامه داد: پیش‌بینی می‌شود ۳۵ درصد گندم دنیا تا ۵ سال آینده کشت نشود و ۷۰ درصد روغن جهان هم به همین علت از بین خواهد رفت.

از سوی دیگر خشکسالی داخل کشور باعث می‌شود که ما ۳۰ تا ۴۰ گندم تولید داخل را از دست بدهیم. لذا موضوع تغییر شیوه پرداخت یارانه‌ها یک مساله مهم و قابل توجه است.

نماینده مردم نجف‌آباد در ادامه به اجرای شیوه سهیمه‌بندی محصولات استراتژیک در دیگر کشورها اشاره کرد و ابراز داشت: امروز تمام کشورهای دنیا به سمت کوپن رفته‌اند، فرانسه، آلمان و ترکیه این کار را شروع کردند و ما هم ناگزیر هستیم.

پس ما باید یارانه‌ها را هدفمند به دست قشر نیازمند برسانیم، اگر قحطی شود پولدارها چون پول دارند کمتر آسیب می‌بینند اما قشر مستضعف است که بیشترین ضربه را می‌خورد، لذا تا وقتی هنوز به آن مرحله نرسیدیم باید از همین الان به فکر این مساله باشیم.

وی اضافه کرد: یک مساله دیگر که باید به آن توجه داشت این است که ما به قدری مرزهای زیاد متنوع اعم از کوه، دشت، کویر و دریا داریم قادر به مبارزه کامل و موفق با قاچاق آرد، روغن و سایر اقلام کالاهای اساسی که بر روی آن‌ها یارانه پرداخت می‌شود، نیستیم.

کشورهای همسایه از سفره جمهوری اسلامی مصرف می‌کنند

چون قیمت‌ها در درون مرزهای ما و خارج از مرزها تفاوت خیلی زیادی دارد یک بحث قاچاق معکوس گسترده داریم، تاحدی که می‌تواند گفت حدود ۲۰ درصد حوالی مرزهای کشورهای همسایه از یارانه ما و سفره جمهوری اسلامی مصرف می‌کنند.

پس ما باید شیوه پرداخت یارانه را تغییر داده و هدفمندتر کنیم و به دست اقشار مستضعف برسانیم.

ابوترابی با اشاره به درخواست رفراندوم خود در سال گذشته، اظهار داشت: در نتیجه ما بر روی اصل این مساله یعنی تغییر شیوه پرداخت یارانه اتفاق نظر اما در شیوه یا روش فعلی دولت اختلاف نظر داریم.

منظور من از «ما» تعدادی از همکاران همفکر با بنده است که ۳۵ نفر هستیم، به این خاطر که ما معتقدیم در این زمینه باید به سمت حکمرانی مردمی برویم.

لذا در همین راستا درخواست کردیم که از ظرفیت‌های خوب قانون اساسی استفاده کنیم، این دلایل را برای مردم تشریح کنیم و بعد با رفراندوم در خصوص تغییر شیوه پرداخت یارانه به صورت کالابرگ یا نحوه توزیع آن را از مردم کسب نظر کنیم.

ارسال نظر

خبرگزاری نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند. لطفا از نوشتن نظرات خود به لاتین (فینگیلیش ) خودداری نمایید توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت و منفی استفاده کنید.