سهام عدالت | لیست دریافت کنندگان سهام عالت | سهام عدالت 1401
واریز سود 2 میلیونی به حساب سهام عدالتی ها | سهامداران پرپول می شوند
مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت از دوبرابر شدن سود این سهام خبر داد و گفت: بررسی پرداخت سود سهام عدالت طی دو مرحله در حال انجام است.
پرداخت وام با ضمانت سهام عدالت آغاز شد. تکلیف وراث متوفیان سهام عدالت مشخص شد. تاکنون بیش از ۳۰۰ هزار درخواست توثیق سهام عدالت ثبت شده است. به صاحبان سهام عدالت وام بدون ضامن پرداخت میشود. ضمانت این کارتهای اعتباری به پشتوانه سهام عدالت و بدوننیاز به ضامن است. صاحبان سهام عدالت ضمن نگه داشت دارایی با ارزش خود میتوانند از مزایای سهامدارای از قبیل سود سهام، افزایش سرمایه و مشارکت در مجامع بهرهمند شوند.
پیمان حدادی در نشست خبری با بیان اینکه سود سهام عدالت با عملکرد سال ۱۴۰۰ بالغ بر دو برابر میشود، افزود: بنابراین مشمولانی که سهام عدالت یک میلیون تومانی دارند امسال دو میلیون تومان و مشمولانی که سهام عدالت
او با اشاره به پیشنهادی مبنی بر واریز سود سهام عدالت طی دو مرحله اظهار کرد: این موضوع باید به تصویب شورای عالی بورس برسد. البته تحقق آن منوط به این است که ۳۶ شرکت سرمایهپذیر سودهای خود را به موقع پرداخت کنند. شورا از پرداخت دو مرحلهای سود در شش ماه دوم سال استقبال میکند.
پرداخت سود ۱۳ شرکت غیربورسی در پایان شهریور
مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در مورد سود ۱۳ شرکت غیربورسی موجود در پرتفوی سهام عدالت نیز توضیح داد: طبق مصوبه ماه قبل شورای عالی بورس، سود این شرکتها بعد از اعمال افزایش سرمایه از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده شرکتها توسط سازمان خصوصیسازی در پایان شهریورماه با همکاری شرکت سپردهگذاری پرداخت میشود. هماکنون سود در خزانه دولت قرار دارد.
تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان
حدادی در مورد آخرین وضعیت انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث نیز توضیح داد: از ۴۹ میلیون نفر مشمول سهام عدالت حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر فوت کردهاند که در این میان برخی وارثین هم فوت شدهاند. قرار شد این فرآیند به صورت الکترونیکی و با همکاری شرکت سپردهگذاری مرکزی و قوه قضائیه تا شهریورماه انجام شود. اما به نظر میرسد قوه قضائیه در ارسال اطلاعات به سپردهگذاری کمی از برنامه عقب است.
امکان فروش سهام عدالت وجود نخواهد داشت!
او با اشاره به امکان فروش ۶۰ درصد از سهام عدالت برای مشمولان این سهام در سال ۱۳۹۹ گفت: این موضوع یکی از دلایل ریزش بازار در آن سال بود به همین دلیل احتمالا امکان فروش ۶۰ درصدی برای هیچکدام از مشمولان وجود نداشته باشد. در آن زمان سه و نیم نفر از سهامداران روش مستقیم، سهام عدالت خود را فروختند که باعث شد ۱۴ هزار میلیارد تومان از بازار خارج شود. به همین دلیل فروش سهام عدالت باید به تدریج صورت بگیرد. البته در این راستا اقداماتی انجام شده است تا مشمولان به نگهداری سهام خود تشویق شوند که راهاندازی سامانه ستاره و امکان توثیق سهام عدالت از جمله آن است. مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت با بیان اینکه در ۳۱ استان، ۳۰ شرکت سرمایهگذاری استانی وجود دارد، اظهار کرد: 28 استان مدارک خود را ثبت کردهاند اما استان سمنان علیرغم پیگیریهای انجام شده، همکاریهای لازم را انجام نداده است و به نظر میرسد باید از طریق مراجع قضایی پیگیری شود. همچنین مدارک شرکتهای قزوین و چهارمحال بختیاری برای بازگشایی نماد کامل نیست. حدادی در مورد دلایل بسته شدن نمادهای شرکتهای سرمایهگذاری استانی توضیح داد: روش حسابداری شرکتهای سرمایهگذاری استانی اشتباه انجام شده بود، به همین دلیل شورای عالی بورس جدید در سال گذشته تاکید کرد که اینمورد باید براساس استانداردهای حسابداری صورت بگیرد. او در مورد زمان بازگشایی این نمادها توضیح داد: نمادها بعد از برگزاری مجامع و اصلاح آییننامه آزادسازی سهام عدالت بازگشایی میشوند. فرآیند برگزاری مجامع بین ۴۵ تا۶۰ روز زمان نیاز دارد، اظهار کرد: بنابراین نمادها حداقل تا ۶۰ روز آینده بازگشایی نخواهند شد
سود سهام عدالت سال1401 دو برابر سال 1400 شد
رئیس کل سازمان خصوصی سازی با بیان اینکه سود سهام عدالت امسال نسبت به ۱۳۹۹، دو برابر شده است، اعلام کرد: قانون میگوید که افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی باید سهام عدالت داشته باشند، اما حدود سه و نیم میلیون نفر از آنها سهام عدالت ندارند.
