جزئیات جدید از مرحله جدید واریز یارانه نقدی
امید حاجتی، مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه ها از واریز یکصد و سی و سومین مرحله یارانه نقدی به حساب سرپرستان خانوار در ساعت ۲۴ روز پنج شنبه ۱۹ اسفند ماه سال جاری خبر داد.
یارانه نقدی فردا شب واریز می شود. یارانه نقدی 45 هزار و 500 تومانی فرداشب به حساب ها واریز می شود. این آخرین یارانه نقدی سال 1400 است. یارانه نقدی از 1389 به حساب سرپرستان خانوار واریز می شود.
یکصد و سی و سومین یارانه نقدی ساعت ۲۴ روز پنج شنبه ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۰ پرداخت می شود.
یکصد وسی و سومین مرحله یارانه نقدی به حساب سرپرستان خانوار، ساعت ۲۴ روز پنج شنبه ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۰ پرداخت می شود.
امید حاجتی، مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه ها از واریز یکصد و سی و سومین مرحله یارانه نقدی به حساب سرپرستان خانوار در ساعت ۲۴ روز پنج شنبه ۱۹ اسفند ماه سال جاری خبر داد.
وی با اعلام این خبر عنوان کرد: واریز این مرحله از یارانه نقدی، مانند سنوات گذشته به ازای هر نفر ۴۵۵،۰۰۰ ریال به همراه افزایش حداقل مستمری خانوارهای مددجویان تحت حمایت کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کل کشور به حساب سرپرستان محترم خانوارها واریز خواهد بود.
مدیرعامل سازمان هدفمندسازی یارانه ها اضافه کرد: برحسب مصوبه ستاد ملی کرونا و اطلاع رسانی های قبلی صورت گرفته، بیست و یکمین بخش از اقساط تسهیلات قرض الحسنه ۱۰ میلیون ریالی مرحله اول وام کرونا، از یارانه نقدی بهمن ماه سال جاری سرپرستان خانواری که این تسهیلات را دریافت کرده اند، کسر خواهد شد.
واریز یارانه نقدی اسفند
اسفند ماه از امروز شروع شده و برنامه واریزیها شلوغتر از ماههای دیگر است. چند واریزی در دهه سوم اسفند ماه انجام میشود که به نظر میرسد مهمترین آن سود سهام عدالت است.
اسفند ماه از امروز شروع شده و برنامه واریزیها شلوغتر از ماههای دیگر است. چند واریزی در دهه سوم اسفند ماه انجام میشود که به نظر میرسد مهمترین آن سود سهام عدالت است.
اولین واریزی در دهه سوم اسفند ماه یارانه نقدی است. مبلغ این یارانه همانند ماههای گذشته ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان است.
تعداد یارانهبگیران ۷۸ میلیون نفر است و این یارانه به حساب سرپرستان خانوار این افراد واریز میشود. ۲۱ میلیون خانوارها از آنها در بهار سال قبل وام یک میلیون تومانی کرونا را دریافت کردند که بیست و یکمین قسط آن در این ماه برداشت میشود. ۹ قسط دیگر باقی میماند که تا آذر ماه سال ۱۴۰۱ ادامه دارد.
همزمان با واریز یارانه نقدی از سوی دولت، سازمان تامین اجتماعی نیز باید آخرین حقوق امسال بازنشستگان را واریز کند. در سال گذشته واریز حقوق از ۱۵ اسفند شروع شد که به توجه به نیاز خانوارها برای خرید عید احتمالا امسال نیز زودتر از ماههای قبل واریز شود.
یارانه نقدی| مهمترین واریزی دهه سوم اسفند
اما واریزی سومی که بیش از ۴۹ میلیون نفر منتظر دریافت آن هستند، به سهام عدالت مربوط میشود. قرار است سود حاصل از فعالیت شرکتها در سال ۹۹ طی روزهای پایانی سال واریز شود.
مدیر عامل شرکت سپرده گذاری مرکزی اعلام کرده که سود سهام عدالت در دهه سوم اسفند ماه به حساب مشمولان واریز میشود.
محمد باغستانی در این خصوص گفت: سود منتهی به اسفند ۹۹ مشمولانی که ۵۳۲ هزار تومان در سبد سهام خود دارند، حدود ۵۵۰ هزار تومان است.
اگر هر یک از اعضای یک خانواده چهار نفره سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی داشته باشند، در پایان اسفند امسال این خانواده در مجموع دو میلیون و ۲۰۰ هزار تومان سود سهام دریافت میکنند.
با توجه به سود برگه ۵۳۲ هزار تومانی، میزان سود برای برگه سهام یک میلیون تومانی حدود یک میلیون و ۳۳ هزار تومان برآورد میشود. بنابراین میزان سود برای خانواده چهار نفرهای که برگه سهامشان یک میلیون تومانی است حدود چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان برآورد میشود.
همچنین بخش زیادی از عیدی شاغلان که شامل کارگران است در این ماه پرداخت میشود.
افزایش یارانه نقدی از سال بعد
با اعلام سازمان هدفمندسازی یارانهها تا دقایقی دیگر یارانه نقدی بهمن ماه به حساب سرپرستان خانوار واریز میشود، با انجام این واریزی دولت در یک نوبت دیگر باید دو یارانه نقدی و معیشتی بنزین اسفند ماه را پرداخت کند تا پرونده یارانههای امسال بسته شود. اما وضعیت پرداخت یارانهها در سال آینده چگونه است؟
براساس اظهارات عضو کمیسیون تلفیق بودجه مجلس شورای اسلامی، تبصره ۱۴ لایحه بودجه ۱۴۰۱ درباره هدفمندی یارانهها در کمیسیون تلفیق بودجه تصویب شد.
