تأثیر بحران اوکراین و روسیه بر وضعیت بورس در ایران
بورس امروز در میانه معاملات و تا ساعت ۱۱ رشد بیش از هشت هزار واحدی داشت و به محدوده یک میلیون و ۲۸۲ واحدی رسید.
تنش جنگ بین اوکراین و روسیه بیشتر از گذشته شده است و این موضوع باعث افزایش قیمت گاز در سطح جهانی شد. چرا افزایش قیمت گاز روی معاملات بورس تاثیر ندارد؟
به گزارش تجارتنیوز، بورس امروز در میانه معاملات و تا ساعت ۱۱ رشد بیش از هشت هزار واحدی داشت و به محدوده یک میلیون و ۲۸۲ واحدی رسید.
کارشناسان بازار انرژی جهانی هشدار دادند، اگر بحران بین روسیه و اوکراین تشدید شود، ممکن است قیمت گاز در اروپا که سال گذشته رشد چشمگیری پیدا کرده بود، جهش بیشتری داشته باشد.
تحلیلگران میگویند، تنشهای رو به رشد بین روسیه و اوکراین بر بازارهای انرژی سایه افکنده و این ابهام میتواند به معنای استمرار قیمتهای بالای گاز به مدت طولانی برای اروپا باشد.(ایسنا)
با توجه به افزایش قیمت گاز در بازارهای جهانی، بورس ایران نسبت به این افزایش قیمت واکنش نشان نمیدهد. کارشناسان بورسی عقیده دارند که علت این بیواکنشی، عدم اعتماد سهامداران به بورس است.
بی اعتمادی بورس به معاملات
پیام الیاسکردی، کارشناس بورس در گفتگو با تجارتنیوز میگوید: به علت بیاعتمادی پیش آمده در بورس، بازار نسبت به افزایش قیمت گاز واکنش نشان نمیدهد.
وی توضیح میدهد: علت اصلی نزاع بین روسیه و اوکراین بر سر انرژی است. البته این تنش تا تبدیل شدن به درگیری نظامی فاصله دارد، اما شاهد افزایش قیمت انرژی در دنیا هستیم.
این کارشناس بازارهای مالی اظهار میکند: گروههای خودرویی و بانکی نسبت به اخبار مذاکرات و توافق واکنش نسبتا مثبتی نشان میدهند. اما مشکل اصلی بازار سرمایه دستکاری در فاکتورهای مختلف است.
وی تاکید میکند: اغلب سهام بازار تا محدود ۶۰ درصد اصلاح داشتند و به علت بیاعتمادی بورس واکنش خاصی به افزایش قیمت گاز نشان نمیدهد.
الیاسکردی با اشاره به اینکه سه فاکتور روی بازار اثرگذار است میگوید: زمان، عدم دستکاری و توجه به بورس سه فاکتورهای تاثیرگذار روی معاملات است. برای نمونه سهامداران باید در یک بازه زمانی مشخص قبول کنند که قیمتها تا حد زیادی جذاب هستند.
وی ادامه میدهد: هیچ کدام از حمایتهای دستوری از بازار سرمایه طی دو سال گذشته به نفع بازار نبود. بنابراین نباید هر روز زیرساختها و قوانین بازا دستکاری شود یا اینکه روزانه حمایت شود. فاکتور سوم درباره توجه به بازار است، قرار بود بازار سهام به بازار تامین مالی کشور تبدیل شود، اما اکنون بورس یک بازار فراموش شده است.
الیاسکردی در نهایت میگوید: اکنون سهامداران اعتماد چندانی به بازار ندارند و نباید انتظار ورود نقدینگی به را داشت.