«حسین قربانزاده» در برنامه «تهران ۲۰»، درباره مهمترین عملکرد این سازمان در یک سال اخیر افزود: مهمترین اتفاق رویداد بینالمللی بود که در اجلاس سران برگزار شد؛ فرصتی پیش آمد تا همه شرکتهایی که در ۲۰ سال گذشته واگذار شدهاند یکبار برای همیشه در ۹ پاویون عرضه شوند.
وی ادامه داد: جزییات چگونگی واگذاری این اطلاعات بهسختی به دست مردم میرسد، اما سامانه پاسخ افتتاح شد تا تمام اطلاعات در دسترس مردم این حوزه باشد و حدود ۹۸۰ شرکت واگذار شدهاند.
قربانزاده درباره جاماندگان سهام عدالت توضیح داد: قانون میگوید که افراد تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی باید سهام عدالت داشته باشند، اما حدود سه و نیم میلیون نفر از آنها سهام عدالت ندارند. این افراد نباید به جایی مراجعه و ریالی پرداخت کنند. آماده اختصاص سهام عدالت به این افراد هستیم که پس از ابلاغ مصوبه دولت انجام خواهد شد.
معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی در واکنش به اینکه حدود ۶ هزار میلیارد تومان سود منابع سهام عدالت توزیع نشده از سال ۹۸ اعلام شده است، ادامه داد: بخشی از این سود برای افراد متوفی است که باید سازمان بورس سامانهای برای آنها تعبیه کند، بخشی شبا ندارند و بخشی هم مربوط به ۱۳ شرکت غیر بورسی است.
وی افزود: در قانون بودجه امسال ۳۷۱ هزار میلیارد تومان تکلیف فروش سهام لحاظ شده است. تابلو بورس ۱۸۶ هزار میلیارد تومان است که ۹۲ هزار میلیارد سهم دولت است. دولت سهامی در بورس ندارد و در بخش غیر بورس شرکت زیانده داریم؛ دولت باید برای افزایش دارایی به این بخش فکری کند.
قربانزاده مطرح کرد: سال گذشته حدود ۲۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان سود، شرکتهای سهام عدالتی داشتهاند این نوید را میدهم که تاکنون با توجه به اینکه برخی شرکتها مجامع خود را برگزار نکردهاند قریب به دو برابر سود ایجاد شده و دو برابر و نیم سود نسبت به سود ۱۳۹۹ پیشبینی شده است.
رئیس کل سازمان خصوصی سازی درباره وضعیت حسابرسی استقلال و پرسپولیس گفت: باز شدن جعبه سیاه سرخابیها بعد سه دهه رخ داده است. افشای نسخه به نسخه قراردادها را به ما و فرابورس دادهاند و تطبیق صورت گرفته است. مجموع قرار داد بازیکنان ارزی و ریالی در سایت کدال افشا شده، ریسک فسخها اعلام شده یک انضباط مالی شروع شده که امکان بازگشت وجود ندارد.
وی یادآور شد: کمیته مصارف تشکیل شده تمام موارد با جزییات در نظر گرفته شده است. نامهای به ۷ شرکت بورسی زدهام که آنها هم رقم قرارداد خود را افشا کنند تا رقابت عادلانه شکل گیرد. حدوداً ۴ میلیارد تومان این دو باشگاه سود ماهانه دریافت میکنند.
چگونه سهام عدالت وثیقه وام میشود؟
سمیه محمدی مدیر پروژه کارتهای اعتباری شرکت سپردهگذاری مرکزی در زمینه دریافت وام یا کارت اعتباری از طریق سهام عدالت نیز گفت: متقاضیان دریافت کارت اعتباری میتوانند با مراجعه به سامانه جامع اطلاع مشتریان بازار سرمایه (سجام) در این سامانه ثبتنام، احراز هویت و پس از نهایی شدن فرآیند ثبتنام در سجام با مراجعه به نرمافزار بانک ملی ایران درخواست توثیق خود را ثبت کنند.
اگر سهامداران عدالت بتوانند تا یک ماه مبلغ را به بانک بازگردانند، این مبلغ قرضالحسنه خواهد بود. اما اگر از یک ماه عبور کرد و قادر به بازپرداخت وام نبودند، این اعتبار به تسهیلات سه ساله تبدیل خواهد شد. نرخ سودی که برای کارتهای اعتباری سهام عدالت در نظر گرفته شده ۱۸درصد است، اما اگر مشمولان تا پایان ماه اول مبلغ کارت را تسویه کنند، هیچ سودی از آنها دریافت نمیشود.