طبق مصوبه کمیسیون تلفیق، میزان یارانه نقدی و معیشتی رقم ۷۳.۸ هزار میلیارد تومان و میزان یارانه برای تامین کالاهای اساسی ۱۰۹ هزار میلیارد تومان و یارانه دارو، تجهیزات پزشکی، تکمیل بیمه سلامت برای افراد فاقد بیمه و تامین دارو برای بیماران خاص و صعبالعلاج ۷۰ هزار میلیارد تومان و یارانه نان و خرید تضمینی گندم ۷۱ هزار میلیارد تومان تعیین شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه در واکنش به سؤالی در خصوص حذف ارز ۴۲۰۰ گفت: متوسط پرداختی یارانه ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰تومانی بین ۹۰ تا ۱۲۰ هزار تومان خواهد بود و این مسئله براساس وضعیت دهکها در جلسات کارشناسی تعیین خواهد شد.
میرکاظمی رئیس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به این پرسش که برای جلوگیری از تورم حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی در مقطع ابتدایی سال بعد و همزمان با ماه مبارک رمضان که بهصورت طبیعی تقاضای خوراکیها افزایش مییابد، کنار تورم انتظاری ناشی از تغییر نرخ محاسباتی ارز در گمرک، چه برنامهای لحاظ شده است گفت: دولت مکلف به اجرای قانون است و سال جاری نیز در ششماهه دوم امکان استفاده از ارز ترجیحی را نداشتیم. دولت قبل نیز اجازه گرفت تا این کار را با تأخیر انجام بدهد. امروز نیاز واردات بهدلیل خشکسالی افزایش یافته است.
وی افزود: وقتی دولت شروع به کار کرد بین ۳۰تا ۷۰ درصد ذخیره راهبردی کالاهای اساسی پایینتر از حد مجاز بود در نتیجه انجام این کار یک ضرورت بود. قانون ذکر کرده بود که بیش از هشت میلیارد دلار دولت نباید ارز ۴۲۰۰ را اختصاص دهد. مواردی مانند نیاز به گندم و افزایش قیمت جهانی اقلام خوراکی نیز در بودجه دیده نشده بود. در صورتی که بخواهیم همان هشت میلیارد را عملیاتی کنیم به ۱۸ میلیارد دلار میرسیم. دولت باید فکری برای این موضوع میکرد و مازاد ارزی را که نیاز داشت با مجلس حل میکرد.
میرکاظمی ادامه داد: نظرات مختلفی در این حوزه وجود دارد و این بحث مربوط به همین امسال است. سال آینده موضوع شفافتر خواهد بود. امسال از نیم سال دوم دولت اجازههایی را گرفت تا بتواند ذخایر استراتژیک را تأمین کند و امروز نیز تخصیص ارز ترجیحی ادامه دارد. سال آینده دیگر امکان ادامه این روند وجود ندارد. نظر مجلس این است که ما بیاییم از یارانه برای جبران هزینهها استفاده کنیم. ارز ترجیحی یک نامعادله در اقتصاد است و موجب بههمریختگی اقتصاد میشود.
وی گفت: اگر قرار باشد سیاست ارز ترجیحی ادامه پیدا کند دچار کسری شدید در بودجه خواهیم شد چرا که بهاندازه کافی منابع ارزی در اختیار نداریم. ماهیانه یک و نیم میلیارد دلار ارز ترجیحی داده میشود اما قیمت این کالاها نیز در بازار رشد داشته است. دولت باید فکری برای این مسئله انجام دهد و جلسات کارشناسی در این خصوص در جریان است تا شکل حمایت اصلاح شود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: امروز در برخی کالاها دیگر مفهومی از ارز ۴۲۰۰ در بازار وجود ندارد در نتیجه دیگر دلیلی برای پرداخت ارز ترجیحی وجود ندارد، در نتیجه دولت در تبصره ۱۴ یکصد هزار میلیارد تومان برای حمایت از اقشار کمدرآمد مردم در نظر گرفته است، ضمن اینکه بسیاری از افراد که سطح درآمدی بالایی دارند یارانه دریافت میکنند و دولت باید به این مسئله رسیدگی کند.
وی اضافه کرد: دولت بهدنبال اجرای یک برنامه کامل است که تمام زوایای این مسئله را در نظر گرفته باشد. حذف ارز ترجیحی تورم دارد اما این مسئله در کارگروههای تخصصی بررسی شده است، بر این اساس ۷.۶ درصد تورم ایجاد میشود اما بهسبب جلوگیری از افزایش پایه پولی بخش زیادی از این رقم به جامعه بر خواهد گشت. امیدوار هستیم بتوانیم از منابع موجود در کشور بهدرستی استفاده کنیم.
میرکاظمی در مورد پرداخت رقم یارانه ریالی بهازای حذف ارز ترجیحی در سال بعد، گفت: متوسط پرداختی یارانه ناشی از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بین ۹۰تا ۱۲۰هزار تومان خواهد بود و این مسئله براساس وضعیت دهکها در جلسات کارشناسی تعیین خواهد شد.