مبلغ وام سهام عدالت بانک ملی
این رقم در حالی است که برخی بانکها از جمله بانک ملی اعلام کردهاند که مبلغ وام سهام عدالت بین ۲ تا ۱۰ میلیون تومان است که به متقاضیان پرداخت میشود.
اما نکته مهم این است که همه دارندگان سهام عدالت نمیتوانند این وام را دریافت کنند.
اولین شرط دریافت این وام، داشتن حساب در بانک ملی است. پس از آن متقاضیان میتوانند از طریق اپلیکیشنهای بانک درخواست وام خود را ثبت کنند.
دومین شرط این است که متقاضی باید کارت ملی هوشمند داشته باشد.
ثبتنام در سامانه سجام و احراز هویت یکی دیگر از شروط مهم است.
همچنین تنها افرای میتوانند وام سهام عدالت بانک ملی را دریافت کنند که هیچ سهمی از سبد سهام عدالت خود را نفروخته باشند. اگر مشمولان حتی یک سهم از پرتفوی خود را فروخته باشند، نمیتوانند وام را دریاف کنند.
جز این، این وام تنها به دارندگان سهامی تعلق میگیرد که مشمول یارانه باشند.
شرایط بازپرداخت وام سهام عدالت
اگر متقاضی دریافت وام، بتواند آن را یک ماهه تسویه کند، هیچ سودی به این وام تعلق نمیگیرد. اما در حالت کلی اقساط این وام ۳۶ ماهه است و با کارمزد ۱۸ درصد محاسبه میشود.
نکته مهمی که درباره وام سهام عدالت بانک ملی وجود دارد این است که این وام در قالب نقدی نیست و در قالب کارت اعتباری است. اما نه کارت اعتباری فیزیکی. بلکه در قالب نشان بانک است و فقط برای خرید از فروشگاههای افق کوروش، رفاه، وین مارکت و پذیرندگان دستگاه پوز سداد که QR code دارند خرید کنند.
تعیین تکلیف وراث سهام عدالت
محمود حسنلو به آخرین جزئیات تعیین تکلیف وراث سهام عدالت اشاره کرد و افزود: اخیراً با قوه قضاییه به نتیجهای مثبتی برای تکلیف سهام عدالت متوفیان و وراث آنها دست پیدا کردیم و اکنون در حال انجام باقی مراحل آن هستیم.
وی اظهار کرد: در این زمینه همه تلاش خود را به کار میگیریم و امیدواریم تا پایان شهریورماه که وعده آن را به وراث برای تعیین تکلیف سهام عدالت متوفیان داده بودیم، انجام این اقدام را به مرحله نهایی برسانیم.
حسنلو خاطرنشان کرد: به نظر میرسد با همکاریهایی که با قوه قضاییه در داشتیم و نیز تصمیمات اتخاذ شده، سهام عدالت متوفیان را تا پایان شهریورماه در اختیار وراث قرار دهیم.
معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپردهگذاری مرکزی در ادامه به اقدامات انجام شده برای جاماندگان سهام عدالت اشاره کرد و گفت: مسئولیت تصمیمگیری برای جاماندگان سهام عدالت بر عهده دولت است و تعیین تکلیف آن هیچ ارتباطی به سازمان بورس و شرکت سپردهگذاری ندارد.
وی ادامه داد: در این زمینه از ابتدا قرار بود دولت طرحی را ارائه دهد و مجلس آن را مصوب کند که بعد از آن برای اجرا در اختیار سازمان خصوصی سازی قرار میگیرد.
حسنلو تاکید کرد: برای تخصیص سهام به جاماندگان، اگر سهام مربوطه بورسی باشد اجرای باقی طرح به سازمان بورس محول میشود و در نهایت شرکت سپردهگذاری آن را ثبت خواهد کرد.
در هفته گذشته، سامانه الکترونیک توثیق سهام برای دریافت وام رونمایی شد. در حال حاضر همه افرادی که دارای سهام هستند و هم افرادی که دارای سهام عدالت هستند، میتوانند با توثیق سهام خود، وام دریافت کنند.
سمیه محمدی مدیر پروژه کارتهای اعتباری شرکت سپردهگذاری مرکزی در زمینه دریافت وام یا کارت اعتباری از طریق سهام عدالت میگوید: متقاضیان دریافت کارت اعتباری میتوانند با مراجعه به سامانه جامع اطلاع مشتریان بازار سرمایه (سجام) در این سامانه ثبتنام، احراز هویت و پس از نهایی شدن فرآیند ثبتنام در سجام با مراجعه به نرمافزار بانک ملی ایران درخواست توثیق خود را ثبت کنند.